С колко пари живеете на месец

• 85 277
  • 953
  •   1
Отговори
# 660
  • Linz
Като нямат избор, успяват. Но с цената на доста ограничения- според мен.
Защо се приспадат 200 за жилище?
Доста хора си живеят в собствено.
И собствено да е, то не пада от небето.

# 661
Пенсионер с кола, хайде де.
Когато не можеш да си позволиш кола, просто не караш.

Основната причина да нямам кола е, че ще ми бъде повече финансов минус, отколкото плюс.

# 662
Да, а когато не можеш да си позволиш да ядеш, просто не ядеш. Вижте, вие може и със сто лева да ни обясните как е възможно да се оцелее само с хляб сол и вода, но това не е въпроса, въпроса е да се увеличава стандарта на живот, а не да се разчита на помощи, ограничения и лишения само и само за едното оцеляване.

# 663
  • постоянно
Да, а когато не можеш да си позволиш да ядеш, просто не ядеш. Вижте, вие може и със сто лева да ни обясните как е възможно да се оцелее само с хляб сол и вода, но това не е въпроса, въпроса е да се увеличава стандарта на живот, а не да се разчита на помощи, ограничения и лишения само и само за едното оцеляване.

Именно , това ще ти спести таксата за фитнес
 Hug

# 664
Пак казвам - дават се помощи за храна и отопление. Че са малки пенсиите, малки са, но никой не ги оставя само на пенсия.
Като нямат избор, успяват. Но с цената на доста ограничения- според мен...
Като гледам как всеки втори е захапал фаса, а заведенията се пръскат по шевовете хич не съм останала с такива впечатления. И не говоря за София  Peace

# 665
Айде недей за пенсионерите, че е срамота. Колко добре да живеят с 300-400лв?

Може би точно от хубав живот почти всички, които са що-годе здрави, работят.

# 666
Пенсионерите са особена работа. Моите дядо и баба, гледат прасета, кокошки, зайци и пчели и градина, разбира се. Дядо гледа 15 декара овощна градина. Хората са на около 75 години. Това за мен е къртовски труд. Обясняваме им, да работят по-малко, да оставят градината. Да вземат климатик и да спрат да палят всеки ден печката, да спрат със зайците поне... Познайте какъв е отговорът на нашите думи от добро намерение: "Да легнели да умирали ли?!" Тези хора ще работят до последно, докато могат.  И така си искат, не им се пътувало, баба не издържала път, дядо не обичал градовете, няма излизане на глава с тях. На море не ходят, защото тогава имало най-много работа в градината. От прасковите си изкарват няколко хиляди на сезон в добрите години (да няма град, слана и т.н.) и познайте, делят ги на внуците и ги раздават  ooooh!

Да са ми живи и здрави.

Малко досадих с историята на моите старци, но за който прочете, исках да кажа, че когато остарееш, е въпрос на характер - някои се вкопчват в труда, някои в болестите, някои в пиене в кръчмата, някои в децата и внуците, някои в оплакване на съдбата си.

# 667
Аз като ги гледам как купуват билети и търкат, хич не са бедни даже. Naughty
Прост народ, друго не мога да кажа...Без елементарна финансова култура!

# 668
Аз като ги гледам как купуват билети и търкат, хич не са бедни даже. Naughty
Прост народ, друго не мога да кажа...Без елементарна финансова култура!
Хората са отчаяни, те някои дори не могат да дишат, нямат вяра в нищо, това не е живот да се чудиш как да "оцелееш" и преживееш.

# 669
Истина е че парите на пенсионерите не са много , малко са тези с прилични пенсии.
И от новините в началото на месеца казаха ,че половината пенсионери ще получат добавка (смешни 40 лв),  защото получават под 300 лв.
Гласуван в анкетата с доход под 420 лв на член от семейството сме и стигат, да сме живи и здрави само.
Всичко  до приоритети.

# 670
Дева, това с лотарията и аз не го разбирам. Аз нямам познати, които играят лотарията и ми е страшно чудно, кой толкова играе тази игра.
Един ден съм застанала на опашката в един магазин след едни хора, които купуват билети, търкат, печелят по 2,3 лева и с тях купуват пак и пак търкат. Аз нервнича след тях, да ме обслужат. Мъжът се обръща към мен и ми казва с широка усмивка, че сънували, че печелят пари и аз го погледнах и му казах "Ами, съветвам Ви, да си намерите работа и да печелите!". Той ме погледна, все едно не го разбирам и се зае пак да търка  ooooh!

# 671
Да са ми живи и здрави.

Малко досадих с историята на моите старци, но за който прочете, исках да кажа, че когато остарееш, е въпрос на характер - някои се вкопчват в труда, някои в болестите, някои в пиене в кръчмата, някои в децата и внуците, някои в оплакване на съдбата си.

Да са ти живи и здрави!
За болднатото си много права.
Моите родители са пенсионери, помощи не знам да са получавали. И добавки няма да получат, защото са с "високи" пенсии.
Работят и не искат да спират, така се чувствали живи. Явно тяхното поколение е научено на труд и отговорност.
Не съм ги питала дали могат да оцелеят само с пенсиите, но съм сигурна че никога няма да ни поискат пари. Намирам начин, когато имам възможност, да дам каквото съм решила.
Да са ми живи и здрави, помагали са ми в много трудни моменти, с нищо не ни натоварват.

# 672

А някои си гледат рахата и турски сериали. Laughing
Моята майка е от този модел.
Тя никога няма да се заеме с работа, която е изморителна или мръсна. Sunglasses
Да е жива и здрава, но си гледа личния комфорт на първо място.
Татко беше пълен антипод, той не сядаше да се храни, ако не е свършена работата.
До последния си дъх, буквално, работеше 1 дка двор на село. Не че е имал печалба, но не можеше да стои и да бездейства.

# 673
Дева, това с лотарията и аз не го разбирам. Аз нямам познати, които играят лотарията и ми е страшно чудно, кой толкова играе тази игра.
Един ден съм застанала на опашката в един магазин след едни хора, които купуват билети, търкат, печелят по 2,3 лева и с тях купуват пак и пак търкат. Аз нервнича след тях, да ме обслужат. Мъжът се обръща към мен и ми казва с широка усмивка, че сънували, че печелят пари и аз го погледнах и му казах "Ами, съветвам Ви, да си намерите работа и да печелите!". Той ме погледна, все едно не го разбирам и се зае пак да търка  ooooh!
И аз си мислех, че не познавам докато на моя колежка й се изсипа чекмеджето случайно докато ровеше да ми даде нещо канцеларско...имаше поне 50 билета  Shocked

# 674
И аз понякога търкам билетчета. Всеки има право на някоя и друга глупост. Ако случаен съгледвач на дребното ми "провинение" ме посъветва да си намеря работа сигурно ще го гледам вцепенена поне минута. Глупостта винаги ме оставя бездиханна.

Общи условия

Активация на акаунт