С колко пари живеете на месец

• 85 288
  • 953
  •   1
Отговори
# 645
Що пък да не живеят?
Майка ми е с такава пенсия, добре си е.
Остават ѝ даже. Но тя няма грижи за ремонти на жилището или пък за уреди, това си е мой проблем. Купува си храна за нея и плаща 1/3 от общите сметки. За лекарства дава не повече от 30 лв. Други разходи няма.

# 646
  • постоянно
Що пък да не живеят?
Остават ѝ даже. Но тя няма грижи за ремонти на жилището или пък за уреди, това си е мой проблем. Купува си храна за нея и плаща 1/3 от общите сметки. За лекарства дава не повече от 30 лв. Други разходи няма.

А кой плаща останалите 2/3 от сметките ?  Hug

# 647
  • София
Свекърва ми живее в малък град с такива пари и е наникъде, ако не помагаме. При това, слава богу, не е болна и не пие лекарства, храни се много здравословно и разумно и т.н.
Но ето сега цяла зима разнася печки с дърва и въглища, защото това е най-евтино; пече си хляб, кваси си мляко и макар че в ежедневието се оправя, дойде ли някой непредвиден разход като развалена канализация, покрив, нещо по двора .. няма как да се справи сама.

Сега прочетох Дева - да, ако живее в дома на децата си, може да стане.

# 648
DeVa®, а ако трябваше да плаща 3/3 от сметките, лекарства- 90- 100 лв и ремонт на покрив /примерно/, щяха ли да и стигат? Защо винаги се дава частен случай?
Как се живее с 200 лева месечно в града, сам и без помощ отникъде?!!! Мисля, че много хора тук не са в състояние реално да си го представят...

# 649
Що пък да не живеят?

Аз.

# 650
  • постоянно
Свекърва ми живее в малък град с такива пари и е наникъде, ако не помагаме. При това, слава богу, не е болна и не пие лекарства, храни се много здравословно и разумно и т.н.
Но ето сега цяла зима разнася печки с дърва и въглища, защото това е най-евтино; пече си хляб, кваси си мляко и макар че в ежедневието се оправя, дойде ли някой непредвиден разход като развалена канализация, покрив, нещо по двора .. няма как да се справи сама.

Сега прочетох Дева - да, ако живее в дома на децата си, може да стане.

Да , ако живее с роднини - може и да стигнат.  Но ако е сама  да плаща всички сметки - няма как с тези пари.  Hug

# 651
Бившата ми тъща пенсията и е 400лв някъде. 400-450. Медицинска сестра цял живот. Живее в собствено жилище във Варна. Апартамента свети, живее си чудесно. Пенсията горе долу и стига, като винаги и заделя. Поработва от време на време в някоя детска градина или ясла за да докара някой друг лев. Сама е, сама си плаща сметките. Топли се на климатик. Хладилника и винаги е пълен.
За ремонти и др. от спестените пари и така. Не мисля, че сметките са и повече от 100лв на месец зимата. Лятото са много по-малко. Хапчета пие някакви, но не знам да са много скъпи.
Аз ако не плащам наем, мога да преживея с 400-450лв на месец, без да се лишавам от храна. Е на дискотеки няма да ходя...

# 652
  • постоянно
Що пък да не живеят?

Аз.

А ако трябва да плаща всичко сама надали ще и стигнат.  bouquet

# 653
Едната ми баба е с ниска пенсия. Не казвам, че живее охолно, ние също помагаме, но в интерес на истината има доста помощи, включително за храна/отопление, така че не става дума за оцеляване само с тези пари, доста от основните неща се осигуряват от държавата на хората с ниски пенсии, така че не е коректно да смятаме само пенсията.

# 654
  • постоянно
Бившата ми тъща пенсията и е 400лв някъде. 400-450. Медицинска сестра цял живот. Живее в собствено жилище във Варна. Апартамента свети, живее си чудесно. Пенсията горе долу и стига, като винаги и заделя. Поработва от време на време в някоя детска градина или ясла за да докара някой друг лев. Сама е, сама си плаща сметките. Топли се на климатик. Хладилника и винаги е пълен.
За ремонти и др. от спестените пари и така. Не мисля, че сметките са и повече от 100лв на месец зимата. Лятото са много по-малко. Хапчета пие някакви, но не знам да са много скъпи.
Аз ако не плащам наем, мога да преживея с 400-450лв на месец, без да се лишавам от храна. Е на дискотеки няма да ходя...

Значи при нея вече дохода е повече от 500 лв  Peace
аз говоря повече за по-ниско платените пенсионери 200-300 лв на месец.

# 655
  • Linz
2248 лв. - въобще не съм съгласна, животът е много по-евтин Peace
Мислиш ли? 562 лв. на човек за всички разходи съвсем не ми се виждат много. Като се извадят за жилище (около 200), почивка, образование и здравеопазване (по около 50), остават по 6,50 на ден за храна... Ще стигнат само за хранене изключително вкъщи и то с не особено качествена и разнообразна храна. А има и задължителни разходи, които не са споменати.

# 656
Повечето хора живеят с под този доход и си позволяват всички тези неща. Значи може  Simple Smile
Не смятам, че цените са сметнати правилно, а са използвани най-високите. Иначе включените нужди са ок.

# 657
Защо се приспадат 200 за жилище?
Доста хора си живеят в собствено.

# 658
2248 лв. - въобще не съм съгласна, животът е много по-евтин Peace
Мислиш ли? 562 лв. на човек за всички разходи съвсем не ми се виждат много. Като се извадят за жилище (около 200), почивка, образование и здравеопазване (по около 50), остават по 6,50 на ден за храна... Ще стигнат само за хранене изключително вкъщи и то с не особено качествена и разнообразна храна. А има и задължителни разходи, които не са споменати.
Сложете и кола към разхода. То тук дискутираме оцеляване, а не живеене.

# 659
Пенсионер с кола, хайде де.
Когато не можеш да си позволиш кола, просто не караш.

Общи условия

Активация на акаунт