Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 33 085
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
И аз вече усещам разни неща като легна по гръб Simple Smile

# 511
Отрицателен трябва да е да. Аз предния път имам някакъв спомен, че плащах единия път, но може и да бъркам. Ще му напомня и аз на моя при следващата ЖК.
Вие къде усещате движенията на бебето? От няколко дни при мен се преместиха доста ниско и се чудя дали е нормално. newsm78
Аз от известно време насам нося бебето много ниско, което се и потвърди на видеозона, пия си магнерота 3 пъти дневно и няма проблем, поне така казва лекарката.Лошото е, че като усещане е доста неприятно, и ми причернява само при мисълта какво ли ще бъде чувството 8-9 месец

# 512
Мен редовно си ме сритва ниско долу, но на ФМ докторката каза, че го нося доста високо и всичко е наред. Обаче има усещането, че тоз момък прав седи. Доста често ми изхвръква корема горе - става един такъв по-твърд( не са контракции защото не е целия корем, а само десетина сантиметъра се заобля и втърдява. Все едно напипвам дупе или глава) Ама и аз едно обяснение дадох. ooooh! Лежането по груб вече ми е мираж - задъхвам се. Някой друг с такъв проблем.? А не съм качила много - 4 кг основно на корем и цици.

# 513
И аз съм качила само на корем и гърди, чак вече се притеснявам. Лежането по гръб от един момент нататък ми е дискомфортно, но сякаш за момента е най-доброто, в другите пози имам сериозни болки.

# 514
Аз по принцип не обичам да лежа по гръб, да и аз получавам задух, тежи ми да дишам.

# 515
Лежането по груб вече ми е мираж - задъхвам се. Някой друг с такъв проблем.? А не съм качила много - 4 кг основно на корем и цици.

И аз днес се задъхах, лежейки по гръб.
Уж и аз съм качила малко. С първата бременност не си спомням от кога почна това задъхване  newsm78

# 516
Здравейте, имам ужасна болка в гърба от две седмици насам, даже е само от лявата страна на гръбнака, болка в кръста нямам. Не мога да стоя права повече от 20 мин или да седя седнала повече от 40 мин, задължително трябва да легна за да отшуми. Забелязвам през последните два дни даже като лежа продължава да ме боли, май ще трябва да посетя лекар. Някой имал ли е подобен проблем? Моля, споделете, просто вече не се търпи, пробвах да намажа мястото с финалгон, но без резултат.
Какво ще правя до май не знам Sad((

# 517
Пфууу,  как ви завиждам за малкото килограми, з без да се усетя съм качила 8, което си е доста за 5ти месец, предната бременност качих 25, и доста време ги свалях, а и сега на 33 години се сваля всичко доста по-трудно.
Още повече, смятам и да кърмя(което значи още килца допълнително) а и искам и цигарите тотално да ги отпиша вече.
И си мисля дали да не пробвам да изкарам 90 дневната диета, но за 1 месец примерно само.Правила съм я няколко пъти, хубавото е че си ям без ограничение на количеството, просто не смесвам храните, мисля, че няма да е проблем, защото реално не лишавам бебето от нищо, просто се храня по вид на ден.
Вие какво мислите?

# 518
Кърменето гори 500 калории повече на ден. Аз лично с второто дете бях -5кг.от преди да забременея, когато бебка беше на 4 месеца. Ако се храниш балансирано и здравословно, кърменето не пречи да се върнеш в старата форма. Освен нова след 5-6 месец можеш да направиш 90 дневната но без водния ден, т.е тя е подходяща и при кърмене.

# 519
Аз съм с +1-2 кг. Коремът ми е доста голям, даже вече се вижда бебето как се движи вътре когато си легна Simple Smile По размер на корема май се движа поне месец напред в сравнение с предишната бременност. За момента е под пъпа ми бебето.

# 520
maya_katya аз лично не бих пазила диета по време на бременност, но ако искаш се консултирай с лекар преди да предприемеш каквото и да е.
  Аз не съм се теглила след празниците, но мисля утре да отида на преглед и ще видим как съм се подредила. Хапвах си доста, вече нямам неприязън към никакви храни и предполагам, че кантарът ще ми го върне тъпкано Simple Smile

Момичета, не съм ви споделила каква кошмарна нощ имах по време на празниците. Пътувахме с нощен влак София - Бургас. Решихме да си вземем спални места, новите вагони са чистички и хубави, а и уж от съображение за по-лесна тоалетно-посещаемост. (Нямаме кола и трябваше да избираме между влак и автобус). Моето място беше по средата, опитах да се сменя с една жена, за да легна на приземния етаж, но тя не пожела. Първия един час съм го проспала, стори ми се, че бебчето е спокойно и реших, че подрусването на влака може би го приспива. Към 1 ч., обаче, се събудих от силни ритници, бясни направо. Влакът се друсаше много яко и шумът беше ужасен, и малкият явно се ошашави. Много се притесних да не се случи нещо - да не вземе да ми се отлепи плацентата или знам ли и аз. Прегърнах си корема с две ръце, възглавницата я сложих от лявата си страна, а от дясната - дамската чанта, уж да се уплътня колкото мога в областта на корема и да не ме друса толкова много. Мина доста време преди мъникът да се поуспокои, но аз цяла нощ не можах да мигна и броях минутите до сутринта. Много ме беше страх да не стане нещо с бебето. Минаваха ми мисли да слизаме на някоя междинна гара и да търсим друг вариант... Слава богу, всичко е наред, или поне така се надявам. Утре ще го видя, но нямам никакви сигнали за притеснение.

Споделям хем, за да се оплача, хем да ви посъветвам - никакви влакове, не и на дълги разстояния. Аз повече не бих си причинила това.

# 521
Кърменето гори 500 калории повече на ден. Аз лично с второто дете бях -5кг.от преди да забременея, когато бебка беше на 4 месеца. Ако се храниш балансирано и здравословно, кърменето не пречи да се върнеш в старата форма. Освен нова след 5-6 месец можеш да направиш 90 дневната но без водния ден, т.е тя е подходяща и при кърмене.
Да ти кажа и аз така съм чувала, но имам нагледни 2 примера на 2 кърмещи майки, които качиха по 10 до 12 кг по време на бременността, а сега са си по-дебелички даже.

Аз мисля диетата сега да я направя, докато съм бременна, а след това е ясно, че ще се яде само каквото може newsm78

# 522
И аз на кг не съм качила много,около 3,5 кг,но корема ми расте с часове и много се плаша сега щом расте така,как ли ще е до края..Иначе съм добре,но дълго се уморявам да вървя

# 523
Зависи какво се разбира под диета- ако искаш да ограничиш бял хляб, захар, сладкиши, пици - действай смело. От друга страна, трябва да има достатъчно протеини (месо, сирене, мляко), зеленчуци, плодове и зърнени храни. За преяждането е ясно, че в никой случай не е желателно.
Аз качих 5-6 кг след като спрях да кърмя (но свалих 10 с бременността си). Стана постепенно, с разреждане на кърменето.

# 524
Ми ето ти пък пример (моя милост) с две откърмени деца, без да ставам дебеличка от това, даже напротив Stuck Out Tongue. Много лошо битува едно схващане както при бременността, така и при кърменето, че трябва да се яде. И майките тъпчат калорична храна да имат мляко. А тайната на успешното кърмене изобщо не се крие в многото храна. Даже по-скоро е важен приема на вода и определени чайове и супи, и разбира се на първо място е самото кърмене, как е организирано. Така, че не се настройвай, че трябва да пълнееш, за да кърмиш.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт