Къде живеете?

• 32 578
  • 510
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Ша, не е ли останем,защото и на марс да отидеш пак си българка
Не съм Ша,но ще ти отговоря. Исках да кажа в държавата ще останат малцина българи,не по света,но може би грешно съм се изразила. Не съм искала да звучи така,разбира се,че съм българка и такава ще остана,но не милея за тази държава,нямам и амбиции да се връщам,достатъчно огорчена съм си тръгнала,но огорчена от държавата,а не от страната  Peace

# 406
Успех с промяната на родината ти,от мен имаш обещание,че няма да се върна на изметеното.По-вероятно е,като останете малцинство ти да забършеш в някоя посока,за пореден път.
Ахаха.
Едва ли. Че къде ще забърша? Някъде, където ме чакат реките от мед и масло?
В рая ли?
 hahaha
,достатъчно огорчена съм си тръгнала,но огорчена от държавата,а не от страната  Peace
Още една обидена.

# 407
В такива теми много удобно се забравя колко пари вкарват онези избягалите у нас; повече, отколкото всичките други инвестиции; инвеститор номер 1 са- и то от години. Информация в нета, колкото човек пожелае... Колко жалко, че, като нация си умираме да се плюем и делим; а да и да си го мерим.. патриотизма. "Аз съм патриот", "Неее, аз съм по-патриот"...  Rolling Eyes

Е, то и ти това правиш - сравнения.Кой колко бил дал, а колко е взел? Минимум 12 години безплатно образование в общия случай, а често и висше, въртим се в затворен кръг, лошата държава не ще да инвестира в децата, които са бъдещето на България, ама те не били бъдещето на България, а деца на планетата, на галактиката.... Crazy
Не се заяждам, с горчивина го казвам.

# 408
В такива теми много удобно се забравя колко пари вкарват онези избягалите у нас; повече, отколкото всичките други инвестиции; инвеститор номер 1 са- и то от години. Информация в нета, колкото човек пожелае... Колко жалко, че, като нация си умираме да се плюем и делим; а да и да си го мерим.. патриотизма. "Аз съм патриот", "Неее, аз съм по-патриот"...  Rolling Eyes

И аз го споменах, и дори тези пари, които влизат в икономиката са повече, отколкото, ако пращащите ги плащаха данъци на държавата. Но тук често се говори по инерция и удобно не се обръща внимание на някои неща...

В такива теми много удобно се забравя колко пари вкарват онези избягалите у нас; повече, отколкото всичките други инвестиции; инвеститор номер 1 са- и то от години. Информация в нета, колкото човек пожелае... Колко жалко, че, като нация си умираме да се плюем и делим; а да и да си го мерим.. патриотизма. "Аз съм патриот", "Неее, аз съм по-патриот"...  Rolling Eyes

Е, то и ти това правиш - сравнения.Кой колко бил дал, а колко е взел? Минимум 12 години безплатно образование в общия случай, а често и висше, въртим се в затворен кръг, лошата държава не ще да инвестира в децата, които са бъдещето на България, ама те не били бъдещето на България, а деца на планетата, на галактиката.... Crazy

И какво, ако е давала пари държавата (да, давала, защото сега не се е занапъвала да дава особено много), след като след това много от кадрите си не ги ползва по предназначение?
Предпочитам гениалните и неползвани от държавата си българи в тези времена (ако искат) да се реализират в чужбина, защото след време техните продукти и  иновации ще са и за моя употреба, докато ако си останат тук, тогава не се знае знае ли се...

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 20:47 от rain_bs

# 409

И аз го споменах, и дори тези пари, които влизат в икономиката са повече, отколкото, ако пращащите ги плащаха данъци на държавата.
Ох, боже мой. Да не би да ме издържате???

# 410
  • Пловдив
Не,Герри,не по мед и масло,а с адекватни условия на живот,адекватно възнаграждение за труда,който полагаш,адекватно отношение за това,че си човек и имаш И права,освен задължения,които чинно спазваш.
По мед и масло искат да бъдат посрещани "кансъли" ,които ги мързи да си хвърлят две шепи студена вода и да излезнат по-рано от 11 преди обяд. Аз не съм от тях,работя много,но като взема чека забравям за десетките часове,прекарани на хляди километри от земята. И това не е,защото получавам извънземна сума,а защото тя е достатъчна да живея отлично в тази страна. С тази същата заплата,но в левове в БГ това беше неописуемо трудно.
И да,обидена съм,но не виждам на теб точно какво ти пречи това?!

# 411

Нали? А сега ходят на безплатното в Германия, Дания и Швеция. Само после и от там да не избягат, че егати световните неблагодарници ще излезем.

Как се наричат родоотстъпници, които се хранят почти изцяло с български продукти, купувани със 100-150% надценка от цените на дребно в България? Защото преди малко чаках на една дълга опашка и хората оставяха все трицифрени суми на касата. Правят го редовно, не само по празниците. Поне три български магазина има и във всичките постоянно е така. Знам, голям праз, пак са родоотстъпници, но се зачудих що тъй правят. То разбирам само да са продукти, дето ги няма другаде, ами те и ориз, масло и майонеза от там купуват.

# 412
Не,Герри,не по мед и масло,а с адекватни условия на живот,адекватно възнаграждение за труда,който полагаш,адекватно отношение за това,че си човек и имаш И права,освен задължения,които чинно спазваш.
По мед и масло искат да бъдат посрещани "кансъли" ,които ги мързи да си хвърлят две шепи студена вода и да излезнат по-рано от 11 преди обяд. Аз не съм от тях,работя много,но като взема чека забравям за десетките часове,прекарани на хляди километри от земята. И това не е,защото получавам извънземна сума,а защото тя е достатъчна да живея отлично в тази страна. С тази същата заплата,но в левове в БГ това беше неописуемо трудно.
И да,обидена съм,но не виждам на теб точно какво ти пречи това?!
Абре печелете бре хора, да не съм ви спряла аз. Бегайте, мазнете се на чуждите, щото НИ е страх да скръцнем със зъби на наште тук....
Така е. Който не може да е чорбаджия в своя дом, става слуга в чуждия.

# 413

Забелязвам поне във Варненска област, че освен германци и англичани вече по селата се заселват доста белгийци и не, не са пенсионери.

За белгийци не знаех, но датчани има доста от поне десет години. Някои се отказаха и си заминаха. Като се замисля, това се случи след като децата им навършиха възраст да ходят на училище. Иначе от ДГ бяха много доволни.

# 414
Аз по-скоро бих приканвала емигрантите да идват, да харчат, да си почиват  Peace
Любов и въздух са хубаво нещо, но на страната и трябват и пари. Голяма работа, че били дошли отвън. Не знам други нации, дали така се дърлят заради адресната регистрация.

# 415
Гери, джафкаш като проскубано куче, което не може да хапе. Да не прекаляваш с алкохола покрай празниците? Нещо много се изтърваш напоследък.

# 416
Гери, джафкаш като проскубано куче, което не може да хапе. Да не прекаляваш с алкохола покрай празниците? Нещо много се изтърваш напоследък.
Други, също толкова железни аргументи, срещу писанията ми имаш ли?

# 417

Не че съм адвокат на държавата, ама от около 25 години насам не държавата раздава чековете, освен ако не си някъде на службица. Имаш опцията да работиш за себе си или ти да раздаваш чековете, ако искаш и ако ти стиска.
На мен ми е интересно какъв процент от българите зад граница имат собствен бизнес?  newsm78

Как се наричат родоотстъпници, които се хранят почти изцяло с български продукти, купувани със 100-150% надценка от цените на дребно в България?

Угаждаш си, Чек, на вкусовите навици.  Simple Smile
И с родоотстъпниците не към мен, то за да има родоотстъпници, требе да има и патриоти, дотук само Гери се е заявила за такава. Simple Smile

# 418
  • Пловдив
Нова,не съм казала,че държавата ги раздава чековете,просто тези,които управляват държавата би трябвало да се грижат и работят за народа и неговите що годе добри условия за живот. Много ми стиска да съм си шефче,но  в сферата,в която ми харесва да работя е трудно да раздавам аз чекове,освен,ако не изскочи някой близък роднина с нефтена платформа,за да успея да си спретна една фирмичка,ей така за цвят. Да,може би има по евтин и достъпен за мен вариант за бизнес,но аз искам да работя това,което ми доставя удоволствие  Peace
Останалото е смукане от пръстите

# 419
Не, не трябва да се грижат за хората и да работят за народа. Трябва само да си вършат добре работата, и да я вършат срещу заплатите си, а не да крадат с да не казвам кое си.

Общи условия

Активация на акаунт