Брекети - къде, какви, за колко? - тема 7

• 122 387
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • sofia
Много благодаря, още днес ще потърся  Heart Eyes

# 646
Много благодаря, още днес ще потърся  Heart Eyes

Не се отчайвай, ако не го откриеш веднага. Търси в по-големите аптеки и ако имаш възможност покажи им снимката, защото има няколко на няколко фирми Simple Smile

# 647
  • Sofia
Аз не съм имал такъв проблем, точно обратното - заради чуждото тяло, дълго време имах повече сллюнка отколкото нормално и това докато свикна.
Дразнещите агенти в пастите по-скоро предизвикват по-силно слюнкоотделяне.

Почти съм сигурен, че си силно дехидратирана поради лятото/жегите и е нужно да пиеш повече вода спрямо това което си свикнала. Вероятно ще се оправи проблеми с консумацията на повече вода (примайки, че се храниш нормално и съответно не ти липсват соли в тялото, които задържат водата).

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 12:07 от julian

# 648
Mozzie, колко е била разликата при теб между естетични и неестетични, които ти е предложила Димитрова?

# 649
И аз съм с метални. Но аз въобще не съм се замисляла за други, защото живея в Германия и си ги сложих тук. Без това са ужасно скъпи.... ако бях с керамични или пък сапфирени, щеше да ми излезе още по-скъпо. При мен има доста учудване от страна на хора, защото тук на децата до 18 години им ги поема здравната каса брекетите, т.е. всички си слагат, дори и да имат малък проблем и съответно всички на 20 са с перфектни зъби, аз съм на 29 и вече от 9 месеца с брекети. Но гледам да не го взимам много навътре, нали все пак един ден ще ги махна, ще си изтрап до тогава. Grinning

# 650
Mozzie, колко е била разликата при теб между естетични и неестетични, които ти е предложила Димитрова?

Не ми е предложила, аз не съм я и питала, защото въобще не ми хрумна тогава. Имах и други разходи за вадене на зъби, операция и т.н. преди същинското лечение, та даже не съм обмисляла такъв вариант.

# 651
  • София
Аз съм със самолигиращи метални. Доволна съм от резултата до сега. Единствено ме притеснява, че си представях горната челюст по издадена напред, но нали зъбите се подреждат един вид по схема - т.е. всеки горен се напасва спрямо срещуположните долни. Важното е, че са доста по-добре от както бяха преди лечението. В момента още наместваме ретинирания кучешки, който беше високо в челюстта. Сега почти се е изравнил с редицата. Като го напаснем - ластици.

# 652
Здравейте. Днес когато погледнах зъбите си на долната челюст от кътника (онзи с металния брекет с куката) видях, че дъгата е почти излязла. Беше се изкривила надолу и бе готова да излезе. Може би при хранене съм я натиснал с нещо... не знам и аз. Върнах я с пръст обратно и веднага започна да ме боли зъба, а и дъгата вече не изглежда толкова права между двамата зъба. Права е, но не изглежда точно опъната, и за разлика от другата поддава по-лесно на натиск от пръст. Дали нещо не се е прецакало и да трябва да я сменяват сега? Брекетите ги нося от 2-3 седмици.

# 653
Здравейте,
опитах се да изчета темите, но няма да успея. Интересува ме кое е по-добър вариант за изправяне на криви зъби на 18-годишен - шина или брекети.
Имам записан час утре в Юниордент, но исках преди това да знам нещо повече.
благодаря

# 654
Основният проблем с шините при тийнейджърите, е че няма да се носят постоянно, което проваля лечението.

# 655
Здравейте,
опитах се да изчета темите, но няма да успея. Интересува ме кое е по-добър вариант за изправяне на криви зъби на 18-годишен - шина или брекети.
Имам записан час утре в Юниордент, но исках преди това да знам нещо повече.
благодаря

Брекети със сигурност, освен ако не е нещо едва забележимо. И пак брекети бих казала аз. И консултация поне с 3ма специалисти, преди да се вземе крайно решение.

# 656
Много ви благодаря!
От това, което прочетох дотук, и на мен ми се струва, че брекетите са по-добър избор.
Но от разговора по телефона с клиниката разбрах, че брекетите са около 4000 лв, а шините ще струват по-малко.
Разбира се, уточниха, че това са само ориентировъчни цени и след прегледа ще стане ясно какво ще трябва и колко ще струва.
Това ли са наистина цените?

# 657
Здравейте,

и ние сме за брекети и следя темата. Септември ще ходим на преглед да видим какво е положението. Сега, обаче, като видях сумата лошо ми стана. За около 2 000 лв. съм подготвена, но пък чак 4 000?!?!
Да ви питам, ако случайно знаете. Само за едно проблемно зъбче няма ли да е възможно да минем с някакви частични брекети или нещо подобно?

# 658

ЕваНиколова
Re: Брекети - къде, какви, за колко? - тема 7
♥0 пн, 25 юли 2016, 18:26 #657
Цитирай
Здравейте,

и ние сме за брекети и следя темата. Септември ще ходим на преглед да видим какво е положението. Сега, обаче, като видях сумата лошо ми стана. За около 2 000 лв. съм подготвена, но пък чак 4 000?!?!
Да ви питам, ако случайно знаете. Само за едно проблемно зъбче няма ли да е възможно да минем с някакви частични брекети или нещо подобно?

Ева, нямам представа дали дали едно зъбче може да се коригира по друг начин,
но утре ще попитам. При нас проблемът е почти същия - горният кучешки зъб е леко встрани.
Ще ви напиша след прегледа.
Но явно преди да вземем решение, трябва да направим поне още една-две консултации.

# 659
А как поддържате силиконовите ритейнъри?

Общи условия

Активация на акаунт