С колко пари живеете на месец

• 85 388
  • 953
  •   1
Отговори
# 390
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5174987

11 деца, останали без майка, карат на сух хляб и компот

Тъжна история; ще им помогнат за Коледа и после пак глад и мизерия.

# 391
  • тук-там
Тези, които прочетоха, че се подигравам на хората с доход от 800 лева на четиричленно семейство и навирам 1005-те си лева в очите им, направиха ми скромна характеристика с квалификации и обиди, а когато клъвнах, се потресоха. Лицемери. При това неумеещи да четат.

Не ти е за първи път, затова! Peace
Изобщо няма значение 1005 ли са.
Но, ако са толкова - браво, че се оправяте! Hug Не всеки го може.

# 392
Което си е верно- верно е, няма да го гледам аз. Просто като напишете едни гръмки думи като "максимално", "най доброто" и тн ме засърбяват пръстите. А пък като ожалите  и другите- като авторката- съвсем.
Авторката къде точно съм я ожалила? Искам един ден ако детето ми реши да учи в чужбина да имаме парите да му го осигурим. Не да е 'дай мамо последен модел мерцедес'. Защото при ММ се получава така, че големият брат отива да следва в Германия, но за ММ не остават пари. Ако второто ми дете ще е в същата ситуация, не мерси.

А при ММ големият му брат отива да следва в Германия, за него няма пари. Затова когато и той отива да следва в Германия, живее без да плаща квартира при големия му брат и той го издържа първоначално, дава му и заем за следването, който после връща. Защо на твойто ММ брат му не му е помогнал?

# 393
Заяц, ти наистина ли си притеснена от факта, че за брата на мъжа ти са се намерили пари за образование в чужбина, а за мъжа ти - не?  Shocked Според теб би било по-добре мъжът ти да не се ражда излиза от твоите думи, че ако за второто няма, по-добре да го няма  Crazy Ами ако родителите просто са били по-добре финансово, когато големият брат отива да учи, а за малкия са имали финансови проблеми?? Леле, разбихте ме направо.

# 394
Тези, които прочетоха, че се подигравам на хората с доход от 800 лева на четиричленно семейство и навирам 1005-те си лева в очите им, направиха ми скромна характеристика с квалификации и обиди, а когато клъвнах, се потресоха. Лицемери. При това неумеещи да четат.

Не ти е за първи път, затова! Peace
Изобщо няма значение 1005 ли са.
Но, ако са толкова - браво, че се оправяте! Hug Не всеки го може.

Повече са и не стигат, уви.

# 395
Което си е верно- верно е, няма да го гледам аз. Просто като напишете едни гръмки думи като "максимално", "най доброто" и тн ме засърбяват пръстите. А пък като ожалите  и другите- като авторката- съвсем.
Авторката къде точно съм я ожалила? Искам един ден ако детето ми реши да учи в чужбина да имаме парите да му го осигурим. Не да е 'дай мамо последен модел мерцедес'. Защото при ММ се получава така, че големият брат отива да следва в Германия, но за ММ не остават пари. Ако второто ми дете ще е в същата ситуация, не мерси.

А при ММ големият му брат отива да следва в Германия, за него няма пари. Затова когато и той отива да следва в Германия, живее без да плаща квартира при големия му брат и той го издържа първоначално, дава му и заем за следването, който после връща. Защо на твойто ММ брат му не му е помогнал?
Защото ММ и брат му завършват в една година, разни схеми на родителите им да не ги разделят. Големият е живял като просяк докато му помогнат от Щудентверк.
Това ми е последния коментар по темата, ако някой има още въпроси нека ми пише ЛС. Peace

# 396
  • тук-там
[

Айде стига с тия следвания - то, щото всички са от гений нагоре, да баш у немско трябва да следват....
Ами имали за единия пари - пратили го.
Трябва ли от раждането на децата да отворя фондове и да слагам по-равно.
Ако е кадърен, ще се напъне и със собствени сили.... Ако не е - изобщо не му е мястото там.

# 397
  • тук-там
Повече са и не стигат, уви.

Разбрахме, де! Peace Че са повече. Направи така, че да стигат!

# 398
Не мога, не се задоволявам с рол-он.

Както и да е. Дългосрочни планове къде и с колко средства да учат децата ми, не мога да си правя. Намирам го за безсмислено, честно казано, на този етап. Нито сме фамилия с традиции, нито потомствени възпитаници на уни от айви лигата, че да се стремя 10 години средно преди старта на висшето образование на рожбетата да им осигуря лелеяното място в Германски Университет.

Стремя се да мисля за "тук и сега", защото живея в България и сметки предварително, гледам да не си правя.

# 399
[

Айде стига с тия следвания - то, щото всички са от гений нагоре, да баш у немско трябва да следват....
Ами имали за единия пари - пратили го.
Трябва ли от раждането на децата да отворя фондове и да слагам по-равно.
Ако е кадърен, ще се напъне и със собствени сили.... Ако не е - изобщо не му е мястото там.

Какво да правиш, братска любов Laughing Искал е да бъде при големия си брат, а не при застаряващите си родители. Laughing
Една приятелка само се оплаква от майка си, че и досажда. Казва ми: нали съм само една, вкопчила се в мен и непрекъснато ме разпитва и се интересува от живота ми. Ако имах брат или сестра, щеше да ми е по-рахат.
Аз смятам, че е чудесно да имаш да обичаш повече хора - брат, сестра. Братската или сестринска обич са ми преди парите като приоритет, та за разлика от авторката няма какво да се чудя, ако не съм изключително бедна.
Пък и две, двама или повече, ще се подкрепят и защитават по-добре ако нещо се чална и стана супер досадна или лош родител Mr. Green

# 400
  • На село (близо до Лондон)
Да, в Англия съм.
В България ни е такова мисленето преди да родиш да осигуриш апартамент, кола и поне следване в Харвард. А че детето може да не му се учи и едвам основно да завърши.
Затова хората по едно дете гледат.

# 401
Ми не, не всички мислят така в България, също както и не всички англичани успяват да пратят децата си в университет.

А това за майката-орлица при едно дете изобщо не е вярно, познавам много самостоятелни сами деца, както и куп други, които са под котрола на мама и на 40+. И изобщо не е до брой деца, а до типаж на майката, има такива и с три деца, както и такива с по едно, които пък не ги поглеждат.

# 402
  • София
Ми не, не всички мислят така в България, също както и не всички англичани успяват да пратят децата си в университет.

А това за майката-орлица при едно дете изобщо не е вярно, познавам много самостоятелни сами деца, както и куп други, които са под котрола на мама и на 40+. И изобщо не е до брой деца, а до типаж на майката, има такива и с три деца, както и такива с по едно, които пък не ги поглеждат.

Разбира се, че не всички майки на едно дете са тип орлици. Аз не съм  Mr. Green Апартамент ще й дам на моята щерка, но не кроя планове да я пращам в Харвард. За мен СУ-то беше добро, не виждам причина да не е добро и за нея. Ако наистина иска и има мозък за нещо повече, съм готова да добавя пари към стипендия, ако й я дадат. Същото важи и за гимназията.

А ако не й се занимава с вишу, ще бачка.

# 403
Как си кроите обаче планове относно това в кой университет ще учи детето. Като станат на възраст да се записват по университети, пак се обадете да споделите дали вие им избрахте университета и дали тази работа с финансовата подкрепа е точна както сте я мислели преди 10 и повече години.  Tired

# 404
Е що пък след 10 години?
На някои ни е съвсем близо момента.
И какво лошо има да подпомагаш детето си за образование?
Аз, например, кола не бих купила, но за учене не жаля пари.

Общи условия

Активация на акаунт