Брекети - къде, какви, за колко? - тема 7

• 123 129
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, тъй като ми предстой слагане на брекети и не мога да избера правилния ортодонт, искам да Ви попитам за др. Надежда Кюмуджиева какви са ви отзивите. Зарадвах се като видях че работи със Damon Clear. Интересуваме ме хората които са използвали нейните услуги дали им се е налагало да вадят здрави зъби? Миналата седмица бях на преглед при специалист и той ми каза че трябва да се вадят 2 зъба ( честно да ви кажа не ми се понрави много), а за тези брекети Damon Clear  пише че в по- голям процент от случайте не се налага вадене на зъби. Тааа какви са ви отзивите за Кюмуджиева и дали бихте ми казали цената на брекетите? Предварително Ви брагодаря Simple Smile

# 616
  • София
Точно 3 мнения по-назад съм отговорила за Д-р Куюмджиева и за цените на Damon Clear при нея, не го ли видя?
Относно ваденето на зъби, само ортодонт може да каже за твоя случай, но като цяло с Damon май по-рядко се налага.

# 617
Извинявайте не съм прочела назад... Грешката е моя. 3600 е сумата за цялото лечение? Това звучи повече от страхотно,  тъй като от няколко дена ровя в интернет и чета относно тези брекети и навсякъде пишеше между 4000-5200 лв. точно за това което  вие сте писали.

# 618
  • София
Да, и аз мисля, че това е много добра цена (дано не се е променила нещо, аз съм била на консултация при нея преди около половин година). И докторката е много готина - аз бях на косъм да избера нея, но много държах да съм със сапфирени брекети, а тя не работи с такива.

# 619
Да, и аз мисля, че това е много добра цена (дано не се е променила нещо, аз съм била на консултация при нея преди около половин година). И докторката е много готина - аз бях на косъм да избера нея, но много държах да съм със сапфирени брекети, а тя не работи с такива.

А да те попитам Сапфирените брекети като пари колко са ти излезнали? И всъщност каква е разликата между сапфирените и Damon Clear?

# 620
  • София
Цената на сапфирените брекети, която на мен ми даде (едва ли ще е различна, но все пак да не подведа някого), е 3200 лв общо, включително и ритейнърите. Плаща се 1/4 от сумата при поставяне (800 лв) и останалото на вноски, както се договорите.
Относно разликата между брекетите: това са 2 различни вида брекети - има такива с лигатури  (т.е. едни малки ластичета, които придържат дъгата към брекетите) и такива, които така са конструирани, че нямат нужда от лигатури, а имат капаче като част от самия брекет - наричат се самолигиращи. И едните, и другите могат да бъдат метални или естетични. Естетичните с лигатури могат да са керамични (с цвета на зъбите) или сапфирени (прозрачни) - най-известните марки са  Inspire Ice и Radiance. Естетичните самолигиращи (каквито са Damon Clear) са само керамични и то само на предните зъби.
Надявам се сега е по-ясно? Simple Smile

# 621
Здравейте, отдавна не съм писала в темата. За мое съжаление минавам да изкажа огромното си разочарование от д-р Цветанка Иванова (на ул. Цар Иван Асен II, 21). Постави ми брекети през септември 2013, които продължавам да нося и до ден днешен!!! 2г. и 7 месеца. Иска този месец да ми ги сваля, а лечението е до никъде. Прикачвам снимка, сами преценете дали това са правилно подредени зъби, захапка и т.н. и дали са готови да им се свалят брекетите. Изключително некомпетентно лечение. В търсене съм на други ортодонти и алтернативни варианти да си оправя зъбите и усмивката, такива каквито трябва да бъдат след лечение с брекети! http://prikachi.com/images.php?images/660/8835660O.jpg

Ако има други недоволни от "ортодонтката", можете да ми пишете на л.с. Мисля, че има какво да обсъдим.

# 622
  • Sofia
И аз след 3 години и половина и безкрайни  "имай търпение", "така трябва да е" от Лаура Андреева, реших да ида на друго мнение. Прочетох недоумение в очите на другия ортодонт(държа се професионално и не говори нищо лошо за колежката) за всичко, което се е случило в устата ми...

# 623
И аз след 3 години и половина и безкрайни  "имай търпение", "така трябва да е" от Лаура Андреева, реших да ида на друго мнение. Прочетох недоумение в очите на другия ортодонт(държа се професионално и не говори нищо лошо за колежката) за всичко, което се е случило в устата ми...

Ella1020, при кой отиде за второ мнение? Може и на л.с. да ми пишеш.

# 624
Цената на сапфирените брекети, която на мен ми даде (едва ли ще е различна, но все пак да не подведа някого), е 3200 лв общо, включително и ритейнърите. Плаща се 1/4 от сумата при поставяне (800 лв) и останалото на вноски, както се договорите.
Относно разликата между брекетите: това са 2 различни вида брекети - има такива с лигатури  (т.е. едни малки ластичета, които придържат дъгата към брекетите) и такива, които така са конструирани, че нямат нужда от лигатури, а имат капаче като част от самия брекет - наричат се самолигиращи. И едните, и другите могат да бъдат метални или естетични. Естетичните с лигатури могат да са керамични (с цвета на зъбите) или сапфирени (прозрачни) - най-известните марки са  Inspire Ice и Radiance. Естетичните самолигиращи (каквито са Damon Clear) са само керамични и то само на предните зъби.
Надявам се сега е по-ясно? Simple Smile

Да така вече ми е по-ясно. Много Ви благодаря за разяснението. А вие защо сте избрали сапфирените? С какво повече са ви грабнали от Damon Clear ?

# 625
  • София
Радвам се Simple Smile
Ами при мен изборът беше от гледна точка на естетиката само, т.е. сапфирените ми харесват много повече как изглеждат - те са напълно прозрачни, като стъкалца или ледени кристалчета и се сливат с цвета на зъбите, което ги прави доста по-незабележими. Освен това при тях има възможност да се работи и с бели дъги (обикновено са метални), което е още по-естетично. Докато другите брекети са в един белезникав цвят, който според мен повече се вижда, както казах са само на предните зъби (горе до 5-ти зъб и долу до 3-ти може само) и останалите са метални, както и дъгата е метална.
От друга страна Damon Clear имат своите предимства в други неща: според някои с тях лечението е по-бързо, по-рядко се налага вадене на здрави зъби, по-лесни са за работа за ортодонта при месечните посещения при смяна на дъга. Напиши в Google двете имена на брекетите и виж снимки, за да се ориентираш.
И все пак, в заключение да кажа, че е важно и ортодонтът, на когото се довериш за лечение, какво ще ти препоръча ( при мен например здравите зъби вече са извадени, когато бях на 13 и носих шини, та този фактор не стои). Друг е въпросът, че някои ортодонти работят само с една система и реално не могат да ти препоръчат спрямо твоя случай, а просто така си работят. Обикновено това са тези, които работят със самолигиращи, често дори само с марката Damon - явно толкова ги харесват, че не искат да работят с други Simple Smile

# 626
  • Варна
изборът на ортодонт наистина има значение ...

# 627
Привет!   Hug
Включвам се  аз в темата, планувам поставяне на брекети до месец-два. Ходих на консултация и ортодонтката ми препоръча Damon Clear брекети. Чела съм доста в темите и забелязах, че повечето избирате сапфирени по естетични причини, но на мен ми казаха че лигатурите им се оцветвали лесно и всъщност били "по-грозни" отколкото Damon - какво мислите по въпроса. В размисли съм, защото ми се искаше да сложа изцяло естетични брекети, а Damon са с метална дъга. Но пък ме спечели това, че може да се скъси лечението с тях /около 6 месеца/.
Обмислям и втора консултация - и се чудя между д-р Петрунов, Моллова и Хунджев и за тримата видях добри отзиви в бгмама, но някой дали в момента е на лечение за по-актуално инфо?

Мерси  Simple Smile bouquet

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 21:23 от heart.it

# 628
  • Sofia
Това, какви са брекетите - след няколко месеца ще спре да ти пука, дори и с изцяло металните. В момента, суетата и това, как те възприемат външните хора вероятно те поставя в шах и мат, но каквото и да избереш е все тая. Както за оцветяването на лигатурите, така и за Damon Clear. Бяла дъга може да се слага и при Damon Clear, просто трябва да се уговорите с ортодонта.
Ако имаш две алтернативи - избери тази, която ортодонта ти препоръчва! Ако на ортодонта му е все тая, едва тогава избирай ти.

В началото аз също изках изцяло естетични. Сега в момента бих сложил и изцяло метални. Просто, с времето ти "минава" и ти е безразлично.

# 629
heart.it, наистина ще ти е все тая след няколко месеца и всички още по-бързо ще са спрели да е зяпат в устата.

Общи условия

Активация на акаунт