С колко пари живеете на месец

• 85 370
  • 953
  •   1
Отговори
# 420
Хубу де, от обучение в Шотландия/Германия до бръшляновата лига има сериозна разлика. Изборът не е или техническият, или айви. Да не говорим, че там с пари само няма да ги приемат децата, ако ще и да ги събереш, Янтра.

# 421
Защото обучението в Бг се намира за посредствено, а вече всеки втори отива да учи в Шотландия, Германия или Холандия.
Ако човек е умен и амбициозен никой не може да го спре. Ако ще най-посредственото малко университетче да е завършил. Имам такъв пример до себе си.
Съгласна съм с Янтра Peace Да не говорим,че както при всичко друго и за университетите се въртят разни моди,една година един е актуален,на следващата година друг. Не знам защо чужбинското образование се тачи толкова много като изключим научаването на езика и възможността да работиш после там.И там има доста университети,в които се влиза супер лесно и не се учи повече от тук.

# 422
  • София
Хубу де, от обучение в Шотландия/Германия до бръшляновата лига има сериозна разлика. Изборът не е или техническият, или айви.
Дори и Айви лигата не е чак толкова недостижима. Пример: моя позната от детинство, родителите й са кумове на моите. Завърши АК тук, изкара стипендия за Харвард и подпомогната от домашните, замина да учи. Завърши и все още е там - една от младите надежди им е. Разкошен човек, умна и духовита. Родителите й са лекари тук.

# 423
  • София
Студенти, които разчитат за издръжката си само на родителите ги има и тук и там, въпрос на възможности и мироглед.

# 424
Защото обучението в Бг се намира за посредствено, а вече всеки втори отива да учи в Шотландия, Германия или Холандия.
Ако човек е умен и амбициозен никой не може да го спре. Ако ще най-посредственото малко университетче да е завършил. Имам такъв пример до себе си.

И е така, и не е така. Въпрос на добро стечение на обстоятелствата е.

Снощи по Нова гледах един български лекар, който от 17 години живее и практикува в Щатите, успял, вече завеждащ отделение в голяма чикагска болница. Та той това сподели- че има места, където, колкото и да си умен, не си желан, защото си с акцент, казано най-образно и най-повърхностно. Не ти го казват директно, но ....
Преди време Мамасита ви беше вадила интересни факти за реализацията завършилите айви лигата без "аристократичен" потенциал зад гърба си и такива, които обучението в уни от лигата е традиция от шест поколения, да речем.

# 425
Това за акцента не го вярвам, но за потеклото и връзките въобще, напълно го вярвам. Не че са абсолютна необходимост, но винаги и навсякъде помагат.
Таис, не съм казала, че е недостижимо, а че не става само с пари, защото не става само с пари. Иначе и аз имам роднина и двама приятели, завършили Харвард. За роднината със сигурност знам, че го завърши на разноски на родителите си. Реализира се повече от добре, въпреки акцента си, който е факт въпреки това, че от десетгодишен не живее в Бълтария.

Последна редакция: пн, 21 дек 2015, 22:51 от Анонимен

# 426
Въпросният лекар го сподели, склонна съм да му вярвам.
Зависи и от къде идва акцентът ти.

# 427
Не, не, това са нашенски клишета и комплески. Видиш ли много трудно ми беше, защото съм от България и те ме разпознаха по акцента, но понеже съм с много силен дух и съм мнжго трудолюбив и кадърен, преодолях го и се наложих. Tired Особено пък в САЩ, където всичко живо е с някакъв акцент.

# 428
  • София
Е, аз вече се похвалих с мойте братовчедки, които и двете са завършии айви-то, а сега и двете са на не особено престижни позиции.
И е факт също, че успелите ми познати са завършили техническия.
Глупости на търкалета е образованието.

За Германия това с акцента важи особено силно.

# 429
Не го казва в този аспект, Чек, дори сподели, че като цяло лесно е успял, за разлика от мнозина други, но има места, които си остават притворени за чужденци. Убедена съм, че е така.
Имам познати с творчески професии, които се върнаха у нас, за да се развиват и доказват. В Германия 15 години не им се получавах нещата, така пълноценно и така добре както тук. Има немалко случаи, когато камъкът все още си тежи на мястото, колкото и селото да е глобално.

Assos, образованието е важно, дори и само заради това, че ти носи двата листа, обвити в кожа, изписани от калиграфите, без които обаче, не можеш да бъдеш лекар, учител, пилот.  Wink Зная в каква сфера работиш, та за там познавам самородни таланти, но не навсякъде с талант се влиза в професията.

От собствената си камбанария мога да кажа, че да имаш две професии със съответните образования, е повече от плюс.

# 430
  • София
Разбирам те, Касита, но специално в нашата фирма, нетехническите кадри завършили в Англия, се ценят точно толкова, колкото и тези, завършили УНСС.
Тук вече други неща имат значение и образованието не играе особена роля.

# 431
Не знам, Касита. Аз се сещам за няколко професии, при които приказката за камъка важи, но те далеч не са творчески и пак не е много сигурно доколко важи. Примерно юрист. Или политик. Аз се справям с първата професия, но осъзнавам, че ударих голям късмет и ако се преместя в друга чужбина може и да не се повтори. Но не ми пука, на никакво място заради камъка няма да се върна.

Точно за творческите професии имам съвсем обратните впечатления от многото приятели музиканти и художници, които имам. Да не говорим че покрай дъщеря ми знам къде отиват да следват масата завэршили Музикално училище. Не е Консерваторията в София. Тя преди два месеца беше във Варна и отишла да види любимия си учител, който след като е успял и преуспял в САЩ (пускала съм линкове за него, защото много му се радвах), по някаква причина се върна за да работи в България като учител. Отделно и бизнес си имаше (пак с музика свързан), както и един куп извънредни дейности. Обаче се влюби в една млада певица, родиха си детинце, и сега пак в САЩ, защото явно има места, където не се отчита тежестта на камъка.
Абе много приказки изприказвах за общоизвестни неща.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 дек 2015, 23:51 от Анонимен

# 432
  • Tам през Атлантическия океан
Аз не мога да правя планове за образованието на детето. Каквото и да ми се иска, все пак нейна ще е последната дума. Ако я мързи да учи, сергиите на пазара не са се свършили. Ако има желание, ще се простира според чергата ни или ще си наляга парцалите да получи стипендия и да бачка, а ние ще помагаме с колкото можем. Това е положението. Е, дом ще й осигурим, но останалото от нея зависи.

Защо все това виШу  Wink
чудя се защо в Бг се подценяват занаятите , срамно ли е какво ли  newsm78
Да имаш средно специално с хубав и ценен занаят в ръцете си е ОК  Grinning
Какво , ако не се учи в института , веднага на сергията или сервитьорство ги пращаме  Crazy

п.п. Тонка само ползвам поста ти  Wink Hug  нищо лично

# 433
Щото със занаятите, като наемен работник, обикнонено се вадят по-малко пари, отколкото с вишуту (често много по-малко), а и е свързано с физически труд, който е лесно поносим до време, предхождащо с двайсетина години възрастта за пенсия. Просто е. А и със занаяти в Бългория е почти невъзможно да се оцелее.

# 434
Оф, бе, хора, жената живее във Великобритания, това са 10000 паунда, не толкова много въобще.

Ами как ще са много пари??? Нищо работа направо!

Ето какво се оказва:

Taking into account household size and composition (click here to see how), we have calculated your position in the income distribution. With a household after tax income of �2301 per week, you have a higher income than around 97% of the population - equivalent to about 61.1 million individuals.

Вярно е, че го изчислих много грубо и вероятно с грешки, защото сметнах 10, 000 паунда на месец  при двама възрастни и три деца, но дори да не е точно, със сигурност въпросния семеен доход е много висок.

Общи условия

Активация на акаунт