Коледа 2015 - 2

• 69 780
  • 566
  •   1
Отговори
# 120
Момичета  довечера след работа ще омеся тестото за рохличките  и ще ги оставя за 1 нощ в хладилника.На сутринта ще пека.Обаче понеже у дома децата не харесват сладки поръсени с пудра захар си мисля дали ще станат добре след като изстинат да  ги потопя в разтопен шоколад?Евентуално да увелича захарта в самото тесто ли?
Да дам и своя отчет:
-линцери готови за слепяне
-студентски пурички
-сълзици
Утре ще правя рохличките.меден линзер и курабидес.А в неделя ще оползотворя събраните белтъци за направата на ореховки и целувчени елхички.

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 14:51 от qvili

# 121
Момичета, този шортбред не ми се отваря  Sad

# 122
  • София
St Dobri, благодаря!

# 123
  • Русе
Момичета, преди време имаше интересна идея за подарък - буркан, в който се слагат различни съставки за коледни бисквитки и получателя сам да си ги изпече.
 Някой сеща ли се къде точно мога да намеря линк или точните съставки?

# 124
Присъединявам се и аз към темата. До момента съм направила 1 доза от меденките на Джемма, 1 доза рохлички, 1 доза джинджифилови сладки. Сега си мисля за 1 доза напукани шоколадови и 1 забравени сладки. Сигурно ще се наложи и още 1 доза меденки, че синът ми май ще ги изяде до Коледа Simple Smile

# 125
  • Czech Republic
Леке, момичета страхотни сте!
Аз вече имам двойна доза от меденките на Джемма, които ще слепя по-нататък и тройна доза бадемови линцери, също ще ги следвам другата седмица. Сега съм заменила двойна доза рохлички, довечера ше пека.

В тази връзка, Нат, можеш ли да видиш линка за рохлички те? От вчера дава грешка и не ми отваря рецептата. Аз я намерих в чужд блог, но не пише време и температура за печене. Някой може ли да даде инфо по въпроса!

Петя, вчера прехвърлих всичките си рецепти в новия ми блог и после промених линковете тук, защото в "Гответе с мен" стават разни небивалици. Работи си линка. Може да си се опитвала да отвориш докато съм оправяла.

Веднага ти отговарям - виждам че си от Пловдив. Аз купих от фирма Торнадо трип, намира се срещу ЖП гара Тракия
Мнооого ти благодаря  bouquet, веднага ще потърся къде е. И тук изниква втори въпрос, как го оформяте толкова красиво, има ли специални формички за фондан,  и с какво го слепвате после?
С формичката с която си изрязала меденката, изрязваш и фондана. За слепване е достатъчно да се намаже с малко вода или разреден мед .

Момичета  довечера след работа ще омеся тестото за рохличките  и ще ги оставя за 1 нощ в хладилника.На сутринта ще пека.Обаче понеже у дома децата не харесват сладки поръсени с пудра захар си мисля дали ще станат добре след като изстинат да  ги потопя в разтопен шоколад?Евентуално да увелича захарта в самото тесто ли?
Да дам и своя отчет:
-линцери готови за слепяне
-студентски пурички
-сълзици
Утре ще правя рохличките.меден линзер и курабидес.А в неделя ще оползотворя събраните белтъци за направата на ореховки и целувчени елхички.
Няма проблем да ги топнеш от едната страна в шоколад. Не увеличавай захарта според мен. Peace

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 16:40 от natalyna

# 126
  • София
Да дам и аз кратък отчет - снощи замесих тесто за  2 дози рохлички и 2 дози шоколадови сладки с фъстъчен крем. Много късно се усетих, че в тестото за рохличките съм забравила да сложа нишестето (видя ми се нещо много меко като го прибирах, но реших че понеже се замотах с други неща и маслото е омекнало прекалено  ooooh!). Та, тази сутрин го премесих отново като добавих и нишестето и после го оставих да постои още няколко часа в хладилника. Опекох ги преди малко - станаха супер. И да споделя наблюденията си - едната тава я извадих май малко по-рано от фурната, и те се оказаха изключително крехки и трошливи. Другите си ги пекох до лек златист цвят и от тях нямам нито една счупена.

Скрит текст:

# 127
  • Czech Republic
Момичета, преди време имаше интересна идея за подарък - буркан, в който се слагат различни съставки за коледни бисквитки и получателя сам да си ги изпече.

Манче, това ли е?  - http://www.christmas-cookies.com/recipes/recipe178.oatmeal-raisi … ies-in-a-jar.html

# 128
  • Русе
Да, Наталина, точно нещо такова търся! Ако може обаче да е на български....

# 129
  • DE
Аз замесих напуканите сладки и ги оставих в хладилника. Обаче ми се вижда доста мекичко, дали ще може да се оформя като се охлади и какво мога да добавя, за да стегне малко newsm78

# 130

Ето две чудесни идеи от Йоли Simple Smile http://www.yoli.bg/entry/vkusni-podaratzi

и това: https://kulinarnimisli.wordpress.com/2011/12/22/%D0%BF%D1%80%D0% … 1%81%D0%BA%D0%B2/

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 17:26 от zllate

# 131
В блога на Йоли има две рецепти. Същественото е, че в буркана се редят само сухите съставки, мокрите като яйца и масло се добавят отделно.

# 132
Аз замесих напуканите сладки и ги оставих в хладилника. Обаче ми се вижда доста мекичко, дали ще може да се оформя като се охлади и какво мога да добавя, за да стегне малко newsm78
Не се притеснявай, в хладилника ще се стегне сместта.

# 133
natalyna-Благодаря така ще направя. bouquet

# 134
  • Czech Republic
Момичета имам една молба, една дама ми писа, че не може да отвори новите линкове към рецептите, които съм сложила към блога си. По-скоро ги отваря, но после веднага изчезват. Има ли други с този проблем и ако да с какъв браузър сте? Извинявам се, че ви занимавам.

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 18:44 от natalyna

Общи условия

Активация на акаунт