Сталорал - спрян от производство! Някой има ли информация?

• 13 053
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Намерихме го в Германия и Швейцария, но категорично отказаха нашата рецепта и съответно не го взехме. Цената ... 344 евро. Всъщност добре че не го дадоха, защото в последствие се оказа, че е от партидата, която е изтеглена от пазара и е проблемна. Затова е било и спряно. Мисля, че ако в момента се намери някъде то ще е изостанало и в такъв случай дали би било препоръчително да се приема?

# 16
Преди няколко дни писах e-mail на Stallergen  във Франция и ги питах кога ще се възобновят доставките за България , както и дали може да се поръча директно при тях. Отговориха ми че все още производството не е възстановено, че няма доставки за никъде и , че не знаят кога ще започне производство , а това ще стане като решат проблема си в информационната система. Зачетох се е статиите по въпроса във френската преса , разбрах ,че тяхната Агенция по лекарства е спряла  производството заради грешни дозировки на флаконите ,объркани флакони за начална фаза с такива за поддържаща фаза, където дозата на алергена е друга, разменени и объркани поръчки  между пациенти. Освен това тестовете за алергия, които са тяхно производство също са спрени заради дозировката, което ме кара да се замисля дали теста , който ни направиха е точен. Вече започвам да се колебая. Във френските форуми хората споделят проблеми, появили се преди да изтеглят лекарството - сърбежи, повръщане. Пратили са им куриери да вземат останалите дози от всеки пациент

# 17
Преди няколко дни писах e-mail на Stallergen  във Франция и ги питах кога ще се възобновят доставките за България , както и дали може да се поръча директно при тях. Отговориха ми че все още производството не е възстановено, че няма доставки за никъде и , че не знаят кога ще започне производство , а това ще стане като решат проблема си в информационната система. Зачетох се е статиите по въпроса във френската преса , разбрах ,че тяхната Агенция по лекарства е спряла  производството заради грешни дозировки на флаконите ,объркани флакони за начална фаза с такива за поддържаща фаза, където дозата на алергена е друга, разменени и объркани поръчки  между пациенти. Освен това тестовете за алергия, които са тяхно производство също са спрени заради дозировката, което ме кара да се замисля дали теста , който ни направиха е точен. Вече започвам да се колебая. Във френските форуми хората споделят проблеми, появили се преди да изтеглят лекарството - сърбежи, повръщане. Пратили са им куриери да вземат останалите дози от всеки пациент

Да, това е информацията, която ми даде и приятелка , която живее във Франция и към която се обърнах! Алерголожката ни каза,че наесен ще трябва да започнем лечението от начало, ако искам. Ама, при цялото разиграване със смяна на кодове по наколко пъти в годината от здравната каса, а сега и това - се съмнявам. Иначе, мисля, че имаше ефект самото лечение!
НО пък с това, което се случва при производителя, се притеснявам дали съм помогнала или съм навредила давайки го на детето си.

# 18
  • София
Здравейте.
Миналата година (2014 всъщност) стартирахме десенсибилизация със Сталорал за сина ми. По мои впечатления още след първата година има разлика и алергичните симптоми бяха доста по-слабо изразени. Сега обаче се притеснявам защо е спряно производството и изтеглено лекарството и дали зад тези проблеми с информационната система не се крие нещо друго, например нещо нередно със самия Сталорал и какво да правим - дали да го подновяваме като го пуснат пак  newsm78.

# 19
"10 март, 2016 - Stallergenes Гриър АД ( "the “Company”), биофармацевтична компания, специализирана в лечение на респираторни алергии, днес обяви, че е получил разрешение да поднови производството на своите конкретен пациент продукти , след временно спиране на неговото Stallergenes SAS завод в Antony, Франция. Продукти на NPP, като STALORAL ® постепенно ще бъдат предоставени отново на нашите пациенти."- цитирам официалния сайт на производителя. А кога ще го има при нас -очакваме коментара на българския дистрибутор Ewopharma България. newsm78

# 20
Здравейте,
Има ли някой, който като нас, не е успял да приключи лечението със Сталорал и да има повече здравословни проблеми от всякога, преди започване на лечение с продукта. Казвам "продукт", не лекарство, защото имам голямо притеснения, че този медикамент предизвика кошмарни проблеми за сина ми.

Започнах тази тема с притеснение - защо е спрян.

Истината е, че след като тази година не успяхме да завършим лечението - последната ни 3-та година, защото Сталорал беше спрян от производство, започна моя ад.  Синът ми от края на януари, а ако бяхме започнали финалния етап щяхме да го приключваме през февруари,  е непрекъснато болен - през седмица. Майчиният ми инстинкт показва, че има връзка със Сталорал. Но откъде мога да разбера истината? Sad

# 21
  • София
Моят син го е ползвал само година, но няма такива ефекти при него поне през последната зима.

# 22
В Германия вече има наличност на Staloral при алергия към полени -информацията е от 27/4/16:
http://www.stallergenes.de/presse/pressebereich/details/hash/193 … der-produkte.html Да се надяваме,че скоро ще има и при нас. Simple Smile

# 23
Дъщерята в Мюнхен от март пие таблетките на Lofarma. Мисля, че са само един вид, пускаш рецептата на доктора към фабриката и ти ги изписват срещу точно твоята алергия. 
Девойката е започнала леееко да сълзи и бърше нос при излизане навън. Доста по-добре от предишните години! Тогава кихаше, плачеше, сърбеше я гърло... Цената обаче е над 500 евро. Не съжалявам обаче, че ги дадох за нея- много се мъчеше преди, милата. Надявам се само да не излязат странични ефекти. Макар че винаги е така-едно оправиш, друго -развалиш.

Гледах поленовата интерактивна карта за Мюнхен и -ще трябва да издържи до 30 юни, после цъфтежа ще е попреминал.
Някой ползвал ли е вече от тези хапчета? Имал ли е проблеми?

# 24
На сайта на производителя има информация, че Staloral е в производство отново от 10 март 2016.
http://stallergenesgreer.com/stallergenes-greer-authorized-to-re … ony-france-plant/

# 25
  • Пловдив
Здравейте, някой да има актуална информация кога ще се появи Staloral в България. Изписан е на сина ми и трябва от януари 2017 да го взима.

# 26
  • София
Здравейте.
Някой има ли информация дали вече има Сталорал в България?
Благодаря  bouquet.

# 27
  • Варна
Мда и аз бях на лечение със Сталорал 2 години и накрая ми изръсиха, че бил спрян и по средата на лечението спряхме. То и без тва нямаше ефект. Почти без прекъсване карах на Ксизал и накрая ми писна и взех нещата в свои ръце. От година не съм посещавала лекарката. Но се чувствам много добре. Но това е много несериозно, защото почваш нещо, а се оказва,че не можеш да го довършиш.

# 28
Здравейте,
Някой има ли информация за Сталорал, още го няма наличен ...

# 29
Една час ги има,други ще се внасят тепърва,трети изобщо няма да се внасят.конкретно за твоя вид,звънни и питай на алерголога.

Общи условия

Активация на акаунт