Женски хитрости

• 35 088
  • 319
  •   1
Отговори
# 60
Нещо тва последното не го разбрах - но нали знаеш, че именно прекаленото самочувствие е знак  за комплекси. Wink

Кой колкото може, нали знаеш.  Hug
Въртиш, сучеш и все към комплекси и самочувствие те избива. Мен пък обратното- липсата на такова свързвам с такива, както и прекаленото вглеждане в чуждата самооценка.

# 61
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джо, наистина ли предпочиташ шушумиги без самочувствие? Аз държа хората около мен да обичат себе си, дори и това да се изразява в носене на розово клинче на слончета под неоново зелена поличка от 90-килограмова дама около 40-те, пози и фасони, наместо млади и красиви жени, ако могат да изядат комплексите си, ще умрат от преяждане.
Уважавам хора с ясен и трезв поглед върху себе си. А чисто емоционално предпочитам някой свит и притеснителен пред такъв, биещ се в гърдите "Булгар, булгар!". Вторият типаж даже леко ме отвращава, не обичам прекалености.

А здравословното самочувствие е нещо хубаво и съвсем не влизащо в горните категории.

# 62
Всяко самочувствие в едни очи изглежда прекомерно, други дори не го виждат. Различна е скалата на измерване. Щом имате точен барометър да измервате чуждата самооценка, браво на вас. Именно, защото не виждам нещата в черно-бяло, не се наемам да кажа кой е франсе и кой булгар.

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 09:39 от bubanka

# 63
приемам и като цяло игнорирам недостатъците си
старая се да не се набиват на очи - дори и да ми се носят дрехи, които ги подчертават, ги избягвам - дискомфортът от неподходящата дреха е по-голям от неносенето й - мога да изглеждам добре и без да съм облечена ефирна рокла например
не изглеждам винаги свежа и отпочинала, не се стремя към това
знам, че чувствата ми се изписват на лицето колкото и да се старая да ги крия, за това предпочитам да съм намръщена отколкото маскирана с усмивка, която е ясно колко е изкуствена; насилената позитивност ми е неприятна
единствената ми хитрина е подбора на парфюм
 Влязох тук случайно, но този пост, особено последното изречение, удари десятката. Бубанка newsm10. И без да съм чел темата, дами, ще ви кажа, единствения начин да прикриете целулита е да го премахнете. Прочетете за балансираното хранене, ограничавайте се, стига сте плющяли мазни манджи. По бански, няма как да измамите окото. Освен вътрешното съдържание и красота на характера, грижата за тялото, също е важна.

# 64
старая се да не се набиват на очи - дори и да ми се носят дрехи, които ги подчертават, ги избягвам - дискомфортът от неподходящата дреха е по-голям от неносенето й - мога да изглеждам добре и без да съм облечена ефирна рокла например
знам, че чувствата ми се изписват на лицето колкото и да се старая да ги крия, за това предпочитам да съм намръщена отколкото маскирана с усмивка, която е ясно колко е изкуствена; насилената позитивност ми е неприятна
 Влязох тук случайно, но този пост, особено последното изречение, удари десятката. Бубанка newsm10. И без да съм чел темата, дами, ще ви кажа, единствения начин да прикриете целулита е да го премахнете. Прочетете за балансираното хранене, ограничавайте се, стига сте плющяли мазни манджи. По бански, няма как да измамите окото. Освен вътрешното съдържание и красота на характера, грижата за тялото, също е важна.

Мхм, най-гадния целулит, който съм виждала е на една приятелка, дето цял живот не е качвала над 45 кила, искам само да ти съобщя. Баш ще да е от мазните манджи. Но за щастие момичето е на мнение, че който не я харесва по бански, то си е лично негов проблем  Laughing

# 65

Мхм, най-гадния целулит, който съм виждала е на една приятелка, дето цял живот не е качвала над 45 кила, искам само да ти съобщя. Баш ще да е от мазните манджи. Но за щастие момичето е на мнение, че който не я харесва по бански, то си е лично негов проблем  Laughing
Да сменя парфюмите, все ще уцели.

# 66
Мхм, най-гадния целулит, който съм виждала е на една приятелка, дето цял живот не е качвала над 45 кила, искам само да ти съобщя. Баш ще да е от мазните манджи. Но за щастие момичето е на мнение, че който не я харесва по бански, то си е лично негов проблем  Laughing

И аз така. Но това се дължи преди всичко на ниския прием на течности и малкото движение. Целулитът не се повлиява особено от храненето, защото жената, която първа изниква в съзнанието ми като целулитна слаба мацка, едва ли е тежала повече от 40 кг. някога (нисичка е), вегетарианец от години е, но има безобразен целулит. Вода не пие- как оцелява, не зная, също така и не спортува.
Същевременно в залата виждам пълно момиче, което има невероятна кожа на бедрата и корема. Не е без целулит, разбира се, но поне не е и видимо плашещ.
Скептична съм към антицелулитните кремове, но редовно ползвам един на AVON, които, ако не друго, направи кожата на краката ми копринена.

# 67
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Охх, стига вече де Laughing. То вярно, че формулировката на тази тема я прави по-удачна за Клюкарника, но щом е в КМ е редно да се спазва тона на комуникация, установен тук.

Да се върна на маслата- аргановото върху лице не си го представям, на мен и косата ми плаче от него Laughing. Аз мажа с такова от ему, че уж помагало при смесена и мазна кожа, ама много гадно мирише и не съм редовна. Редувам с такова от гроздови семки.

# 68

И аз така. Но това се дължи преди всичко на ниския прием на течности и малкото движение. Целулитът не се повлиява особено от храненето, защото жената, която първа изниква в съзнанието ми като целулитна слаба мацка, едва ли е тежала повече от 40 кг. някога (нисичка е), вегетарианец от години е, но има безобразен целулит. Вода не пие- как оцелява, не зная, също така и не спортува.
Същевременно в залата виждам пълно момиче, което има невероятна кожа на бедрата и корема. Не е без целулит, разбира се, но поне е и видимо плашещ.
Скептична съм към антицелулитните кремове, но редовно ползвам един на AVON, които, ако не друго, направи кожата на краката ми копринена.

Аз го подозирам, че е и генетично до някъде честно казано.  Май само с масажи се оправя, никакви кремове не помагали пищят докторите, ама не ме е спряло да се мажа де, даже и вакуумен масажор си взех, засега поне ефект не виждам твърде. Laughing

# 69
  • София
 Tired На човек да му дойде до гуша от караници.

Аз какво имам да крия...доста неща  Laughing Значи, открих, че си харесвам повече десния профил и се старая да заставям леко на дясно  Crazy
Слаба съм, но гърдите ми покрай кърменето се посъсипаха.Без скромност ще си кажа, че преди бяха страхони  Crossing Arms Сега се опитвам да ги представя за все още такива с хубави сутиени, подходящи модели.Но трябва и да са удобни и за кърмене (ако съм с бебето), та не е лесно.
Косата ми е тънка и рядка, държа я дълга до раменете.Така не се изтощава, не тежи, не изглежда като 3 пръчки слама.
Веждите си подчертавам, защото са не много тъмни и някак разпръснати, без плътност.

# 70
Аз пък смятам, че една жена трябва да има самоуважение. Когато има такова, тя има и самочувствие. Нито дефектите, които има всяка от нас, я смачкват, нито си вири носа повече, отколкото е необходимо. Всяка уважаваща себе си жена, се грижи да е чиста, свежа и да се облича така, че да подчертае предимствата си и да прикрие колкото е възможно недостатъците си.
За мен чантата, обувките, ръцете, червилото и косата са достатъчните неща, за да ми "разкажат" каква е жената, срещу мен.
Също така важно е човек да има реална представа за себе си. А това е рядко явление...
Здравословната доза самоирония на човек, който реално вижда дефектите си, но живее в мир с тях, е много полезна.
Поддържаната кожа е чистата кожа, преди всичко. Легенди са това, че в кутийките на кремове от 80 лв има по-вълшебни съставки, отколкото в тези от 30 лв. В онази цена са включени доста повече неща от съдържанието на кутийката. Умереният и умел грим, винаги ще направи жената по-свежа. Малко жени се гримират наистина правилно за чертите си, цветовата си гама и възрастта. А лично за мен парфюмът и хубавият аромат са терапия!

# 71
Аз пък смятам, че една жена трябва да има самоуважение. Когато има такова, тя има и самочувствие. Нито дефектите, които има всяка от нас, я смачкват, нито си вири носа повече, отколкото е необходимо. Всяка уважаваща себе си жена, се грижи да е чиста, свежа и да се облича така, че да подчертае предимствата си и да прикрие колкото е възможно недостатъците си.
За мен чантата, обувките, ръцете, червилото и косата са достатъчните неща, за да ми "разкажат" каква е жената, срещу мен.
Също така важно е човек да има реална представа за себе си. А това е рядко явление...
Здравословната доза самоирония на човек, който реално вижда дефектите си, но живее в мир с тях, е много полезна.

newsm78 Снощи бях на токчета, с червено червило, блестящ маникюр и фризура, а днес съм по офрашкани маратонки, на опашка и лака ми вече е олющен. Освен да ти каже, че съм имала фирмено парти първото, и че съм махмурлиика второто, не виждам какво друго. Laughing Доста е повърхностно да си вадиш заключения по този начин според мен.

# 72
  • Somewhere far away
А аз пък никога не нося червило. Ха сега какво ли говори това!  Whistling Sunglasses Laughing

# 73
  • София
На външния вид на жената влияе в голяма степен специфичното женско здраве, така че е хубаво да се следят хормони и да се вземат мерки, било то и само вид спорт или добавки. Нивото на стреса също ако може да не е високо. При мен например от стрес ми се разбута щитовидната жлеза, оттам мисля, че качих обиколката на корема в горната част. Започнах лечение и изчезна. Сега боря само долната, но там винаги е имало борба, дори и в кльощави периоди (имам леко изкривяване в кръста). Също хормонално ми се появи нещо като обрив на челото, който от никакви кремове не се повлия, но пък изчезна от бременност  Simple Smile Но пък оттогава ми остана навик да ползвам хубави кремове, това е добра инвестиция. По-добре по-скъп крем за лице, отколкото грим.
От първата бременност ми остана един странен малко недостатък - появиха ми се акцесорни жлези, по-скоро жлеза, защото е вдясно натрупването и съответно вече не нося тънки презрамки. А ми липсват и най-вероятно като се престраша ще ги махна с операция. Обаче пък вече все зяпам там жените и се изненадвам колко жени робуват на мода, а не на стил и масово се ветреят разни тънки презрамчици на неподходящи фигури. Разбира се, важното е те да се харесват, на кого му пука, че на мен не ми харесва  Grinning
Имам кръгло лице, без изразени скули, а с бузки, а също и плътни, но бледи устни - дори ММ е отбелязвал, че с червило изглеждам по-слаба. Пухкави устни и бузи правят лицето да изглежда също пухкаво, така че задължително цвят трябва, разни глосове не са за мен. И избягвам да ходя с вързана коса.

# 74
Много хубава тема, зачетох се търсейки отговори и за мен, тя пък се изкриви в друга посока...
 И на мен ми се е случвало да се чудя в магазин и аха да купя да се откажа. Според настроението е.
 Целулитът съм го приела, неизбежен спътник ми е от доста години, но на самочувствието не ми е влияел особено. Като цяло съм се смятала за симпатична, ни повече, ни по-малко, но две бременности ми разказаха играта. Тяло, кожа, коса, бръчки, но ги приемамам и ще ги боря по-малко колкото мога, без да ми става самоцел Simple Smile
 Веждите с молив, но нещо не ми е достатъчно, рошави са, ако имате идеи?! Леки сенки, бб крем, от скоро червило и установих, че ми създава настроение. За дрехите мисля, че е много важно човек да открие какво му стои добре и да се придържа към него. Имам дупе, но тънка талия, не нося широки блузи категорично, нагоре по-плътно с жилетка/риза/яке.

Общи условия

Активация на акаунт