Къде живеете?

• 32 602
  • 510
  •   1
Отговори
# 375
Скрит текст:

Ти лично можеш ли да посочиш с какво конкретно си помагала за помитането в България? Защото то метенето не е само ходене на работа. И ако си мела, колко подкрепа си имала, каква и от кого? Аз посочих някои области, в които съм мела, както и, че  всичко е останало в графа "частни случаи" а не се е превърнало в  стандарт. И сега да се върна в България, пак ще кажа същото и от там - повечето българи не са готови да започнат с почистването на къщичката, обаче иначе на приказки, когато се приберат вкъщи  са много велики. Затова не ми обяснявай как трябвало да се мете, ами почни да го правиш всекидневно, и ще видиш как ти и още един-двама се опитват да направят същото, а десет други стоят отстрани, гледат и повтарят единствената мантра, която знаят - тази за оплакването на живота си -гаранция ти давам.
Пиши после за резултатите  Wink.

Ама ти защо мислиш, че си единствената, която "мете"? Само защото други не се бият в гърдите по форуми и не публикуват важни статуси във фейса ли?
Ако живееш и работиш активно в България, не е възможно да не "метеш", неминуемо се сблъскваш със системата и някак по естествен път ти се налага да се бориш с нея. Докъде ще стигне си решава всеки за себе си, един стигат по-далеч, други - не.
Аз лично не виждам напредък, за разлика от Гери, малкото и дребни промени са всъщност жестове от управляващата клика за замазване на очите и успокояване на духовете, че все пак нещичко се е случило,  а всъщност са пълна пародия на управление в която и да е сфера.

Жалко, че го разбираш като биене в гърдите, защото това е даване на пример, че все пак е възможно нещо да се направи, но не и в ролята на единици птички, опитващи се да докарат пролет. И много повече хора трябва да казват какво са направили и правят, а не да се правим на срамежливи мимози. На кого е нужно това? Да посочвам - това е моят начин да се опитам да присъединя и други хора към целта, която имаме.
Ами именно де, напредък не се вижда (нищожният такъв е замазан отгоре с куп абсурди).
"Онкоболни се лекуват в коридор на болница" - това чух току що в новините. Мдам...изобщо да го коментирам ли това...

И недейте да правите разграничение между "обикновените" български граждани и "управляващите" такива, и като се говори наизуст да се казва "ама те ни замазват очите". Няма те, няма ние - всеки има равна отговорност.

Ти сериозно ли? Не персонална отговорност, а "равна", каквото и да означава? Ти всъщност за какво се бориш тогава, като равната отговорност реално е безотговорност?  newsm78

Тъй да бъде - персонална, защото обикновено отговорността ни е в различни области и зависи от субективни фактори. А казах "равна", защото има неща, пред които не би трябвало да си затваряме очите, виждайки, че "официално натоварените с отговорност" в даден случай не поемат такава, особено, ако от това зависят личните ни и обществени стабилност и развитие. Тогава вече отговорността да се посочи проблемът и да се изисква разрешаването му от назначените да го свършат е равна.

# 376

Я да видим дали ти стиска да сведеш 40+ години живот до билет и 30кг багаж? И тогава ми говори за предаване...

За по-високата заплата ли го направи? Или отиде да спасяваш "народа", към който не принадлежиш?

Глупаво е да придаваме висш смисъл на битовизмите, но понякога точно най-обикновения битовизъм ни спасява като нация.
Странно е, нали?

# 377
А ти защо го направи, Герри, и то повече от веднъж и в различни страни? Като не ти се получи и реши да се самообявиш за метач на Република България.  Flutter

# 378
А ти защо го направи, Герри, и то повече от веднъж и в различни страни? Като не ти се получи и реши да се самообявиш за метач на Република България.  Flutter
Напротив. Получи ми се. Парите ми бяха двойни.
Но не издържах на атмосферата там. Чужбина е живот без смисъл за мен. А тук може да има смисъл с по-малко живот.
Зависи вече какво търсиш.
 В интерес на истината природата е нещо, срещу което рядко може да се рита.

# 379
  • постоянно
А ти защо го направи, Герри, и то повече от веднъж и в различни страни? Като не ти се получи и реши да се самообявиш за метач на Република България.  Flutter

checkmate Mr. Green

# 380
Да, ясно. И затова опита в две-три чужбини или повече. Mr. Green

Такива като теб колко сме виждАли ... Tired

# 381
Да, ясно. И затова опита в две-три чужбини или повече. Mr. Green
Две три е прекалено много. Аз не съм бавноразвиваща се. една ми е достатъчна.
Все пак не разполагам с вечен живот.
В един момент човек си подрежда приоритетите и си тегли чертата-отсява главното от маловажното.

# 382
Ами каквото си писала във форума, това и аз пиша в момента. Да ти вадя ли постовете или сама се сещаш?
Не е от особено значение горното, а по-скоро за каква се мислиш, че пращаш хората да заминават или ги призоваваш да не се връщат в страната си, за квалификациите, които раздаваш да не говорим, след като самата ти си правила опит(и), макар и неуспешно?

# 383
Ами каквото си писала във форума, това и аз пиша в момента. Да ти вадя ли постовете или сама се сещаш?
Твоя воля, Чек.

# 384
  • Costa Rica

Я да видим дали ти стиска да сведеш 40+ години живот до билет и 30кг багаж? И тогава ми говори за предаване...

За по-високата заплата ли го направи? Или отиде да спасяваш "народа", към който не принадлежиш?
Обясних вече защо го правя. Няколко пъти. А тамошният народ няма никаква нужда от спасяване, чудесно се справят и сами. Стига ми собственото ми спасяване.

# 385
Стига ми собственото ми спасяване.

Значи си типичен представител на българския народ.
Всяка коза за свой крак или всеки да се спасява както може.
Всички в България сме така-всеки се оправя сам, като вълци единаци.

# 386
  Нищо лошо няма човек да се спаси, щом така го възприема. Просто си мисля, че аз ако се преселя някъде, няма да се обяснявам, че съм от жалка територия, населена с дегенерати. Хората може да го изтълкуват някак не много благоприятно, най-малкото.

Отделно, че не отговаря и на истината.

# 387
  Нищо лошо няма човек да се спаси, щом така го възприема. Просто си мисля, че аз ако се преселя някъде, няма да се обяснявам, че съм от жалка територия, населена с дегенерати. Хората може да го изтълкуват някак не много благоприятно, най-малкото.

Аз не обяснявам такива работи на местните там, където съм. Напротив - обяснявам им, че българин не означава автоматично циганин, измамник, престъпник и авантаджия, защото повечето това мислят. Обсъждам го с вас - сънародниците ми, а ние си се знаем много добре.

# 388

Това наистина ли някой го обяснява?
Помежду си може да говорим всичко, но не съм чувала българи да говорят лошо за страната си пред чужденци. Но знам ли, хора всякакви.

# 389
  • Вестерос

Именно!!!

Забелязвам поне във Варненска област, че освен германци и англичани вече по селата се заселват доста белгийци и не, не са пенсионери.

Общи условия

Активация на акаунт