Коледа 2015 - 2

• 69 780
  • 566
  •   1
Отговори
# 105
  • Czech Republic
Ох Наталина, как ги правиш тези красоти бее?
  Ами не знам - сядам и рисувам, пък каквото стане. Mr. Green
Аз онзи ден правих двойна доза меденки, до Коледа абсурд да ги опазя Simple Smile

Исках да попитам за линцерите, някой малко по-напред беше писал, че и два дена преди Коледа да се слепят ще омекнат.. Ако ги слепя по-рано нали не е проблем? (май ми е тъп въпроса, ама все пак Simple Smile)

Няма проблем и аз вече измазах, защото ние обичаме да са добре отлежали  и да се разпадат на езика. Peace

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Благодаря за новата тема!

Аз изостанах малко от графика, но тези дни ще наваксам.
Засега имам:
- половин доза от меденките на Джули, които ще украсяваме сигурно в петък и които още не съм снимала
- една доза макарони в коледни цветове (ванилия, чай матча и бял шоколад), вече изядени

- горещ шоколад на клечка (преполовен)

- една доза бисквити за колегите в службата

Остават:
- ванилени кравайчета (още една доза)
- шоколадови трюфели (заготовката се охлажда)
- джинджифилови бисквити (през уикенда)
Здравей, искам да попитам белите сладки, слепени със зелен пълнеж какви са ?

Thinking тя го е написала - макарони в коледни цветове. рецептата  Peace

# 107
Мерси много, не съм видяла  ooooh! bouquet

# 108
Не знам дали тук е мястото да питам или тази тема е само за сладки.... но ще питам все пак.
По повод коледната пуйка - харесах си една рецепта, но в нея нищо не пише за фолио. А аз се чудя, такова огромно добиче и толкова време печене - няма ли да прегори отгоре без фолио. Та въпрос към по-опитните - да сложа ли фолио въпреки че не пише?  newsm78
Савина, по час на килограм месо съм чувала, че се пече, аз на око малко, а и предимно голям бройлер слагам(до 3кг), не пуйка. Отгоре можеш да завиеш или просто да метнеш фолиото, особено ако идва близо до реотана естествено е да прегори, а ако ти остане бяла, просто накрая малко на грил и готово.
пп Също ако имаш подходящ плик за печене може, с него пък става и крехко.

# 109
  • София
Не знам дали тук е мястото да питам или тази тема е само за сладки.... но ще питам все пак.
По повод коледната пуйка - харесах си една рецепта, но в нея нищо не пише за фолио. А аз се чудя, такова огромно добиче и толкова време печене - няма ли да прегори отгоре без фолио. Та въпрос към по-опитните - да сложа ли фолио въпреки че не пише?  newsm78
Ще ти отговоря, въпреки че въпроса ти е за "Бързи кулинарни въпроси",  защото няколко година наред печа пуйка. Може и с фолио да се завие, но е по-добре със зелеви листа. Когато прегорят те се сменят и така до края на печенето, около 3-3 1/2 часа. Как беше,  на килограм пуйка - по час печене, нещо такова май.. не мога да се сетя точно. Но да разбереш дали е готова , може да я пробиеш с дълго шишче и трябва да излиза бистър сок и значи че е готова.

# 110
Мерси много, не съм видяла  ooooh! bouquet

Hug случва се  Hug
то от толкова рецепти и аз разногледа станах  Crazy

аз макароните да питам  Blush белтък в хладилника за 5 дена  ooooh! няма ли да се развали?

# 111
  • София
Мерси много, не съм видяла  ooooh! bouquet

Hug случва се  Hug
то от толкова рецепти и аз разногледа станах  Crazy

аз макароните да питам  Blush белтък в хладилника за 5 дена  ooooh! няма ли да се развали?
Нищо му няма , давай.

# 112
 Hug

# 113
Ама, Наталина, после не ви ли е жал да ги хапвате тези красоти  Mr. Green .
О, неееееееее, та тези макарони са за много свободни хора. Мили дами, моля препоръчайте ми нещо вкусно и , отнемащо само събота и неделя  Laughing

# 114
  • Пловдив
Момичета, кажете ми как  правите фондана, само него не съм усвоила още. Украсявам с айсинг, боички, перлички и други, но фондана не ми става, а с него са най-красиви. Има ли някъде, където го продават готов?

# 115
Веднага ти отговарям - виждам че си от Пловдив. Аз купих от фирма Торнадо трип, намира се срещу ЖП гара Тракия

# 116
  • София
Леке, момичета страхотни сте!
Аз вече имам двойна доза от меденките на Джемма, които ще слепя по-нататък и тройна доза бадемови линцери, също ще ги следвам другата седмица. Сега съм заменила двойна доза рохлички, довечера ше пека.

В тази връзка, Нат, можеш ли да видиш линка за рохлички те? От вчера дава грешка и не ми отваря рецептата. Аз я намерих в чужд блог, но не пише време и температура за печене. Някой може ли да даде инфо по въпроса!

# 117
  • пак на Рив Гош
До седмица издържат без проблем. Личният ми макаронен гуру, Пиер Ерме, казва, че може да се оставят и 10 дни,  но не съм го пробвала. Ако искаш да стане по-бързо - 1 нощ на плота в кухнята  (изпитано). Стават и без престояване, но стоят повече като целувки.
И не отнемат цяла съботата и неделя Wink. В 90% от случаите, ги правя вечер след работа  (връщам се най-рано в 18ч15 Simple Smile )

# 118
Леке, момичета страхотни сте!
Аз вече имам двойна доза от меденките на Джемма, които ще слепя по-нататък и тройна доза бадемови линцери, също ще ги следвам другата седмица. Сега съм заменила двойна доза рохлички, довечера ше пека.

В тази връзка, Нат, можеш ли да видиш линка за рохлички те? От вчера дава грешка и не ми отваря рецептата. Аз я намерих в чужд блог, но не пише време и температура за печене. Някой може ли да даде инфо по въпроса!

от тук  Hug

Цитат
Нареждат се в НЕ намаслена тава и се пекът на умерена температура – 180˚С до порозовяване. Не бива да се препичат, за да не станат твърди. Още докато са горещи се овалват в пудрата захар ароматизирана с ванилия.

Роца,  Hug
ще опитам,  Blush като си знам възможностите, нищо чудно да се получат я гюлета, я ...нещо...  Crazy

# 119
  • Пловдив
Веднага ти отговарям - виждам че си от Пловдив. Аз купих от фирма Торнадо трип, намира се срещу ЖП гара Тракия
Мнооого ти благодаря  bouquet, веднага ще потърся къде е. И тук изниква втори въпрос, как го оформяте толкова красиво, има ли специални формички за фондан,  и с какво го слепвате после?

Общи условия

Активация на акаунт