С колко пари живеете на месец

• 85 351
  • 953
  •   1
Отговори
# 435
  • На село (близо до Лондон)
Check къде отиват да учат музикантите след училището? Стана ми интересно мислех че продължават в Консерваторията

# 436
В чужбинските консерватории.

Софи, това е след данъците.

# 437
  • На село (близо до Лондон)
Не ме мислете имаме ипотека и т.н.
Но дохода си е нормален за тук с двама образовани хора вече с опит. Имах късмет да дойда тук рано да се изуча

# 438
  • Tам през Атлантическия океан
Щото със занаятите, като наемен работник, обикнонено се вадят по-малко пари, отколкото с вишуту (често много по-малко), а и е свързано с физически труд, който е лесно поносим до време, предхождащо с двайсетина години възрастта за пенсия. Просто е. А и със занаяти в Бългория е почти невъзможно да се оцелее.

Хъм , познавам добър и търсен  счетоводители със средно специално ,
оптици (завършили техникума Ломоносов) , аудио, видео и телекомуникация т.е. техници от техникума Попов.

Като се замисля стриотелните работници са без никаква квалификация  то и за това качеството на тези услуги е под всякакво ниво  Crazy

п.п.
И какво лошо има във физическият труд   Wink
вижда ми се по-добре от колкото да 'атрофираш' на някое бюро с комютър  Grinning
е , може и не , ако си платиш после раздвижване във фитнеса  Grinning

# 439
Лошото е като няма къде да платиш за атрофирал мозък.

# 440
  • Бургас
Ще платя петцифрена сума за ремонта на апартамента си. Иде ми да си хвърля дипломата за висше образование и да хвана назъбената маламашка  Laughing

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 01:01 от miss july

# 441
Оф, бе, хора, жената живее във Великобритания, това са 10000 паунда, не толкова много въобще.

Ами как ще са много пари??? Нищо работа направо!

Ето какво се оказва:

Taking into account household size and composition (click here to see how), we have calculated your position in the income distribution. With a household after tax income of �2301 per week, you have a higher income than around 97% of the population - equivalent to about 61.1 million individuals.

Вярно е, че го изчислих много грубо и вероятно с грешки, защото сметнах 10, 000 паунда на месец  при двама възрастни и три деца, но дори да не е точно, със сигурност въпросния семеен доход е много висок.

Че е висок, висок е, но не ѝ знаеш разходите  Peace

# 442

Не, не е след данъците. Моля ви се, колко човека познавате във Великобритания, получавщи 10,000 паунда на месец? Дори и семейства???

# 443

Не, не е след данъците. Моля ви се, колко човека познавате във Великобритания, получавщи 10,000 паунда на месец? Дори и семейства???

Да де, преди данъците исках да кажа, tax income пише.  ooooh! Според първия калкулатор, който намерих, чисто след данъци остават 1400 паунда. Не е толкова много. С 10000 на месец преди данък и осигуровка, остават 6540 и това без да отделят за пенсия и евентуално да изплащат студентски заем.

SUMMARY

Earn £130,000 in 2015/2016 and you'll take home £78,486. This means £6,540 in your pocket a month.

Over the year you'll pay £45,643 income tax and £5,871 in National Insurance.

http://www.moneysavingexpert.com/tax-calculator/

Не е невероятно, но трябва и двамата да имат първите 10-15 позиции от списъка от долния линк, че да докарват такъв или близък до този доход. Примерно двамата да са лекари ... И това са средни заплати, все пак и най-вероятно има разлика между тези в Лондон и Бирмингам.
http://www.thisismoney.co.uk/money/news/article-3334946/Best-pai … -professions.html

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 07:53 от Анонимен

# 444
Много ведра предколедна тема. Залагаща на оптимизма за родителско могъщество, което с лист и химикалка, клавиатура и мишка чертае светлото бъдеще от левчето за памперса до престижната професия на фона на високите заплатите в България и чудната демографска картина.
Моето мнение е, че родителите трябва да имат емоционалната, физическата готовност да поискат да отгледат едно, две, три или повече деца. После нещата ще се случат така, както ще се случат.
Ние няма как да знаем отсега кои ще са професиите на бъдещето и дали децата ни ще са подходящи за тях. Не можем и да сме сигурни колко дълго време ще сме здрави, за да ги подмомагаме така, както ни се иска.

# 445
Не ме интересуват! Просто коментирах изказването, че "не били толкова много въобще".

Съжалявам, но продължавам да твърдя, че не са толкова много, че да ѝ държите сметка как така нямало да ѝ стигат, с три деца.

# 446
Чек, относно усещането за тежестта на камъка и творческите професии не бих си позволила да подлагам на съмнение личностните, субективни усещания на някого, който споделя, че има места, където не е могъл да се реализира, защото не говори езика без акцент, и да го обвинявам, че твърди горното, с цел да оправдае невъзможността си да се докаже.
София ми доказа, че бургаски адвокат може да бъде подиграваk заради мекостта в говора си, какво остава за източноевропеец в традиционно западни академии.

Бачкаторите, се оказва, са полезна функция на обществото, защото във времето на повече свободни  места във ВУЗ-овете от завършващи средно образование, да няма кой да ти направи гладка стената в хола, е ужасно. Никой вид труд не бих си позволила да подценявам. Има такива, които обаче уважавам повече от други и намирам, че трябва да бъдат повече от високоплатени.

В учителското съсловие се случват две трайно тревожни тенденции- първата, е че до няколко години 68% от учителите ще бъдат пенсионери, втората е, че заплатите са потресаващо ниски, което от своя страна води до липсата на качествени кадри в сферата на образованието и образователните услуги, което пък е функция на общата неграмотност и ниско ниво на всякакъв вид образование у нас- от предучилищно до специализирано академично.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 10:04 от Касита

# 447
Явно това ще е тенденцията, държавното образование да запада, да се надяваме поне, че частното ще става по-добро.

# 448
Със стари курви нов бардак не се прави.

# 449
Аз лично имам наблюдения върху 1 частен университет и в областта в която го "използвам", смятам е на ниво, доволна съм от това, което получавам срещу парите си , като че ли обаче, това е от малкото места такива  Tired Tired  Въпреки всичко, вярвам вече повече в частното , от колкото в държавното, имайки опит и с двете  ooooh! ooooh!  както и от опит виждам, че без минимум 2 езика и добра комп. грамотност - не си конкурентен, за това го и чекна аз лично това образование толкова за детето

Общи условия

Активация на акаунт