Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 33 088
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Десислава ГС, и аз да споделя опит от скарлатината. Когато бях бременна с дъщеря ми, синът ми се разболя и беше приет в болница и естествено и аз лежах с него. Бременна бях някъде 4-5 месец. Скарлатината, за разлика от шарките,  е бактериална инфекция (стрептококова) започваща от гърлото и след разпространение на бактерията в кръвта се получават така специфичните обриви, като и общото състояние на детето не е добро. Обикновено и най-често боледуват деца в определена възрастова група (не помня от колко до колко години). Както сте разбрали не представлява опасност за плода при бременност. Шарките са вирусни инфекции. Както има и вирусни заболявания причинени от някои от вирусите на шарка, но не се смятат за шарки. Този парвовирус Б19, от който ми се беше изправила косата, както и розеолата ( не рубеола, което е шарка, а розеола) са такъв вид вируси със специфични обриви.
Малко се отплеснах, но най-общо казано не й се плашете на скарлатината 😊

# 151
Здравейте и от мен Hug
Ние си се гледаме вкъщи и май малкият ще пропусне коледното тържество в градината, защото все още има сополки и понакашля(макар днес да му беше 7ден на АБ). То и моите сополи не са спряли, а вече стана седмица, от както ме зарази ooooh! Надявам се да намалят вече, за да ми е и по-спокойно Tired
Иначе вчера пак си пусках ТСХ и ТРАК този път. В реф. стойности са, но ТСХ-то пак ми е спаднало малко - 0.45 е ooooh! Иначе за този ТРАК даже и не бях чувала, но ендокринологът ми обясни, че при бременни показвал и риск от спонтанен аборт(ако е над реф,стойности).Та...засега ще дишам малко спокойно до следващият месец Crazy
Да се оплача и че съм качила още 1кг ooooh! Вече станаха 6кг общо. Какво е това чудо с тая бременност. Предният път карах по-леко с кг като че ли. Ама и не ми се ядеше постоянно и все тестяно ooooh! По едно време поограничих въглехидратите и сладкото за малко, ама като ми излезе резултатът на глюкозата в норма, се успокоих и пак си ги подхванах Embarassed Май месец ще се търкалям по надолнищата май Thinking

Desislava_GS , и аз да те успокоя, че вече в тези седмици рискът е по-малък. Отделно и аз покрай проучването на шарките(моят беше контактен с Варицела в ранните седмици), и аз не попаднах на информация скарлатината да е опасна за бебето.

# 152
Карелия, много се радвам за хубавите новини. Честити розови панделки.

Whoowhoo, честити сини гащи.

Цветна палитра, пиеш ли елтироксин?

# 153
Благодаря на всички ви за успокоителните коментари! Изписаха на детето АБ, пък ще видим... Винаги е болна по време на тези хубави празнци. Sad Дано всичко ни се размине по-лекичко! Желая ви здраве, на вас и семействата ви и светли празници, мили момичета!

# 154
Здравейте, мили момичета,
Макар да не съм се включвала до момента, от около два месеца следя темите ви и се чувствам съпричастна с ежедневните вълнения, въпроси и притеснения, които споделяте и разисквате помежду си. Радвам се искрено на всички добри новини, стискам палци, когато предстоят прегледи и изследвания, отдъхвам си, когато след това споделите добрите резултати. Намирам успокоение и негласна морална подкрепа за своите собствени, четейки коментарите ви, и ще се радвам да стана част от сплотената ви общност. Пожелавам лека и безгрижна бременност на всички ви!
Терминът ми е на 23 май, миналата седмица се видя и полът на бебчето - момиченце Simple Smile Имам дъщеря почти на 9 и син почти на 6, изключително кърмени, не без помощта на Бу, Хедра и кърмаческите форуми (нея 2 години, него 2 1/2 години).
Опитът от двете бременности, уви, не работи в моя ползва от гледна точка на постоянната тревожност дали всичко е наред с бебето. Нямам толкова ясни и конкретни спомени от износването им - притеснявах се и по време на първата, и на втората. Родих дъщеря ми след 9 дни преносване със секцио по спешност поради усложнение в хода на нормалното раждане (без разкритие 30 часа след падане на тапата и начало на родилните контракции, спадане на сърдечния ритъм след пукане на мехура и в крайна сметка двойно увита пъпна връв), синът ми също със секцио. Усетих много рано движенията на сина ми - 13-14 седмица, както и сега, но не мога да възпроизведа дали след това ежедневно съм чувствала побутвания и колко осезаеми са били те. Защото с това бебче не е така и има дни, в които се колебая дали един-два пъти на ден усещам движения, или си внушавам. И това ме държи в напрежение почти постоянно Sad
И на ФМ през 11-та седмица, и миналата седмица всичко изглеждаше наред, в дните около прегледа движенията като че ли бяха по-интензивни и отчетливи, но последни дни, вече 17 навършени гестационни седмици, отново са по-скоро на границата на самовнушението. По спомен, за първи път усетих дъщеря ми около 19 ГС, а преимуществото на силния пол във физическо отношение беше осезаемо със сина ми още вътреутробно. С цялото разбиране, че всяка бременност е различна, че са минали 6 години от тази със сина ми и че бебе на 17 ГС не е все още толкова голямо и силно, не мога да подтисна безпокойството...
По коментираните в последните дни теми - кола нямаме, пехотинци сме с децата, които водя и взимам от градина/училище пеш, така че нямам никакъв опит с возенето, столчетата и т.н.
Не съм мислила още за колички, нито за друго оборудване. Ползвах активно слинг със сина ми и ми беше изключително удобно.
Още по време на първата бременност развих много сериозно увреждане на ноктите (онихолиза), с което се боря с променлив успех вече 10 години. Сега ситуацията отново е доста тежка - половината нокти на ръцете ми са отлепени болезнено почти до нокътното ложе. Отдавна е спряло да ми прави впечатление - цялата си домакинска работа върша с голи ръце, което, разбира се, не е в полза на каквато и да било терапия (изписвани са ми кремове за подхранване на ноктите като Макси, лечебни лакове като Батрафен, противогъбични препарати като Екзодерил за предотвратяване на вторична гъбична инфекция и т.н.).
За болестите - дъщеря ми изкара много тежка скарлатина точно по Коледа, когато беше на 5, синът ми беше на 2 по това време, на два пъти в болница за един месец заради фибрилен гърч и ларингоспазъм, но от скарлатина не се разболя. Аз също. Днес ми съобщиха от градината, че в групата му има случай и са в карантина. Така че отново ще берем притеснения. Скарлатината е инфекциозна болест, некоректно зачислявана към шарките, която, уви, повтаря. Но се смята, че обективният риск за плода при заразяване на майката с нея не е толкова голям и пряк, колкото с варицелата...
Извинявам се за твърде големия обем на този пост - искаше ми се да се включа адекватно и пълноценно в актуалните дискусии и да засвидетелствам съпричастността си.  Hug

# 155
Добре дошла Simple Smile  Hug

# 156
Min3rva здравей и добре дошла сред нас. Моята дъщеричка направи фебрилен гърч, когато беше почти на 3 годинки, така че напълно те разбирам за огромните притеснения. Сега вече 10 месеца скед случката още не мога да го преодолея, но ... надявам се да отмине с времето.
Аз другата седмица съм на преглед в сряда и вече много се надявам да разбера пола, термина ми е 12 май, а още не ми е казвал нищо доктора. Иначе си пия магнерот и ношпа заради болките, които имам и сега мога да кажа, че се чувствам доста по-добре.
Прегръдки на всички!

# 157
Добре дошла, Минерва! Леко бременеене и дано проблемите с ноктите ти се поуспокоят Sad

# 158
Цветна палитра, пиеш ли елтироксин?
Нищо не пия, защото не съм диагностицирана с нищо. С бременността ми тръгнаха ходенията по изследвания и прегледи на щитовидната жлеза ooooh! Засега е установено, че имам някаква киста/възел(според различните ехографисти). Нямам оплаквания, единствено ТСХ е ниско(което пък случайно установихме).

# 159
И на мене ми е интересно какво точно усещате. При мене от време на време има къркорене и не мога да разбера храносмилането или бебето е това. Има ли значение и разположението на плацентата. На мене ми казаха че ми е задна, каквото и да означава това.

# 160
И на мене ми е интересно какво точно усещате. При мене от време на време има къркорене и не мога да разбера храносмилането или бебето е това. Има ли значение и разположението на плацентата. На мене ми казаха че ми е задна, каквото и да означава това.
В началото усещането е точно къркорене или "пеперуди" Simple Smile но с всеки изминал ден движенията стават все по-отчетливи.
Simple Smile

# 161
Добре дошла, Минерва! Simple Smile
Този път и моите усещания за бебето имам чуството, че са на границата на самовнушението. Предишната бременност много повече усещах, дори знаех кое бебе кога мърда - бяха едно до друго отляво и отдясно, и нямаше начин да сбъркам кое кое е. А сега не знам черва ли са, бебе ли е. Simple Smile

# 162
И аз съм в отбора на "къркорещия корем". Чак се дразня на себе си, че не мога да определя това движенията на бебо ли са. Ще поизчакам да станат отчетливи и ясни и мн ще им се радвам. Особенно като мина преглед на 19.12 и после чак средата на януари имам ФМ, ще съм мн по-спокойна да усещам че тя си е на мястото и има сили за ритници. 😀

# 163
Min3rva здравей и добре дошла сред нас. Моята дъщеричка направи фебрилен гърч, когато беше почти на 3 годинки, така че напълно те разбирам за огромните притеснения. Сега вече 10 месеца скед случката още не мога да го преодолея, но ... надявам се да отмине с времето.
Аз другата седмица съм на преглед в сряда и вече много се надявам да разбера пола, термина ми е 12 май, а още не ми е казвал нищо доктора. Иначе си пия магнерот и ношпа заради болките, които имам и сега мога да кажа, че се чувствам доста по-добре.
Прегръдки на всички!
Не се тревожи, Ели, израства се - нервната система съзрява достатъчно до около 5-годишна възраст, а и колкото повече време минава от гърча, толкова повече намалява риска от повторен.  Hug
Благодаря на всички ви за топлото посрещане Simple Smile
Желая ви чудесен ден  bouquet

# 164
Min3rva, добре дошла и от мен!

Kогато плацентата е предно разположена може по-трудно да се усещат движанията, което не е твоя случай. Иначе тя може да е разположена навсякъде, единствено, ако е в долната част (плацента превия) мисля, че е проблем за раждането. Свсем скоро ще бъдеш сигурна какво усещаш  Wink

Общи условия

Активация на акаунт