Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 55 948
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Стискам палци на всички, които са при Цветков. Точно той пропусна да ми назначи Медрол при положение, че съм с автоимунно заболяване. Имунолозите бяха много учудени, че не ми е назначил. Отделно, че самата аз настоях за трансфер и бях с 5,0 ТСХ. Но той знаеше и не ми го назначи.
Герда, зависи на кой ден ти е овулацията + 6дни и това е денят за трансфер. Предавам ти дословно думите на имунолозите. Ако на 11 ден ти е овуто +6, то на 10ден от цикъла трябва да е вливката.

# 541
Аз нямам всеки месец овулация защото съм с Луфс. Когато имам съм с късна около 16-ти ден.
Което значи че трансфера може би трябва да е 16+5 ли? Или ще ми имитират овуто с прегнил?
 newsm78

# 542
Това вече не го знам.
Аз имам питанки - Кога се назначава РВМС? Чудя се дали да не поискам и това?
                                - Какво означава изместен имплантационен прозорец с 2 дни? Моят е с 2дни. Ама напред ли е или назад newsm78

# 543
  • гр.София
Герда, сигурно ще използват прегнил при теб. При мен беше така при предишния ЗЕТ

# 544
Мерси, Мими Деми. Явно ще е с прегнил, ако ще съм с прегнил дали ще мога да разбера имало ли е имплантация.
 Ако изследвам ЧХГ между прегнила и преди трансфера, за да имам отправна стойност.
И ако направя изследване на чхг  6-8ми ден дали ще мога да засека,имало ли е имплантация?

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 13:26 от Анонимен

# 545
Герда, при мен на 6-ти ден теста беше позитивен и после ЧХГ се покачваше двойно.
Мисля, че прегнила ще се е изчистил до тогава.
Някъде имаше таблици, показващи спада му, но не се сещам в коя тема.

# 546
Ето Герда:
ден 1 : 5000
ден 2: 2500
ден 3: 1250
ден 4: 625
ден 5: 312
ден 6: 156
ден 7: 78
ден 8: 39
ден 9: 20
ден 10: 10
ден 11: 5
ден 12: 2,5
ден 13: 1
ден 14: 0

Стискам палци всичко да се нареди при теб  bouquet Praynig Peace

# 547
Момичета, дано се окажете прави и Цветков остане репродуктивен специалист. На мен просто ми се губи някъде логиката защо му намаляват времето с пациенти. Очаквах Шефкетова да се върне с намалено работно време, но не и да делят деня с Цветков. Досега пациентките в процедура минаваха на преглед преди обяд, останалите- след. Ако това продължи, означава, че Цветков и Шефкетова ще си поделят пациентките. А когато тя се върне на пълен работен ден...   Rolling Eyes
Начита, ще почна да хвърлям по едно око на истанбулската тема  Peace
Шакира, при мен пък Шефкетова не ми даде медрол за Хашимотото, случват се пропуски, особено като лекарите са толкова малко.
Герда, успех  Hug

# 548
Започвате да ме изкушавате с тези ранни тестове... Щом е толкова важно до се види дали има имплантация - защо лекарите казват тест чак на 14ти ден?  Rolling Eyes

# 549
Крайно време е да назначат още доктори. Персенска и Стаменов са толкова натоварени, че не знам колко са адекватни вече в преценките и проследяванията. Цветков и той натам върви с този непрекъснат наплив към клиниката. Щом спряха да дават и часове за първични прегледи, работата е сериозна.

Момичета, аз останах много объркана след прегледа вчера.... В понеделник др.Стаменов каза 3ф с р-р 9мм, и лигавица 7М, вчера ф станаха 6бр с р-р между 6-7мм, лигавицата ми от 7 се смали на 6мм. Дори акушерката го погледна изумено. Явно мин.път преди спешната операция е бил доста разсеян. На въпроса кога се очаква пункция, каза, че може да не се стигне до там. Интересувало го само лигавицата и да не стане хиперстимулация!  newsm78 Ако има нещо хубаво за вадене, чак тогава... Ами защо тогава ми даде Гонал, а не Естрофем. Но отново бързаше и не можах да си задам въпросите. В понеделник съм пак и тогава ще питам.

За първи път се сблъсквам с подобна ситуация... Дано всичко свърши добре!  Heart Eyes

# 550
Започвате да ме изкушавате с тези ранни тестове... Щом е толкова важно до се види дали има имплантация - защо лекарите казват тест чак на 14ти ден?  Rolling Eyes
Повечето лекари в България препоръчват тест след 12-14 ден.
В чужбина е по-разпространен ранният тест, защото там държат да видят дали е имало имплантация.
Имплантацията е важна, защото точно там може да е проблема.
Ако не може да се захване ще търсят причината затова, ако е имало имплантация ще търсят защо не е продължило развитието. Тоест елиминират грешките по пътя.
Но защо тук така, а там така - не знам.

# 551
На 5-ти съм в списъка за д-р Стаменов за проследяване за ЗЕТ. Трансферът ще се пада на 12-сти. Май отлагам за март. Тъкмо няма да се бода за инунологични тази седмица, че ще ми е второ вземане на кръв за месеца, преди 10 дни дадох за генетични..
Гери, моят съвет е да не си отлагаш трансфера. Сигурна съм, че ще те оставят в добри ръце, ако док го няма.
 И аз се вълнувам за трансфера, че съм вложила изключително много средствав моя опит и не ми се иска да го прецакам заради забравен фраксипарин.
 Клер,И да беше си задала въпросите не се знае щеше ли да получиш отговори.
 Нещо е настанала голяма обърквация  в цялата клиника.
Виждам, че комуникацията между отделните екипи явно куца и от това страдат пациентите.
Вече има прекалено много хора, сигурно от това и не смогват.
 Ако не успея този път се чудя накъде да я хващам. Дали в клиниката на амини или в Турция.

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 15:30 от Анонимен

# 552
Момичета, кога се налага да се пускат генетични? Какви са предпоставките или заболяванията на вас или близките ви за да отидете пригенетик? Много се чудя дали и там да не отида...А колко струва, има ли някой идея?

# 553
Доц. Хаджидекова прави  генетични консултации в клиниката.
Направи си, нищо не губиш, тя ще прецени дали да се правят изследвания.
Понеделник късния следобед преглежда в клиниката. Попитай за цени. Моите впечатления бяха, че за консултация не се плаща, а само за изследвания, но може и да греша.

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 09:17 от Анонимен

# 554
Шакира, след неуспешния опит Персенска ми каза да направя генетични(и аз нямам фамилна обремененост, но не ме е питала), имунологични и мамолог. Само това бяха изследванията между неуспешни и успешния опит.

Общи условия

Активация на акаунт