Фермата- сезон 1, тема 6

• 58 761
  • 894
  •   1
Отговори
# 570
Преди 100 години защо и къде са мятали брадви?

Индианците са били майстори по мятане на томахавки. Wink
По нашите земи брадвата е метателно оръжие, както и тоягата.

# 571
В хвърлянето на брадва няма нищо мъжко, та да е проблем за Нора. Точността е въпрос на концентрация, опит и доза късмет Peace
А смяташ ли, че е необходимо умение за фермер, или пък са го учили във фермата? Аз мога да забивам(хвърлям) нож, брадва - не знам, но аз и на риба ходя, не съм добър пример. И все пак не може да сравняваш момиче с мъж, де.
Доенето на изкуствена крава също не е особено фермерско. Голяма част от фактите в алманаха не могат да бъдат полезни на българския фермер, та колкото са подходящи тези двете, толкова е подходящо и мятането на брадва явно.
А ако момиче с мъж не може да се сравнява, то не трябва въобще да има дуел между тях, защото за всяко нещо може да се каже, че единия има по-голямо преимущество пред другия.
За мен щом определени хора са стигнали до финала трябва да могат да правят всичко, което някога е правено по време на предаването (в това число и мятането на ножове или брадви).
Във фермата са доили крави, защо ще са изкуствени - това не знам, може пък на живо в студиото да са.  Laughing .  А единственото, в което биха били равнопоставени мъж и жена, е алманахът, без значение нужно ли е за един фермер всичко, написано в него.

# 572
Е, нека ги оправдаем с това, че игрите са едно към едно с оригинала, ако форматът е тръгнал от Америка...

Току що ги изгледаС МЪишо и Алаа в Преди обед. От всей семьй само детето ми харесаЛОСь!!!  Mr. Green

# 573
Ако трябва да търсим причини, поради които една или друга игра не трябва да ги има то и въпросите не трябва да ги има, защото бяха само с един алманах и не са чели еднакво от него.
Ако ще има въпроси нека са за неща, които са правили или са се случвали във фермата, така загубилият няма да има оправдание как и защо е сбъркал някъде.
Но няма причина да се издребнява чак толкова ...

# 574
Ммм, Нора не спечели съвсем сама този дуел...имаше помощ от приятел. Във втората игра кравата ритна Альона и това може да я е забавило с повече от 5 секунди. Twisted Evil

# 575
Ако трябва да търсим причини, поради които една или друга игра не трябва да ги има то и въпросите не трябва да ги има, защото бяха само с един алманах и не са чели еднакво от него.
Ако ще има въпроси нека са за неща, които са правили или са се случвали във фермата, така загубилият няма да има оправдание как и защо е сбъркал някъде.
Но няма причина да се издребнява чак толкова ...
Симо беше окупирал алманаха и със зъби и нокти го бранеше да не бъде докоснат от друг! Другите му се молиха, умоляваха го да им даде поне мъничко да прочетат, ама Симо гадняра не им го даде.....

# 576
Пък аз вчера разбрах, че преди 30-тина Райно е работил във фирмата, където съм аз. Старите кадри даже казаха какво работил, но нали съм умна, не запомних.
Само не ми стана ясно, хем преди 15 години се преместил в града, хем пък още преди това работил.

# 577
  • Другата България
Той на колко години е всъщност?

# 578
Не зная, колегите казаха, че е било някъде малко преди промените (наш'та фирма е приватизиран соц), ама кога точно, не разбрах. Значи, поне 50-тина годишен трябва да е човекът.

# 579
  • Другата България
И аз така мислех.
Благодаря ти. bouquet

# 580
  • Sofia
Той на колко години е всъщност?
на 50

# 581
Много хора работят в различно населено място от това, в което живеят, та нищо чудно да е пътувал от село до работното си място преди 30 години Peace

# 582
Не се сетих за такъв вариант. То в онези години дали е било възможно с разните адресни регистрации и тем подобни?

Мери, за нищо.  Simple Smile

# 583
Можеше да се работи от селото в града, че и служебни автобуси имаше, но ако не успееш да придобиеш жителство, не можеш да си купиш жилище в града. Някои заводи, за да си набавят раб. ръка даваха жителство след N бр. години работа в тях  ...

# 584
Ясно, благодаря.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт