Изгаряне на лицето

• 9 483
  • 23
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте! Пиша ви във връзка с изгаряне по лицето ми, ето как стана :  Четох някъде, че чесъна е полезен против пъпчици и намазах една пъпчица с чесън. След малко тя наистина изчезна, но след около час се появи огромно червено петно на нейно място - изгаряне с чесън. Осъзнавам грешката си, моля ви да не ме съдите заради чесъна - упреци не ми трябват. Търся само съвет как да премахма зачервяването без да остане белег. Мазах го с кремче на основата на мед и с крем Здраве, но нямаше никаква промяна. Ще съм много благодарна ако някой сподели ефективно средство за борба с изгаряне - няма значение дали е от чесън или друго, предполагам.

# 1
Намажи се с тоалетно мляко Нивеа . Върши чудеса.

# 2
Дефламол

# 3
# 4
  • София
Дали и други марки тоалетно мляко вършат работа

# 5
Кисело мляко? Невен?

# 6
Пантенол. Веднага след изгаряне се пръска на изгореното, образува се пяна и трябва да стои докато спадне.
Panthenol Spray

След тва е добре третиране с дефламол.

# 7
  • София
Пантенол. Веднага след изгаряне се пръска на изгореното, образува се пяна и трябва да стои докато спадне.
Panthenol Spray

След тва е добре третиране с дефламол.
от изгарянето минаха около 2 дена, ще има ли ефект ако чак сега ползвам пантенола?

# 8
Ами по-принцип това е първа помощ.
Но не пречи да се пробва.
Пантенола помага да не се образуват мехури, отнема температурата и предотвратява образуването на белези.

# 9
Е чак до мехури да се изгориш с чесън.. трябва да си вампир.  Laughing
Дефламол и ще си мине, няма страшно.

# 10
да не е някаква алергична реакция ?

# 11
При мен имаше подобни изгаряния - Пантенола наистина помага, но трябва да се ползва веднага след
случката. При такива ситуации мажа с едно кремче с невен. За съжаление не мога да ти помогна особено,т.к. кремчето е домашно производство и направата му изисква време.Но да имаш впредвид, че невена в такива ситуации е незаменим, успокоява кожата.В твоя случай бих слагала по малко зехтин на засегнатия участък, дълбоко ще подхрани кожата и не би трябвало да остане белег.

# 12
  • София
Е чак до мехури да се изгориш с чесън.. трябва да си вампир.  Laughing
Дефламол и ще си мине, няма страшно.
Никъде не съм казала, че съм се изгорила с мехури. Има само червено петънце от изгореното.

# 13
Неприятно е, но ще мине.Обаче не очаквай да стане мигновенно.
Преди няколко години си нацапотих лицето с едни глупости, та след час цялото ми лице
беше на червени петна.Лошото беше, че на следващият ден бях на интервю за работа.Изглеждах ужасяващо. Дай на кожата си време да се успокои от шока,както писах, ако имаш нещо с  невен-мажи, невена успокоява. Можеш и с бадемово масло да мажеш за да помогнеш на кожата по-бързо да започне да се възстановява.

# 14
Дали и други марки тоалетно мляко вършат работа

За други не знам дали вършат работата. Това върши моментална работа. Точно това, чиято картинка съм показала.

Общи условия

Активация на акаунт