Коледа 2015 - 2

• 69 721
  • 566
  •   1
Отговори
# 195
Марчева ,кутии в комплект по 3-4 предимно срещу Коледа има във веригите Кауфладн, Лидл. В Джъмбо ................................ Къде сложи марципан в тия сладки, в средата ли?

Имам един домашен марципан от миналата Коледа във фризера, мисля, че е без яйце, но вече не помня. Ако има яйце дали се е развалил?
Благодаря, ще отида до Лидл да видя. Не ми трябват коледни мотиви, просто метални кутии.
Сладките са с марципан в тестото. Няма яйца в него , а само  смлени бадеми  и захар.
Това е рецептата, "Вкусно с Йоли" Нейните на снимка са по-красиви, ама пък аз ги правя за първи път, като повторя ще са същите.. Wink
http://www.yoli.bg/entry/sladki-s-martzipan?start=30

Ако е бил във фризера не може да се развали
.

Ох, ми сякаш без яйце си търсих рецепта, но накрая какво съм измислила идея нямам...
Много са си добре твоите сладки, само ямките явно са били по-малки, но това надали пречи на вкуса Simple Smile

Фуртуна, кой купува сладкиши  Mr. Green аз само продукти купувам  Laughing

# 196
mims, купували сме преди от датските бисквити да пробваме дали си струва. Mr. Green Като гледам доста сме пробвали, вече само кутиите ползвам. Моите сладки са по-хубави. Laughing

# 197
  • София
Марчева, аз понеже съм скръндза  Mr. Green и не купувам кутии, а пазя тези от маслени бисквити.  Peace
Joy Joy Аз пък ги изхвърлям, а сега де..
.................
Ох, ми сякаш без яйце си търсих рецепта, но накрая какво съм измислила идея нямам...
Много са си добре твоите сладки, само ямките явно са били по-малки, но това надали пречи на вкуса Simple Smile

................
[/quote]
Ами, такава тапичка едва намерих, че и тях изхвърлям. Трябваше с палец да опитам. На вкус са прекрасни, ами маслено тесто, какво да е на вкус...доволна съм.
Нещо обърках цитата... ама ще ме разберете. Не ми се връща.

# 198
Разбрахме се  Grinning аз понеже голямо четене му удрям преди експериментите, някъде срещнах дупките да се правят с точилката, а нея не можеш да я изхвърлиш  Flutter и аз изхвърлям, но имам едно бабе всичко прибира и почнах да и ги събирам, та има от къде да си искам  Laughing

# 199
  • Czech Republic
И аз заразена от вас се включих в коледното сладкоправене. Първата доза меденки на Джема са изядени, в хладилника е втората, двойна доза. При първите май прекалих с брашното и станаха по-твърди, но ние така ги харесваме.
Докато съм на тема меденки да попитам за бърза, лесна рецепта за айсинг. Имам 2 белтъка в хладилника, нататък какво да правя? Уж си бях записала от коментирането тук... не го намирам.
и да питам Наталина - правилно ли разбирам, че мога да намажа меденките с яйце+вода+боя и отгоре айсинг?
Рохличките - днес изпекох първата си доза. Голямата новина е, че ММ опита едно парче от счупените и набързо излапа всички счупени. Иначе често дори не опитва сладкишите, които правя. Меденките не бяха опитани също.
Изводите, които аз си направих - по-добре е да се направи руло/цилиндър преди да се сложи в хладилника. Иначе докато го правих на руло тестото доста поомекна.
Като започнах да ги вадя съвсем топли се счупваха повечето. Изчаках малко и успях на овалям останалите в пудра захар здрави.

Погледни в рецептата за меденките на Джули, там е обяснено за намазването след изпичане. За глазурата също има съвети на първа старница, но в общи линии - един белтък (стига за доста меденки) и много добре пресята пудра захар (аз слагам на око) и само бъркаш с лъжичка - около 10 минути, за да се разтопи добре захарта. Прибавяш по малко докато стане нужната консистенция - за заливане по-течно - като вдигнеш лъжичката, да се "точи" бавно, а за контури, по-гъсто - като обърнеш лъжичката, да "замръзва" след капване. Дано разбра.

Момичета тези дни ми е много натоварено в работата и нямам много време за коментари, извинявайте!  Hug

marchеva14, може и пластмасови или картонени кутии. Много пъти съм писала, че аз използвам кутии от обувки, но държа в незатоплена стая.

# 200
  • София
Тези браунис бисквитки

Някой правил ли ги е, колко време издържат?
Много искам да ги направя, но се чудя дали са издържливи. Ако ги направя от сега за Коледа или най-добре от предния ден  newsm78

# 201
  • Пловдив
здравейте,

имам въпрос относно маслото за курабиите с масло - в предишните теми от мин. година бях чела, че трябва да избирам такова с по-малко сол в него, ако може сега конкретно да кажете с кое масло правите вие, че не знам какво да купя, а вече е крайно време?! Кое немско или кое българско, по принцип употребяваме на домлян, на верея и немското с кравата, но без това нямам никакво и искам да закупя такова, което е изпитано за курабиите...?

# 202
Аз моите ги правих с немското с кравата. Не съм се и замисляла за друго, защото аз само това купувам. Не знам обаче с колко сол е.

# 203
  • Пловдив
да, аз понеже съм една кулинарка, чета темите и ми се е набило, че трябва да гледам за солта, ама като не знам с какво да сравня...и искам да взема от това, което взимат майсторките, пък дали ще ми се получи е друга работа вече!  Joy

# 204
С всякакви масла съм правила. Немското ми е най- качествено, без значение дали има крава или не hahaha Вереа например ми намирисва, същото е и с други БГ масла- Гергана, Вълчев, Саяна. Сол не мисля че има много, вкуса е неутрален и не пречи на сладките.

Аз както си мислех, че съм свършила със сладките- нищо подобно.Къщните поръчаха шарени бисквити , а аз ще добавя и едни шриц сладки и локумки.
П.с. предагам ви да опитате и тези датски сладки:
Цветна кухня

# 205
  • София
Тези браунис бисквитки

Някой правил ли ги е, колко време издържат?
Много искам да ги направя, но се чудя дали са издържливи. Ако ги направя от сега за Коледа или най-добре от предния ден  newsm78
Аз ги правих преди 2-3 години, не помня колко дни преди Коледа е било, но със сигурност поне седмица са изкарали, така че мисля, че не е проблем да се направят сега.

# 206
Здравейте дами  bouquet

Искам да попитам по-опитните, тъй като за пръв път ще покривам меденките с фондан, трябва ли да ги намажа с нещо преди да ги покрия?

Благодаря : )

# 207
  • В една слънчева къща...
Здравейте дами  bouquet

Искам да попитам по-опитните, тъй като за пръв път ще покривам меденките с фондан, трябва ли да ги намажа с нещо преди да ги покрия?

Благодаря : )

Малко водичка нанасяш с четчица и залепяш.

# 208
Масло ползвам на Мероне .В магазина до нас носят такова на кг дето разтеглят.Има със сол и такова без сол. http://www.merone.bg/horeca-butter-and-cottage-cheese
И малко информация за маслата довлякох www.youtube.com/watch?v=19HUbxWpHl4

Последна редакция: чт, 17 дек 2015, 11:24 от qvili

# 209
tany3dj, благодаря ти за експресния отговор : )

Редакция:

Изникна ми още един въпрос, този път към тези от вас, които са правили звездните прозорчера на Dr.Oetker - колко броя ви излязоха от посоченото количество, защото в сайта пише 10-115, което си е доста неориентировъчно : )

Последна редакция: чт, 17 дек 2015, 14:22 от Пилешко

Общи условия

Активация на акаунт