Получих Коледния си подарък вече, във мен живее мъничко човече! Тема6

• 32 811
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Охоооо, няколко дена не съм влизала в групата, че лаптопа ми го бях дала за малко на майка ми, и сте изписали темата.
Да се похваля, че вече не съм на работа. Имам 12 дена отпуск от старата година и след това ще взимам болничен.
Хайде приятна вечер, а аз се връщам назад да ви чета.

# 631
Карина, по време на първата ми бременност, родителите ни решиха да ни оженят, Което беше пряко желанията ми, упражниха голям натиск, за мен беше постоянен стрес, караници, сръдни....да не изпадам в подробности, ама много яд и сълзи имаше. Синът ми беше най-кроткото бебе в света. Нямаше жълтеница, нямаше колики. Събуждах го да яде, сучеше чудесно и от двете гърди, после пак заспиваше или се кротваше докато не го вдигна пак да го накърмя. За сметка на това сега 10 години по-късно е много мрънкащ, офкащ, ревлив предпубертетен младеж.  Не помня особени емоционални драми по време на бременността с дъщеря ми освен престоя в болница и лечението. Тя ми изправи косата първите 6 месеца. А сега пада, става, не реве, не мрънка, като и правя забележка даже и става смешно, много голяма гивизанка и гушла. Ще видим как ще е занапред де... Според мен това как си се чувствала през бременността няма особено значение. Децата се раждат с някакъв характер, който ние после като родители дообработваме къде успешно, къде не толкова. Още повече, че жените сме доста емоционални през този период, заради хормоните. Така, че не се безпокой точно за това.
По-скоро наистина е неприятно да живееш със човек, с който по принцип не се разбираш и то в един особено чувствителен за теб период.

# 632
Аз случайно попаднах тук в бгмама на едни видео семинари за пренатална психология. Жената там разправяше че ако по време на бременността изпитваме страх безпокойство паника на детето се предава повече адреналин и състоянието бори се или бягай съответно то трупа повече мускули. Ако си спокойна и уравновесена бебето трупа повече мозъчни клетки и се развива по-добре интелектуално. А онзи ден преди да изляза за работа попаднах на едно руско предаване в което обясняваха че мислите на майката се предават на детето. Дадоха пример с един сериен убиец от миналото Чикатило - майка му се е опитвала няколко пъти да го убие още в утробата и е изпитвала омраза към него. Тъ той после убивал предимно жени и деца с доста зверства. И така като се замисля има нещо вярно и по моя опит, че децата почват да се програмират още в утробата. Така че момичета мислете позитивно. В тва клипчето тук даваха да затвориш очи да мислиш за нещо хубаво и така да предаваш емоциите на бебето. Не че на мен ми се получава всеки ден да избягвам да се нервирам особено с колата ама трябва да се стараем.

# 633
Пускам си болничните, утре ми изтича майчинството, малката какичка става на 2 годинки Simple Smile
Честит рожден ден на Петя и много щастлив празник на мама Simple Smile  bouquet

Относно негативните емоции и враждебната, да я нарека, обстановка у дома, с която на човек му е трудно да си примири, наистина само самоконтрол помага и е нужен, колкото и да е трудно понякога...
Дали и в каква степен рефлектира върху бебето, сигурно психолозите ще спорят още години, ако някога изобщо стигнат до консенсус, но е амортизиращо за майката, а силите и стабилната нервна система са й така нужни.
В идеалният случай (за който говоря чисто теоретично), мъжът до теб е защитникът, буферът и опората, от които имаш нужда. Рядко обаче мъжът, чувствайки се колкото съпруг, толкова и син, възпитаван, обгрижван и изградил се като личност в напълно различно среда, има това мислене.
Преминалите и преминаващите през това имат моето разбиране, съчувствие и морална подкрепа  Hug
Спокойна и ведра събота на всички Simple Smile

# 634
Минерва, БЛАГОДАРЯ Simple Smile  bouquet

# 635
  • На остров
Карагогова да ти е жива и здрава принцесата  bouquet bouquet bouquet bouquet ! Весел празник и много усмивки  Heart Eyes !

# 636
Благодаря! Simple Smile  Heart Eyes

# 637
Амини, Карагогова прекрасни новини!
Роси, каква количка си си купила?
И аз минах вчера при лекарката. Каза, че засега всичко е наред. Бебчо е около 550 грама. Засега седалищно, но каза че е още много рано. Според нея корема ми бил по-голям и каза, че плацентата ми се е качила по-нависоко. Май е очаквала това да стане другата седмица. В 23 седмица съм. Качила съм 3 кг.

Момичета, имам обаче друго притеснение. Много често плача, ядосвам се, крещя и с това 100% съм сигурна че оказвам отрицателно въздействие на бебето. Чувам от други момичета, че после бебчетата им се раждат нервни и раздразнителни. Все чаках да дойде няй-подходящия момент за бебе и избрах тогава, когато свекърва ми да дойде да живее при нас. А аз не се разбирам с нея. Много ми е тежко. Животът ми вече не е така спокоен както преди. Мислите ли, че навреждам на бебето, че постоянно се ядосвам? А трябваше да бъда весела и щастлива.
Абе да не те плаша, но аз предната бременност много плачех и виках и се карах и въобще всичките екстри, и имам едно ревливо, чувствително и пискащо момченце.
Сега пак си повтарям да съм спокойна, да съм уревновесена, да броя до 10, но пак паля от четвърт и съм способна да сложа и катуцар в малкия си джоб.След 2 минути, нищо няма, всичко е забравено и си свиркам.Луда работа.
Така че опитай се да се владееш повече и мисли в перспектива!

И аз съм на същото мнение. Може да е съвпадение, но и аз с първата бременност бях мнооооого ревлива и чувствителна и нервна. Като резултат си имах много ревливо и нервно бебе и сега си е ревливо и чувствително момче. Сега с тази бременност си мисля, че съм доста по-спокойна, даже понякога се улавям,че съм мудна и флегматична, нещо изключително нехарактерно за мен.

# 638
Здравейте!

Аз от много време не съм писала и чела и сега не знам как ще наваксам.
Почвам наново да ви следя и ще се опитам да съм по-активна!

Бях си в България и си изкарах страхотно с всички тези празници и вкусотии. Минах на ФМ и в Бг, и като се прибрах тук. И на двете места ни казаха, че бебо изглежда добре и всичко за момента е в норма. Само дето в Бг ми преместиха термина с 2 дини назад, а след тукашния преглед - с 8 дена. Така че сега стана от 23 на 31 май... Така и не разбрах как два прегледа през седмица показаха такава разлика, но ме увериха, че всичко изглежда наред.

Иначе мога да се похваля, че от Бъдни вечер насам усещам бебчо.... Направо както подарък ми дойдоха ритничетата! Grinning И също така, че не се сдържахме и питахме за пола- чакаме мъж!  Grinning

# 639
  • На остров
Флос прекрасни новнини мислих те отдавна и се радвам, че писа  Hug ! Може да прескочиш и в юнските ако са сметнали термин 31 и преносиш Simple Smile . Важното е, че всичко е наред.
Щях да ти пиша по темата с колички доста добри намаления има на повечето модели сега, да се огледате  Hug .

# 640
Здравейте и от мен! Днес бях на преглед, да се отчета и тук Simple Smile Момче си е Simple Smile 435 гр. Върви си нормално за седмиците и всичко изглежда наред. Нямам никакви оплаквания. Другата седмица, ще правя глюкозотолерантния тест и тест за антитела, че нали съм Ер ха -.Таткото пак не успя да дойде с мен, че го извикаха по спешност на работа, а през останалите пъти гледа малката докато аз съм в кабинета. Нищо, дано следващия път има късмет Simple Smile
Флос, странно ми е, че са ти преместили термина официално. И моето бебче върви напред примерно с няколко дни, но това си е нормално да има + -, но официалния термин си седи...
Относно това какви сме по време на бременност и аз не мисля, че е мн показателно. Това са хормони, и понякога от четвърт паля. С бебе 1 бях супер спокойна, и дъщеря ми не  беше ревливо бебе, но не беше и от тези, които сякаш забравяш, че имаш. Сега съм по-нервна, но тогава нямаше кой да прави бели Simple Smile

# 641
  • На остров
Дени аз мисля, че е нормално да се измества термина при естествени бремености.
Много мерки си имате  Simple Smile

За нервноста беше много екшън около мен 1 ят път и имах доста ревливо бебе. Никога не е бил мамино детенце, от малък доста оправен, скорпионче. Сега ме нервира много понякога, но го отдавам на годините  Mr. Green .

# 642
Да напиша за приема на добавки, че вече на доста мами ги предписаха, а имат несъвместимости.
Между прием на магнезий и желязо трябва да има минимум 2-3 часа, най-добре 4.
Между прием на желязо и еутирокс или друга подобна терапия на щитовидната жлеза също минимум 4 часа.
Отделно млечните възпрепятстват усвояването на желязо, така че между млечни и желязо също трябва пауза.
По принцип желязото се усвоява най-добре комбинирано с прием на витамин Ц,  т.е. плодове или зеленчуци, но пък на моята листова за желязо пише да не се приема с нищо друго освен с вода, така че вижте си листовките за всеки случай.
С антибиотиците също има несъвместимости, така че ако ви се наложи, четете листовките на всичко, което приемате внимателно.
Ако приемате още нещо, проверете.

# 643
  • Cтраната на чудесата
Роси,ще съм ти благодарна,ако едно синьо щъркелче кацне на първа страница  Joy

А по темата за нервите по време на бременност,ще кажа че аз с първата ми бременност бях хипер ревлива и нервна и не мога да кажа,че съм "гледала бебе".Никаква жълтеница,никакви колики,много поспалива,дори и не знам кога са и избили първите зъбчета  Embarassed  Но сега е огън момиче,нищо не и убягва,командва и се налага страшно много.Притеснявам се,че и сега се чувствам по същият начин Whistling    Joy.

# 644
Момичетааааааааааааааааааа  Grinning

БРЕМЕННААААААААА СЪМ  Flutter

Това го повтарям от няколко часа хаха, толковва съм щастлива, притеснена, объркана, потресена хах, че място не мога да си намеря. Нашето чудо стана точно преди Коледа  Heart Eyes
Нямам търпение да мине това мое пътешествие успешно и сега най-вече търся някой, на който му се говори за бременност  Grinning

Честито на всички момичета, които са получили този Коледен подарък  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт