Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 55 995
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Шакира, според мен титърът не е чак толкова висок, но добре че покрай него си изловила и херпесните вируси. Не познавам този препарат Валтрекс. Това което набързо прочетох за него е, че блокира вируса. Звучи ми добре, защото явно че не е имуностимулант. Имуностимулантите са противопоказни за хора с Хашимото. Подобряването на функцията на ЩЖ може да се усети едва след 4-5 седмици предполагам. Да, сигурно ще ти помогне или поне ще пооблекчи малко твоята имунна система в борба с този вирус.

# 406
Моят съвет към всички, които правят пункция на един или два фоликула, да я правят без упойка. Болка не се усеща чак толкова нетърпимо и ако се наложи шиене или нещо друго, ще разберете без да ви кажат, защото ще ви приспят веднага.
Много е неприятно да разбереш за интервенция постфактум и ето такива дреболии ме дразнят ужасно.

# 407
  • София
да бе, не се усеща, може и доста да се усети  Crossing Arms

# 408
Ами усещането беше като при биопсията, нищо чак толкова нетърпимо. Цветната снимка сигурно е по-болезнена от пункцията.

# 409
Аз имам нисък праг на болката и това ме спира да го направя без упойка. Като знам колко ме боли след това, направо не ми се мисли по време на самата процедура, как ще е. По добре е за док да съм приспана  Laughing Joy Peace

# 410
  • София
аз направих една без упойка и не повторих, зависи си от много неща дали боли или не.

# 411
Дори да е без упойка, пак слагат абокат, нали? Само избягването му би ме навило да пробвам без упойка, но те сигурно се подсигуряват, за да могат да реагират бързо, ако все пак се наложи нещо newsm78

# 412
Изследването на мъртъв плод след аборт се плаща (доста е скъпичко) и се дава епикриза.

Никой не ми е споменал за плащане,накараха ме само са подпиша документ,че съм съгласна да се направи аутопсия.Когато я поисках отказаха да ми я дадат,но когато влязох за преглед  Стаменов  ми я прочете от компютъра ,друг е въпроса,че нищо не разбрах!

# 413
Дори да е без упойка, пак слагат абокат, нали? Само избягването му би ме навило да пробвам без упойка, но те сигурно се подсигуряват, за да могат да реагират бързо, ако все пак се наложи нещо newsm78

Да, слагат. Пак си гладна, жадна и готова за упойка ако се наложи. Хубавото е, че пункцията е точно 5 минути и после си готов да си тръгнеш веднага, но те пак ти слагат една система за всеки случай и те карат да полежиш мъничко.

# 414
Присъединявам съм към идеята без упойка. Правила съм микро-лезии, ЦС и пункция на 1 фоликул без упойка. Пункцията беше най-безболезнена. Твърдо съм решила, ако този опит имаме 1-2 фоликула, отново да бъде без упойка. Все пак, изключително важно е да сте спокойни по време на манипулацията, и ако имате притеснения или страхове, по-добре с упойка.

Поздрави!
 bouquet

# 415
Днес ми дадоха епикризата без проблем.  Grinning

# 416
Абе, дават .Просто си попаднала на крива служителка. Laughing
Има едно сладко русо барби, сравнително е ново, но много старателно.
Много ми харесва. И на телефон попаднах на него няколко пъти, старае се момичето.
А има една руса дама, тя е направо висш пилотаж.

Ти да видиш като се беше изключил спешния телефон, а аз на "зор".
Часове наред от регистратурата ми казват опитай те пак и така 5 пъти.
Бяхме далеч от София и мм ги набира и ги пита - ние ли да идваме до София да видим защо не работи спешния телефон, или вие ще изминете десетина метра и ще го намерите къде е и какъв е проблема.

# 417
  • София
Аз си поисках епикриза, чаках я около месец, накрая една дама ми звънна да и преразкажа за нашия случай и воала - епикризата готова. Отивам да я взема - точно половин страница е, като започва с "касае се за пациентка, която съобщава за два спонтанни аборта". При положение, че все там съм си правила изследвания и има черно на бяло ЧХГ в положителните референтни граници, едното след инсеминация е Надежда.. За мен това е просто загуба на време и хартия ooooh!

Има си стандарти и алгоритми за писане на епикризи и всякакви други документи.
Това си е стандартно докладване за пациент "Касае се да такъв и такъв пациент, който съобщава за това и това (или по данни на близките...(ако пациента не е в състояние да обясни). Няма как да го напишат по друг начин, това не е разказ. Няма никакво значение, че там са правили изследвания и манипулации в случая абортите.

# 418
И аз към групата за пункция на един фоликул без упойка!  Mr. Green Почистването преди това е в пъти по-неприятно.

# 419
  • София
Аз и преди съм казвала, след като де наложи да направим последната ми (за сега) пункция без упойка, мисля от тук на татък все така да ги правя. Поставянето на абокат боли в пъти повече.

Общи условия

Активация на акаунт