Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 55 993
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • В сърцето на любимия човек
Нежи - как са нещата при теб  Hug

На мен ми казаха при трансфера, защото след пункцията не се чувствах добре заради упойката и ме задържаха допълнително. Честно казано, ако ми бяха казали тогава щях да се паникьосам, защото щях да реша, че се е случило нещо страшно по време на пункцията, а всъщност това е нещо, което се случва относително често. Не, че не се ошашках като ми го казаха няколко дни по-късно, но поне знаех, че физически съм добре и ако е имало нещо да става до този момент щях да съм разбрала.

Напоследък започвам да си мисля, че е по-добре някои неща да не ги знаем.

# 391
Май е вярно,че понякога е по добре да не знаеш нещо.Пълним главите си с толкова много информация и става такава каша,че после се вкарваме във филми- какво е ,какво не е,защо е или защо не е... и т н.

# 392
Вкарването във филми си е наш проблем.
Но според мен, ок, наложило се да зашият, задължително трябва да уведомят пациента.
А това може би е най-малкия проблем, защото преди 2 седмици ми правиха операция там и изпратих ММ за болнични и епикриза. Той ми донесе само болнични и каза, че нямало епикриза. Shocked
Е, как се оперира бременна жена без да има заключение на интервенцията черно на бяло?
Утре съм там и ще видя какви ще са доводите им да не ми я дадат. Ама ще си я взема, нямат право да процедират така. Без да съм чела закони съм уверена в позицията си.

# 393
Така е права си,длъжни са да информират какво се е случило с нас докато сме били под упойка.
Потърси си епикризата,ТРЯБВА да ти дадат такава Peace

# 394
  • При семейството си
Разбира се, че си права. Трябва да ти дадат епикриза.

# 395
Момичета, колко време след прием на антибиотик мога да пусна имунологични кръвни изследвания? И дали имунолозите могат да преценят има ли нужда от прием на медрол?

# 396
kukkanen, мога да ги разпиша като изследвания:
- EBV (IgG; IgM) - за стара и настояща инфекция на епщайн-бар вирус, дори в София на едно място правиха пълен панел с повече антитела (6 на брой), но за съжаление не се сещам къде;
- Yersinia enterocolitica (IgG; IgM);
- Helicobacter pylori (IgG; IgM), като мисля, че в някои лаборатории може и от фекални проби, но кръвни изследвания е по-добре за начало;
- CMV (IgG; IgM) - цитомегаловирус, но повечето хора са носители и са го преболедували така или иначе. Интересно става ако титърът IgG е много висок, примерно 10 пъти над референтни стойности;
- Хепатит С (който така или иначе се пуска преди инвитро);
- Borrelia burgdorferi (IgG; IgM) - Лаймска болест, ако сте хапани от кърлежи например;
- Rubeola (IgG само, като няма нужда от IgM) - така или иначе е добре да се знае има ли имунитет за рубеола или не;
- Има и още, за които или тук не сме чували или са човешки херпесни вируси, които по правило сме изкарали
Магдалена, аз си пуснах Цитомегаловирус IgG - 7,84positive (<0.9(-)negative; 0.9-1.1 граничен резултат; >1.1 (+)positive);
Цитомегаловирус IgM - 0.535 (-) negative
Показах ги на д-р Стаменов и той каза, че нямало страшно, много хора го имат. Аз обаче не се спрях и продължих, като отидох при имунолозите и ми се взе кръв. От имунологията излезе, че клетките които се борят с херпесните вируси са ми завишени и ми е назначен Валтрекс..Дали това ще подобри функцията на щитовидната...не знам. Но може и да имат връзка. Дано ако това е причината за неуспеха ми, да се приключи вечеее...

# 397
Аз съм се оперирала в друга болница, но доста след като ме изписаха беше готова епикризата.
Но бях предупредила, че я чакам.
Излезе след като беше готов хистологичния резултат, защото трябваше да бъде включен в нея.

# 398
Аз си поисках епикриза, чаках я около месец, накрая една дама ми звънна да и преразкажа за нашия случай и воала - епикризата готова. Отивам да я взема - точно половин страница е, като започва с "касае се за пациентка, която съобщава за два спонтанни аборта". При положение, че все там съм си правила изследвания и има черно на бяло ЧХГ в положителните референтни граници, едното след инсеминация е Надежда.. За мен това е просто загуба на време и хартия ooooh!

# 399
Аз съм правила 3 хистероскопии и 1 лапароскопия в Надежда,за епикризите чаках винаги около 20 дни като след това ми ги пращаха по куриер.Обаче миналата година направих аборт в 22 седмица и отказаха да ми дадат резултата от аутопсията Sad това много ме ядоса.Не бил за мен резултата  а за тях  newsm78 така се чудеха и споглеждаха като си го исках,ще речеш,че чуждо изследване искам #2gunfire

# 400
Тази работа с епикризите явно е проформа във всички болници, рядко се е случвало нещата да бъдат описани с точност, обикновено са някакви стандартни работи и лечения, преписват едно от друго  Confused

eklektus възмутително е, че са ти оказали съдействие, съжалявам за това, което си преживяла  Hug

# 401
Епикриза излиза след около месец - за лапаро в Надежда и за други две операции във ВМА съм чакала да ми я дадат, за да излезе хистологията.

# 402
Изследването на мъртъв плод след аборт се плаща (доста е скъпичко) и се дава епикриза.

# 403
kukkanen, мога да ги разпиша като изследвания:
- EBV (IgG; IgM) - за стара и настояща инфекция на епщайн-бар вирус, дори в София на едно място правиха пълен панел с повече антитела (6 на брой), но за съжаление не се сещам къде;
- Yersinia enterocolitica (IgG; IgM);
- Helicobacter pylori (IgG; IgM), като мисля, че в някои лаборатории може и от фекални проби, но кръвни изследвания е по-добре за начало;
- CMV (IgG; IgM) - цитомегаловирус, но повечето хора са носители и са го преболедували така или иначе. Интересно става ако титърът IgG е много висок, примерно 10 пъти над референтни стойности;
- Хепатит С (който така или иначе се пуска преди инвитро);
- Borrelia burgdorferi (IgG; IgM) - Лаймска болест, ако сте хапани от кърлежи например;
- Rubeola (IgG само, като няма нужда от IgM) - така или иначе е добре да се знае има ли имунитет за рубеола или не;
- Има и още, за които или тук не сме чували или са човешки херпесни вируси, които по правило сме изкарали
Магдалена, аз си пуснах Цитомегаловирус IgG - 7,84positive (<0.9(-)negative; 0.9-1.1 граничен резултат; >1.1 (+)positive);
Цитомегаловирус IgM - 0.535 (-) negative
Показах ги на д-р Стаменов и той каза, че нямало страшно, много хора го имат. Аз обаче не се спрях и продължих, като отидох при имунолозите и ми се взе кръв. От имунологията излезе, че клетките които се борят с херпесните вируси са ми завишени и ми е назначен Валтрекс..Дали това ще подобри функцията на щитовидната...не знам. Но може и да имат връзка. Дано ако това е причината за неуспеха ми, да се приключи вечеее...
И аз имах Валтрех, но не разбрах еднократно ли се взима или и в следващия цикъл

# 404
На мен Валтрекса е назначен от първия ден на цикъла за 14 дни по 500мг.

Общи условия

Активация на акаунт