Къде живеете?

• 32 523
  • 510
  •   1
Отговори
# 465
Разбира се, че зависи. Но с такива хора, каквито се подвизават из България и извън нея като "умни и талантливи специалисти" няма никакъв шанс.
Ако ЕС реши да помогне в смяната на елита с про-европейски, както направи в Румъния, може би нещо ще се промени.
Но докато държат тези дърти комунистически мутри на власт все ще е така.

Факт.

Последно: синьото или червеното?
И от двете по-малко. Има много читави хора във и извън  България, на които им трябва едно рамо само от ЕС, за да направят нещо смислено. И които при сегашната конюктура изобщо не могат да припарят до власт или до административни позиции. И понеже сега ще обясните как ЕС дава рамо на сегашните във властта, аз ще ви кажа че не е така. ЕС  ни подхвърля някаква милостина и с вътрешната ни мутрагенска политика не се занимава. Политиката ни е творение изцяло на бившия комунистически елит.
Дали и кога и въобще може ли да се промени нещо значително не знам. А и вече не ме и вълнува особено.

# 466
Скрит текст:
Мда, държавата го прави с парите на данъкоплатците. И безплатното обучение е с техни пари платено, но иначе тя дава и се грижи ... Не мога да разбера как може големи хора да говорят такива неща.

Не се притеснявай, всички знаем, че всичко, което е платено от държавата, всъщност е платено от данъкоплатците. Тук няма паднали от небето и е странно, че дори го обясняваш. Ясно е, че нашата държава не го прави и е ясно защо, но казах, че обикновено държавата го прави, защото е нейна функция, тя го решава, организира и пренасочва пари - по-точно - трябва да го прави, да поиска да го прави поне. Твърди се, че нашата не може да го прави - дори и да е вярно,че не може, а не, че не иска, това пак ни изпраща много след други, и е една от причините доста хора да не са в България.
Както и да е, тази дискусия тръгна от мнението на нова, че всеки можел, ако му стискало, да си работи за себе си и да раздава чековете дори. Та затова на нея исках да й уточня, че има хора, които просто няма как да го направят, но също заслужават достоен живот, и за да не живеят в мизерия трябва някой друг да се погрижи. А това трябва да е държавата. А аз големи напъни не съм видяла. По-лесно е да уреждаме джипове, автомобили със сини лампи и да си вдигаме редовно депутатските заплати. С парите на?.....

[/spoiler]
Върни се  и прочети какво е писала нова и в какъв контекст на разговор, ставаше въпрос за емигранти, а не за инвалиди, пенсионери и прочее групи , които ти не знам защо пусна в обръщение.
В публичния сектор в България са заети около 30 %, това е почти 1/3 от работещите, икономика няма, защото няма достатъчно частна инициатива, съответно натрупване на капитал, сдружаване, лобиране, окрупняване и всичко останало, през което минава една икономика и съответно една държава.
И никъде обикновеният човек не е променил нищо, промените се случват заради групи хора, обединени от сходни интереси- предимно финансови, които упражняват натиск върху държавата /в добрия смисъл на думата/, и под който натиск тя се променя, а всичко останало е функция от частния бизнес в капиталистическото общество. И помощите за инвалидите, и пенсиите, и детските, и ...
Тук тези хора липсват, работодателите, затова и ходите в чужбина да ги търсите, няма как хем всички да искате да работите за някого, хем да има работа, кой да я създаде, пак ли държавата?

# 467
  • постоянно

Факт.

Средна възраст на сегашните министри -47 , повечето от които не далече от твоята възраст предполагам . Те са били на по  20-25  когато се "променихме "
 За какви Дърти мутри става въпрос ?

# 468

Факт.

Средна възраст на сегашните министри -47 , повечето от които не далече от твоята възраст предполагам . Те са били на по  20-25  когато се "променихме "
По-старите като ББ са си директно свързани със старата БКП. А по-младите са деца на такива.Ако не са-то са разни тотални удобни неграмотници.

# 469
  • постоянно

Факт.

По-старите като ББ са си директно свързани със старата БКП. А по-младите са деца на такива.Ако не са-то са разни тотални удобни неграмотници.

Е , то по твоята логика няма оправия поне в следващите 50 години , ако и децата на децата им няма да са като тях .....
 Peace

# 470
Добре ,
кой ни е виновен ?

Никой не е виновен. Просто комунизмът ни беше задържал назад във времето. Докато другите страни са вървели напред, и са минавали през корупция, мафии и т.н., ние сме тъпчели на едно място. Сега си минаваме етапите един по един. Няма как да ги избегнем, всички са минали през тях.
В другите страни също се краде, нали не си мислите, че там са ангелчета. Просто има какво да се вземе, и какво да остане. Тук комунизмът падна, когато всичко беше ошушкано и окрадено до голо.
С времето ще се оправят нещата, но си трябва да минат едни 45 г. в най-лошия случай. Да се надявам, че ще е по-бързо, предвид това, че някои неща от опита на другите ги копираме наготово...

# 471
...но си трябва да минат едни 45 г. в най-лошия случай. Да се надявам, че ще е по-бързо, предвид това, че някои неща от опита на другите ги копираме наготово...

Като си помисля, че минаха вече 26 години .... и не мога да повярвам! Grinning

Откакто често пътувам зад граница ми се струва, че тук не е толкова зле. Никъде другаде не съм се чувствала толкова добре, а съм била на наистина чудесни места. Навсякъде може да е много гадно. Мъжът ми е завърнал се дългогодишен мигрант и хич не иска и да чува да ходим някъде.

Бих живяла в Лондон... но ако бях по-млада.
Бих живяла на гръцки остров ... но ако съм малко по-стара.
Ако безопасността на детето ми го изисква заминавам веднага където и да е.

# 472

Апропо-В САЩ е пълно с хора, които живеят по-зле от много от българите. Факт.

Това ти действа успокоително, нали Laughing Mr. Green

# 473
То и в Нигерия и Камерун има по-добре живеещи от много българи.

# 474

Защо трябва да ми действа успокояващо?
ТИ така ли се успокояваш, та реши, че другите са като теб?

# 475
  • Другата България
Не давай за пример Северозападна България, защото там и децата знаят, че ситуацията е Халифакс.
Да вземем за пример Югозападна България или Черноморието, да притурим София и региона към цялото и да си зададем отново въпроса: беден ли е наистина българинът или целият му живот е кредит, лизинг и накрая голуем духинг.
Laughing
Е тук живея, нямам какво друго да дам за пример.
И ситуацията наистина е Халифакс.
Но продължавам да смятам, че не е само тук така.
Кредит и лизинг е навсякъде, абсолютно вярно, но толкова кредити останаха необслужени и народа се издухинг, че понякога си мисля дали това не е един добър вариант.... Tired

# 476

Защо трябва да ми действа успокояващо?
ТИ така ли се успокояваш, та реши, че другите са като теб?

Ако не ти действаше успокояващо, нямаше да го кажеш, Вутевице Laughing

# 477
Аз не се сещам в тази страна да е имало протест срещу недостойното заплащане, въпреки че сигурно половината работещи са от групата на тези, които едва свързват двата края.

А относно това къде е е по-добре или по-зле на мене ми е все тая. Аз искам в България да е добре.

# 478
Не давай за пример Северозападна България, защото там и децата знаят, че ситуацията е Халифакс.
Да вземем за пример Югозападна България или Черноморието, да притурим София и региона към цялото и да си зададем отново въпроса: беден ли е наистина българинът или целият му живот е кредит, лизинг и накрая голуем духинг.
Laughing
Е тук живея, нямам какво друго да дам за пример.
И ситуацията наистина е Халифакс.
Но продължавам да смятам, че не е само тук така.
Кредит и лизинг е навсякъде, абсолютно вярно, но толкова кредити останаха необслужени и народа се издухинг, че понякога си мисля дали това не е един добър вариант.... Tired

От Северозапада Монтана ми изглежда прилично градче, по главната щъкаха младежи и майки с деца, нямам идея каква е реално ситуацията там, но на мен ми направи впечатление пред останалата част от региона, това е съвсем повърхностно впечатление, не знам с какво се препитават, освен с производство на велосипеди и батерии, може би имат и друг поминък, а може и да греша, все пак не живея там?

# 479
Скрит текст:
Мда, държавата го прави с парите на данъкоплатците. И безплатното обучение е с техни пари платено, но иначе тя дава и се грижи ... Не мога да разбера как може големи хора да говорят такива неща.

Не се притеснявай, всички знаем, че всичко, което е платено от държавата, всъщност е платено от данъкоплатците. Тук няма паднали от небето и е странно, че дори го обясняваш. Ясно е, че нашата държава не го прави и е ясно защо, но казах, че обикновено държавата го прави, защото е нейна функция, тя го решава, организира и пренасочва пари - по-точно - трябва да го прави, да поиска да го прави поне. Твърди се, че нашата не може да го прави - дори и да е вярно,че не може, а не, че не иска, това пак ни изпраща много след други, и е една от причините доста хора да не са в България.
Както и да е, тази дискусия тръгна от мнението на нова, че всеки можел, ако му стискало, да си работи за себе си и да раздава чековете дори. Та затова на нея исках да й уточня, че има хора, които просто няма как да го направят, но също заслужават достоен живот, и за да не живеят в мизерия трябва някой друг да се погрижи. А това трябва да е държавата. А аз големи напъни не съм видяла. По-лесно е да уреждаме джипове, автомобили със сини лампи и да си вдигаме редовно депутатските заплати. С парите на?.....

[/spoiler]
Върни се  и прочети какво е писала нова и в какъв контекст на разговор, ставаше въпрос за емигранти, а не за инвалиди, пенсионери и прочее групи , които ти не знам защо пусна в обръщение.
В публичния сектор в България са заети около 30 %, това е почти 1/3 от работещите, икономика няма, защото няма достатъчно частна инициатива, съответно натрупване на капитал, сдружаване, лобиране, окрупняване и всичко останало, през което минава една икономика и съответно една държава.
И никъде обикновеният човек не е променил нищо, промените се случват заради групи хора, обединени от сходни интереси- предимно финансови, които упражняват натиск върху държавата /в добрия смисъл на думата/, и под който натиск тя се променя, а всичко останало е функция от частния бизнес в капиталистическото общество. И помощите за инвалидите, и пенсиите, и детските, и ...
Тук тези хора липсват, работодателите, затова и ходите в чужбина да ги търсите, няма как хем всички да искате да работите за някого, хем да има работа, кой да я създаде, пак ли държавата?

Последно - ти за в България ли твърдиш, че "Имаш опцията да работиш за себе си или ти да раздаваш чековете, ако искаш и ако ти стиска.", или, че в чужбина като емигрант имаш въпросната опция?
Ако е второто - извинявам се, не съм те разбрала, но това е, защото написаното от теб не си личи, че става въпрос за емигранти, а за живеещи в България.
Хайде де, никъде обикновеният човек не е променил нищо... Може би го казваш, защото прагът ти на търпимост е много висок и никога не си пробвала. Аз пък съм успявала. Обаче друго си е само да се жалваме и да не правим нищо.
Знаем го това с групата хора, но те упражняват натиск, именно защото ние не упражняваме такъв. Те са си научили много добре урока как се говори мазно и с недомлъвки, как се говори с патос пред масите, че се прави всичко възможно, как с нажалени очи се казва "няма пари, тези преди нас ги окрадоха", и обикновено това работи. Само че всеки един от тях знае, че по-голяма сила от масите няма. И какво, като го знаят, след като почти никой не ги закача за нищо... Мафията пак ще си я има, както е навсякъде, но за много от подобренията в различни области на живота ни можем да съдействаме именно ние. Обаче трябва постоянство и категоричност, всекидневно.
Какви работодатели? Колко хора опитаха? -много. Колко успяха без да се замесват в корупция? Не много. Колко производства се закриха по най-различни невероятни причини? -Повечето. Къде ни е земеделието при толкова много земя? С какво се защитава и подкрепя малкият и  среден бизнес? Ти новини не гледаш ли? Много от предприемчивите българи биха предпочели да си развиват бизнеса в България, а не да се изнасят. Не ги упреквам, нито упреквам само управляващите. Те може да са продажни и алчни, но правят това, което им е позволено от нас, а освен това са част от нас.
Да, имало е нужда от време, за да се промени цялата система, но досега щеше да е много по-добре, ако се искаше и правеше от всички.

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 20:43 от rain_bs

Общи условия

Активация на акаунт