Къде живеете?

• 32 582
  • 510
  •   1
Отговори
# 270

Рокси, и ти си права, но за да няма бездомни живорни даоста помага и манталитета на хората. Рядкост е някой да изхвърли кученца. Повечето хора осиновяват животни, а не купуват от развъдници, макар, че цената е същата. Има наказания за лошо отношение към животи и пр.

Манталитетът да, но ако питаш хилядите милосърдни хора, които хранят уличните животни и помагат да се събират глутници - те смятат, че правят добро. Собствениците също сигурно си обичат животните, но защо им позволяват да се размножават или изхвърлят потомството им?  Всичките тези хора, ако ги питаш, правят добро и обичат животните.
В момента, в който се реши проблемът с бездомните животни, както и с питомните, които се водят без каишка/намордник/неспазване на правила, съм абсолютно сигурна, че няма да има и случаи на стрелби и отравяния ( извън патологиите, които съществуват навсякъде).

# 271
  • София
Като ви чета някои, имам чувството, че аз живея в една България, а вие си идвате за празниците в друга. Къде ги виждате тези тълпи от психопати, които тровят, колят, бесят и отстрелват бездомни кучета и котки ката ден, през тераси и във входове на блокове  Shocked  Направо онемях. Живяла съм на 6-7 места в София, включително в крайни квартали като Люлин и Дружба, където наистина повечето съседи бяха прости като галоши, и все пак, не съм ставала свидетел на нито една от гореописаните инквизиции.

Иначе, че твърде често срещам недобросъвестни кучкари, които си зарязват лайната на любимците и ги оставят да тичкат без каишка из парковете, е факт, да. Но те са просто мързеливи и невъзпитани. Не с патологични отклонения.

Като видя някой да храни улични песове големи колкото теле, ми идва да ъъъ айде да не казвам какво, че ще ме баннат. Криворазбраното милосърдие е страшно нещо.

# 272
  • София
Предишния ми въпрос беше, какво яи прави щастливи в страната в,която се намирате?
Сега вече ще е, кое Ви прави нещастни?

# 273
Като ви чета някои, имам чувството, че аз живея в една България, а вие си идвате за празниците в друга. Къде ги виждате тези тълпи от психопати, които тровят, колят, бесят и отстрелват бездомни кучета и котки ката ден, през тераси и във входове на блокове  Shocked  Направо онемях. Живяла съм на 6-7 места в София, включително в крайни квартали като Люлин и Дружба, където наистина повечето съседи бяха прости като галоши, и все пак, не съм ставала свидетел на нито една от гореописаните инквизиции.

Иначе, че твърде често срещам недобросъвестни кучкари, които си зарязват лайната на любимците и ги оставят да тичкат без каишка из парковете, е факт, да. Но те са просто мързеливи и невъзпитани. Не с патологични отклонения.

Като видя някой да храни улични песове големи колкото теле, ми идва да ъъъ айде да не казвам какво, че ще ме баннат. Криворазбраното милосърдие е страшно нещо.

Не знам Таис, освен драстично да са се променили нещата в последните години, но не ми се вярва. Влез и прочети една тема за кучета например и ще се начетеш на "мили" отношения.

Рокси, и аз това казвам, въпрос на манталитет е. Аз като гледам животно го гледам отговорно, кастрирано е, обезпаразитено и му плащам регистрацията. Не бих изхвърлила животно на улицата, защото обожавам животни от всякакъв вид, но в БГ съм се нагледала на уж "любители", които без да им мигне окото изхвърлят бебета, тровят и давят. Съзнавам и опасността и проблемите с бездомните кучета, но проблемът е в ръцете на хората, а пък не виждам нещо да се случва.

Ами уинд, явно това ти се ще да чуеш, защото имаш някакви проблеми с всеки позитивен пост. За това ти казах, какво не ми е наред тук та да си спокойна.

# 274
  • София
Не, не явно си в грешка,  нямам проблеми в позитивните коментари. Струва ми се, че  за някои от вас е привилегия, да се изказвате отрицателно за България и хората тук. И за това се чувствам длъжна и да се защитавам.
Мерси, че си сподели и лошите страни, щях да напиша "радвам се " Wink  

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 13:09 от wind of some change

# 275
  • София
Не, не явно си в грешка,  нямам проблеми в позитивните коментари. Струва ми се, че  за някои от вас е привилегия, да се изказвате отрицателно за България и хората там.  И за това се чувствам длъжна и да се защитавам.
Мерси, че си сподели и лошите страни, щях да напиша "радвам се " Wink 

Предполагам, че просто стават по-критични когато са извън БГ. Аз поне съм така. Винаги когато пътувам навън, след завръщането ми почти всичко българско ме дразни и ми се набива в очите. Примери: преди няколко години, след 2-седмична екскурзия в любимата ми Италия, тук внезапно видях с нови очи всички дразнители и грозотии, които иначе игнорирам. Това лято ме нямаше повече от месец, пекох кълки по разни плажове и обикалях красиви градчета, съответно после целия септември имах чувството, че обитавам най-най-грозната държава и град на света. Към края на октомври ми мина  Laughing

Не се ядосвай, Уинд, те просто виждат нещата в БГ от друг, ''външен'' ракурс, който в интерес на истината, често пъти е по-обективен от твоя или моя.

# 276
Тъпо е, непрекъснато да се казва "вие", ние, както и вие в по-голямата част от живота си сме живели в България. Не виждам защо да не мога да правя коментари, които по нищо не се различават от коментари на хора живеещи в България и няко да ми размахва пръст.

Трябва да си много дебелокож, за да не виждаш проблемите, които никак не са малко. Аз не съм и виждам неща, които не харесвам на много места по света. В 21 век, да се разделят хора по местоживеене е смешно, особено когато можеш да живееш където си поискаш. Светът вече е малък и подобен патриотичен патос за мен е нелеп.

# 277
  • София
Виждам проблемите , не размахвам пръст.
Отивам да си пусна Шуми Марица и да си мисля за дезертьорите .. ooooh!
Без да ви познавам момичета, искрено се радвам , където и да сте щом се чувствате добре .
Down under,  за теб знам че си в Австралия,  и на мен някога ми беше мечта да живея там.
След някои лични събития си останах тук, въпреки, че имах възможност да обиколя половината свят. Не съжалявам, много добре знам къде живея и какви са някои хора. Гадно ми става, когато се акцентира само в/у мизерията.

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 13:55 от wind of some change

# 278
E, Уинд, аз изначално не разбирам как мястото, където живееш, може да те направи щастлив или не ( изключвайки местата където убиват с камъни след присъда да кажем).
 Но ... форумът е пълен с поети по душа, които се раждат с всеки изгрев, сърцето им трепти с чуждите усмивки, чувстват се прекрасно и ни го повторят периодично  Grinning

# 279
  • София
Това с дезертьорите не го разбрах  Peace Нали нямаш предвид хората, които са избрали да живеят извън БГ? Би било нелепо. Имам сума ти близки и приятели, които са се пръснали по света - едни живеят добре, други не толкова, едни са доволни, други недоволни, и т.н., и т.н. Също така познавам и чужденци, които са избрали да живеят в България - напр. швед, полякиня, американка и иранка. Всеки от тях възприема страната ни по различен начин. В интерес на истината, полякинята се оплаква и мрънка най-много. Всичко я дразни тук и толкоз.

Нито един от българите и чужденците не е дезертьор. Патриотичният патос наистина е излишен.

# 280
В интерес на истината, полякинята се оплаква и мрънка най-много. Всичко я дразни тук и толкоз.

Да не познаваме една и съща полякиня? Обяснила ли е как българските мъже не са джентълмени като поляците и не знаят как се целува ръка на дама?

# 281
Таис, уинд иронизира Simple Smile. Явно се засегна, че я обвиних в "патриотизъм". Не съм искала, но наистина в подобни теми става досадно. Все едно живеем в средновековието. Аз сега живея тук, но ако утре ми излезе по-добра оферта в Таджикистан няма да се замисля. Детето ми е голямо и мога да си позволя да съм мобилна (не смятам да се местя поне в следващите 3 години де).

Аз се подразних, но май не беше редно, защото уинд не е май от този тип, които непрекъснато плюят по всички в чужбина. Просто след години във форума толерантността ми е намаляла, защото всички подобни теми се превръщат в някаква загадъчна за мен борба. Непрекъснато някой размахва пръст и твърди, че като не живееш на територията на татковината си нямаш право на мнение. Повечето хора, които живеят по някаква причина в чужбина, недоволстват от същите неща, от които и тези в България. По този повод не разбирам, защо моето мнение дразни, а това на "Мама на слъмчице" не.

Подобно е и с темите за София и провинцията.

# 282
  • София
В интерес на истината, полякинята се оплаква и мрънка най-много. Всичко я дразни тук и толкоз.

Да не познаваме една и съща полякиня? Обяснила ли е как българските мъже не са джентълмени като поляците и не знаят как се целува ръка на дама?
Laughing Май не е същата, Гери. ''Моята'' полякиня не е споменавала целуване на ръка и джентълментство, обаче здравата мрънка срещу боклуците, клатещите се плочки по тротоарите, липсващи люлки и пейки, невъзпитаните хора в метрото и ГТ, некъпещи се индивиди, уличните кучета, лошото обслужване по магазини и ресторанти, грозните сгради из София (и не само тук)

да продължавам ли  Wink

Не съм била в Полша все още, но ако прилича на Чехия и Унгария, които страшно много харесвам, има резон в оплакванията й.

Даун, разбирам  Simple Smile Соченето с пръст и тропането с краче, че само и единствено който живее в татковината има право на мнение и глас, е абсурдно. За съжаление и често срещано, да.

# 283
Тук традицията на Коледа е различна, нормално предвид разликите в климата. Бъдни вечер не се отбелязва особено, но 25 е доста почитан. Сутринта се замъкват на плажа с много шампанско, ягоди и Павлова. После ходят на обяд, където се яде пуйка и шунка и морски нещица. Италианците пък приготвят риба.

Аз съм си купила кисело зеле и ще правя традиционните неща. Една две постни сърми и чушки, боб плакия, а за 25 капама. Ще правя и питка, както всяка година и както всяка година ще я регисртирам като смъртоносно оръжие или ще я вложа в строежа на някоя сграда.

Меденки няма за кога да правя, но ако имате хубава рецепта за бисквити с шоколад, пишете.

# 284

Не съм била в Полша все още, но ако прилича на Чехия и Унгария, които страшно много харесвам, има резон в оплакванията й.

Според мен не прилича или поне не съвсем. Западна Полша прилича много на Чехия и Унгария по обясними причини, но поляците, поляците....ъъъ...са си шмекери и надувки  за мен лично.
От трите изброени страни ги подреждам така-първо Унгария (голям съм им фен), после Словакия, Чехия и най-накрая Полша. Даже Словакия я слагам и преди Унгария
По-слънчеви и топли хора от словаците не съм срещала.
Но всичко си е субективно де..
Навсякъде съм била за кратко, а в Унгария съм била като дете.

Общи условия

Активация на акаунт