"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 19

• 42 024
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Момичета отивам утре на друг лекар,дано не е късно.Не съм си изследвала този хормон.До тогава има ли какво да направя?

# 376
  • София
lukytoo - можеш да си пуснеш днес прогестерон и ЧХГ в някоя лаборатория и утре с резултатите лекаря да прецени дали да изпише още прогестерон.
Лежи си, мисли си за хубави неща и следи зацапването.

# 377
lukytoo  , направи си задължително кръвен тест за бременност, за да отидеш с някакви по-реални доказателства при лекаря. Както казва Brayda хубаво е да се види и прогестерона. Успех.

# 378
 smile3501 Честито момичета... повлачихте крак през новата година.balloon Грижете се за себе си и ссподеляйте всяко вълнение с татковците! Flowers Sunflower

# 379
Момичета вие колко платихте за кръвния тест  за изследване на прогестерона?

# 380
  • София
по около 15лв са и двете ЧХГ и прогестерон поне в Цибалаб, можете да проверите цените на сайтовете на лабораториите

# 381
Аз платих 17лв за да разбере док точно в коя седмица съм.Благодаря просто исках да разбера дали ми взеха много, защото бях в частна болница и за всички изслездвания цитонамазка вагинален секрет, кръв, преглез и вагинален ехограф ( отделно 35лв) ме одрусаха с 108лв.Всичко ок ама ей този ехограф, защо го платих допълнително не знам?! newsm78 #Crazy

# 382
На мен за ЧХГ 20 лв. ми взимат, така че не са ти взели много.

# 383
  • София
ок е като цена.
Ако си била с направление за преглед, той сигурно не е включвал ехограф и отделно си го платила.
А във всяка лаборатория освен изследването се взима и такса за вземане на кръв, която е еднократна и е около 2лв

# 384
Не бях с направление , тъй като си мисля след като е частно и нищо не е по здравната каса ни ми трябва направление, а са ми прекъснати О.

# 385
  • София
ами явно тогава прегледа е едно, ехографа е друго.
И аз наскоро като бях в сити клиник първо бяха разбрали само преглед, но като казах че искам ехограф, лекарката се обади на регистратурата и им каза да пишат и ехограф. Но аз съм с фонд и не знам кое колко е струвало.

# 386
  • SOFIQ
Здравейте дами вече 11 дни съм със закъснение на цикъла общо това са 42 дни от  от първия ден на последната менструация довечера съм на гинеколог за да видим какво се случва  посъветвайте ме какви изследвания за хормони трябва да кажа да ми пусне гинеколожката като днес сутринта пуснах изследвания за щитовидната жлеза

# 387
Здравейте дами вече 11 дни съм със закъснение на цикъла общо това са 42 дни от  от първия ден на последната менструация довечера съм на гинеколог за да видим какво се случва  посъветвайте ме какви изследвания за хормони трябва да кажа да ми пусне гинеколожката като днес сутринта пуснах изследвания за щитовидната жлеза
Тя ще ти каже какви изследвания да направиш.Аз вчера бях на преглед пита ме за последната МЦ казах и дада, но според нейните изчисления съм в 8г.с. , а на ехографа 6г.с. за това ми взеха кръв само да ми проверят хормоните за да се разбере коя седмица съм, тъй като мислише , че бебчо изостава.За щастие такъв проблем няма!

# 388
Lukytoo, подкрепям изцяло Брайда. Няма нормално кървене, дори имплантационно. Всяко кървене е отклонение от нормата. Това не значи, че няма да се задържи бременността, но се изисква по-голямо внимание. И моя съвет е да потърсиш веднага лекар, освен това да пуснеш ЧХГ и прогестерон. Ако имаш възможност още днес. Така ще отидеш с готови изследвания при док и ако се налага ще изпише прогестеренов препарат. Силно стискам палци.
Ако успееш днес и прогестерона е нисък, взимай утрогестан. Нормата за първи триместър мисля беше 9-47 ng/ml

# 389
Утре съм на преглед от 3,а днес имам 2 изпита,единия от които от 18:00 и няма как да направя кръвните изследвания,утре ше помоля да ми ги пуснат или направо да ми предпишат нещо щом може само да ми помогне,наместо да ми навреди.

Момичета прекрасни сте,много ви благодаря!Човек толкова много неща научава от вас и много помагате❗
Утре след прегледа ще пиша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт