Къде живеете?

• 32 537
  • 510
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Не, не трябва да се грижат за хората и да работят за народа. Трябва само да си вършат добре работата, и да я вършат срещу заплатите си, а не да крадат с да не казвам кое си.

Едното несъмнено води до другото. Ако не крадат с тези си части  сигурно ще бъде по-добре.
В този ред на мисли, на моя приятелка детенцето е писало в посмото си до Дядо Коледа,че иска:"винетка за колата на тате,за да може да ходим при баба и дядо на село". Съжалявам,но мисля,че дете на 6 год. трябва да мисли за други неща........

# 421
Ааа, моля моля, не така:

Не че съм адвокат на държавата, ама от около 25 години насам не държавата раздава чековете, освен ако не си някъде на службица. Имаш опцията да работиш за себе си или ти да раздаваш чековете, ако искаш и ако ти стиска.

Самоцитирам се:

Много хора казват "Ами тези, които мрънкат заради недоимък или липса на развитие в България, да си направят собствен бизнес и да изкарват колкото искат пари и да спрат само да се оплакват." Не мога да се съглася с това, защото нито принципно бизнесът може да функционира без хора (все някой трябва да е работник или служител), нито всеки на практика би могъл да има такъв (пенсионери, хора с увреждания, деца...). За много групи хора в България просто няма кой да се погрижи, те също не могат да направят нищо по въпроса, и да упрекваме така лесно точно тях е нелепо.

Къде ги прати така смело всичките да отварят бизнеси и да раздават чекове?
Ето затова казвам, че тук се говори наизуст.

# 422
  • Вестерос
Ша, не е ли останем,защото и на марс да отидеш пак си българка
Не съм Ша,но ще ти отговоря. Исках да кажа в държавата ще останат малцина българи,не по света,но може би грешно съм се изразила. Не съм искала да звучи така,разбира се,че съм българка и такава ще остана,но не милея за тази държава,нямам и амбиции да се връщам,достатъчно огорчена съм си тръгнала,но огорчена от държавата,а не от страната  Peace
Извинявай, исках Шу , ама през телефона като пише човек и съм се заблудила  ooooh!

# 423
Скрит текст:
Ааа, моля моля, не така:

Не че съм адвокат на държавата, ама от около 25 години насам не държавата раздава чековете, освен ако не си някъде на службица. Имаш опцията да работиш за себе си или ти да раздаваш чековете, ако искаш и ако ти стиска.

Самоцитирам се:

Много хора казват "Ами тези, които мрънкат заради недоимък или липса на развитие в България, да си направят собствен бизнес и да изкарват колкото искат пари и да спрат само да се оплакват." Не мога да се съглася с това, защото нито принципно бизнесът може да функционира без хора (все някой трябва да е работник или служител), нито всеки на практика би могъл да има такъв (пенсионери, хора с увреждания, деца...). За много групи хора в България просто няма кой да се погрижи, те също не могат да направят нищо по въпроса, и да упрекваме така лесно точно тях е нелепо.

Ох, чак се и самоцитираш, все едно някаква много мъдра мисла съм изпуснала да прочета.  Simple Smile
Какви пенсионери, деца и инвалиди, те ли емигрират?

# 424
  • София

В този ред на мисли, на моя приятелка детенцето е писало в посмото си до Дядо Коледа,че иска:"винетка за колата на тате,за да може да ходим при баба и дядо на село". Съжалявам,но мисля,че дете на 6 год. трябва да мисли за други неща........

Да, а има 6годишни,които се молят за хиляди евро, за да живеят тъй като са болни, в Африка, хиляди африканчета се молят за вода,храна и пр. В Ирак,Сирия пр.децата се молят да оживеят след бомбите.
На това дете, родителите му сигурно адски много му говорят по тази тема за парите. А и все пак има седмични винетки и т.н.  то е ясно, че положението ни е критично,но да се дават.примери с деца, които искат от Дядо Коледа, винетка е нелепо на фона на цялата мизерия по света и у нас.
Горкото дете в крайна сметка.  Дано да съберат пари, за да може да види баба и дядо.

# 425
Скрит текст:
Ааа, моля моля, не така:

Самоцитирам се:

Ох, чак се и самоцитираш, все едно някаква много мъдра мисла съм изпуснала да прочета.  Simple Smile
Какви пенсионери, деца и инвалиди, те ли емигрират?

Не, направих го единствено, за да не пиша отново едно и също, и посочих, че са мои думи, тоест мнението ми, а не, защото съм велик създател на най-мъдрите мисли. Просто това е самата истина, независимо дали аз го казвам или някой друг, или пък никой не го казва.
Ето и поредната недоразбрала - не, не емигрират, но ти ги прати да работят всичките за себе си и да си раздават чекове каквито си искат, дори физически да не могат. А дори и да могат, според думите ти трябва да има няколко милиона шефове на себе си и нито един служител - страшна логика.
Точно за хората, които не са в състояние да се погрижат сами за себе си по независещи от тях причини, трябва да се погрижи някой. Или според теб да ги изхвърлим в канавката, защото няма как да си вдигнат сами стандарта и само пречат? Особено, след като никога не знаем ние от коя страна можем да бъдем някой ден? Обикновено за такива хора се грижат държавите - не да им вдига стандарта на живот, но да живеят достойно.

# 426
  • Пловдив
Ще те помоля,Wind of some change,ако може,без чак толкова емоции. Знам прекрасно за хилядите деца в Африка и пр. Това беше просто пример как очевидно едно БГ семейство често дискутира закупуването на нещо не чак толкова скъпо,но което не им е по бюджета,а им е нужно.Пример,с който изразявам недоволството си от необмислените цени на подобни екстри за стандарта на живот в България. Не е призив за масов припадък,какъвто се опитваш да го изкараш,като пресъздаваш печални картинки от света.

# 427
За всички гореизборени се грижат близките им, никой никъде не си хвърля децата, родителите или инвалидите на държавата да се грижи за тях, тя подпомага, като всичко това  струва пари, които не се раждат в държавната хазна, а се събират от частния бизнес
Какви милиони шефове, къде ги, емигрантите сте отишли в чужбина да си търсите работници или работодатели?

# 428
  • София
Нищо не се опитвам да пресъздавам,  но ти определено искаш да кажеш, че е толкова мизерно положението ,че детето се моли за винетка , а някои деца за хляб. Май не се опитваш да разбереш, че съвсем сериозно си го пиша, без дори да се опитвам да те иронизирам или заяждам.  Тук идва и моята мисъл ,че трябва да се мисли в мащаб. Щом на тате не му харесва цената, заедно с другите на които не им харесва и на.протест митинг и т.н.
Лично на мен като не ми харесва нещо, отивам и действам. Аз също живея в България, и на по преднишния ти пост, в който беше написала 'с какво Боко, Моко и Ко,са повече от теб ' съм съгласна /с някои изключения/
Така,че ти по спокойно.

# 429
  • Пловдив
Нищо не се опитвам да пресъздавам,  но ти определено искаш да кажеш, че е толкова мизерно положението ,че детето се моли за винетка , а някои деца за хляб. Май не се опитваш да разбереш, че съвсем сериозно си го пиша, без дори да се опитвам да те иронизирам или заяждам.  Тук идва и моята мисъл ,че трябва да се мисли в мащаб. Щом на тате не му харесва цената, заедно с другите на които не им харесва и на.протест митинг и т.н.
Лично на мен като не ми харесва нещо, отивам и действам. Аз също живея в България, и на по преднишния ти пост, в който беше написала 'с какво Боко, Моко и Ко,са повече от теб ' съм съгласна /с някои изключения/
Така,че ти по спокойно.

За мен положението е толкова мизерно,да. Просто е неуместно в темата да говорим за Африкански,Палестински и др. деца. Говорим за българските,а дали те ще молят за хляб,винетка,сокче или ботушки е все едно и също,а именно липса на възможност за  елементарни неща. За болните такива и абдикацията на "държавата"  да помогне с лечение в чужбина,когато в България е неяъзможно,не ми се говори,срам ме е. Не квалифицирам моят случай,като най-страшният в страната,просто дадох пример. С това приключвам диалогът и пожелавам на всички една вълшебна Коледа и здраве,и любов в семействата ви.

# 430
  • София
И на теб  Peace

# 431
За всички гореизборени се грижат близките им, никой никъде не си хвърля децата, родителите или инвалидите на държавата да се грижи за тях, тя подпомага, като всичко това  струва пари, които не се раждат в държавната хазна, а се събират от частния бизнес
Какви милиони шефове, къде ги, емигрантите сте отишли в чужбина да си търсите работници или работодатели?

Имам чувството, че не говоря на разбираем български език
Предлагаш всички да си раздават по-високи заплати сами, като явно за целта трябва да станат собственици на бизнес. Как и защо?
За всички гореизброени се грижат близките им? - абсолютно невярно. Също и неправилно, освен ако е по собствено желание, тъй като това създава само зависимост и ограничения и за грижещите се, и за обгрижваните, дори да са семейство. А които нямат близки?

# 432
Хайде, хайде, и моето искаше от Стареца да ми смени съединителя.
Ситуацията у нас, писах и в темата за детски ли, за доходи ли?, не е чак толкова плачевна, гледайки коли, кошници, пълни хотели и фрашкани молове. Дори и на кредит да живеят, тези хора има от къде да ги върнат.

# 433
  • Вестерос
Или пълните молове и марковите дрехи , чанти, козметика, почивки на Бали, Бора Бора и прочие

# 434
Скрит текст:

Имам чувството, че не говоря на разбираем български език
Предлагаш всички да си раздават по-високи заплати сами, като явно за целта трябва да станат собственици на бизнес. Как и защо?
За всички гореизброени се грижат близките им? - абсолютно невярно. Също и неправилно, освен ако е по собствено желание, тъй като това създава само зависимост и ограничения и за грижещите се, и за обгрижваните, дори да са семейство. А които нямат близки?

Къде предлагам да си раздават заплати и кои всички да го правят? Цитирай, ако обичаш.

За близките - кажи на практика как се представяш грижата от държавата за децата, за пенсионерите и за инвалидите, не подпомагайки ги, а да се грижи тя, за което ти настояваш? Дефинирай тази грижа.  Говоря за общия случай.

Общи условия

Активация на акаунт