Брекети - къде, какви, за колко? - тема 7

• 122 357
  • 729
  •   1
Отговори
# 660

ЕваНиколова
Re: Брекети - къде, какви, за колко? - тема 7
♥0 пн, 25 юли 2016, 18:26 #657
Цитирай
Здравейте,

и ние сме за брекети и следя темата. Септември ще ходим на преглед да видим какво е положението. Сега, обаче, като видях сумата лошо ми стана. За около 2 000 лв. съм подготвена, но пък чак 4 000?!?!
Да ви питам, ако случайно знаете. Само за едно проблемно зъбче няма ли да е възможно да минем с някакви частични брекети или нещо подобно?

Ева, нямам представа дали дали едно зъбче може да се коригира по друг начин,
но утре ще попитам. При нас проблемът е почти същия - горният кучешки зъб е леко встрани.
Ще ви напиша след прегледа.
Но явно преди да вземем решение, трябва да направим поне още една-две консултации.

Проблема с едното зъбче е, че за да се нареди то, трябва да се разместят другите. Като се разместят другите, захапката трябва да се напасне (дъркателните повърхности). Виждала съм частични брекети, честно казано, но не знам точно какъв беше случая, човека не ми беше близък, за да разпитвам, но това, което каза, е , че зъба е трябвало да се завърти. Каквото и да значи. Тази практика по мои наблюдения е доста рядка. Иначе ако е само едно зъбче, реално може да обмислите варианта да не го пипате. Ако е важно да се пипне, значи са повече, макар и с много малки дефекти. Цената за моите брекети беше 3800 лв. тотал(отпечатъци, консултации, ритейнъри сваляеми и несваляеми) - самолигиращи се, носене 9 месеца. Чисто ориентировъчно. Била съм и на други консултации, най-ниската цитирана цена беше 2600 лв. с нормални метални, но включваше вадене на зъби, което са отделни пари и тн. и тн.

А как поддържате силиконовите ритейнъри?

Моите са пластмасови... кои са силиконовите?  Shocked

# 661
Пластмасовите са силиконови.

# 662
Е така де, отвън е пластмаса, отвътре силикон  Grinning Но се чудя с четката за зъби дали няма да ги повредя.

# 663
Здравейте,
дайте някакво мнение за д-р Стоилкова в гр. София - кв.Симеоново ?
Клиниката й е Дентлукс - http://www.dentlux.net/

По принцип живея в кв.Симеоново и ми се искаше ортодонта, който избера, да ми е близо. Обадих й се да я питам какви услуги предлага и не беше много отзивчива, даже леко ми се сопна, което ме смути.  Rolling Eyes
Все пак се надявам някой, писал в темата, да е при нея и да ми разкаже за отношение, цени и т.н  newsm78

# 664
Здравейте,

Нов съм във форума и се регистрирах, тъй като имам желение да нося лигвални брекети.
Може ли някой, който има информация да ми препоръча доказан специалист в София или Пловдив и
някакви ориентировачни цени, както и да сподели всякаква информация, която намира за полезна.

Благодаря предварително.

# 665
Била съм при д-р СтоилковА на консултация, не останах никак доволна от нея, само с Даймън работи и доста скъпичко взима.

# 666
  • София
Здравейте,

Нов съм във форума и се регистрирах, тъй като имам желение да нося лигвални брекети.
Може ли някой, който има информация да ми препоръча доказан специалист в София или Пловдив и
някакви ориентировачни цени, както и да сподели всякаква информация, която намира за полезна.

Благодаря предварително.
д-р Статева - на ул. Позитано зад Съдебната палата!  Много съм доволна! 

# 667
Здравейте,

Благодаря предварително.
Д-р Сехер Йозгюр, Пловдив, ул. "Солунска" 7, страхотна е, на нея дължа, че вече се усмихвам широко  Heart Eyes

# 668
  • Варна
Здравейте,

Можете ли да споделите с какво почиствате разстоянията между зъбите. Моите започнаха да се преместват и съответно да се разреждат и сега има празни пространства. За момента се справям с интерденталните четки, но дали има и друг по-добър вариант Simple Smile благодаря Simple Smile

# 669
  • Sofia
Многократно съм писал, че най-добрия начин е зъбен душ, в комбинация с четка за зъби и интердентални четки.

Т.е. миеш си зъбите с нормална/електрическа четка. След това използваш интердентални четчици за да почистиш всички недостъпни повърхности на зъбите и брекетите и накрая, вместо конец използваш зъбен душ (с по-високо налягане на струята) почистваш остатъците между зъбите и подвенечните зони. Същото можеш да постигнеш с конец, но много по-бавно и с повече усилия.

https://www.amazon.co.uk/Waterpik-WP120UK-Ultra-Water-Flosser/dp/B00FJXHC72

# 670
Здравейте! И аз от 3 месеца съм със сапфирени брекети и вече забелязвам огромна промяна. Много съм доволна. Засега имам само от горе, но към края на Август ще слагам и отдолу. Прикачвам снимка преди и 3 месеца след носенето.

Поздрави!

# 671
  • София
И аз влизам в темата - от вчера се обзаведох с брекети на горната челюст.

Относно въпроса дали шини или брекети, според мен добрия специалист би трябвало да ви даде най-добър съвет за вашия конкретен случай, да ви каже плюсове и минуси, за да може лесно да изплува кое е удачно за вас. Например шините били по-евтини, ами в някои случаи може да се наложи да се мине през много стъпки и така шините да излязат накрая по-скъпи.
При мен ще излязат 2000 лв (без ритейнърите) кото предните 4 зъба са с керамични частици, една челюст.

# 672
Здравейте,

Моля, за актуална информация за цените при д-р Галина Димова (ако някой скоро е ползвал услугите на доктор Димова).

Благодаря  bouquet

# 673
Здравейте! Ще може ли някой да сподели мнение за доктор Ивелина Иванова от iSmile Dental Clinic. Попаднах на доста изгодна оферта като цена,но се чудя дали си заслужава все пак става въпрос за нещо доста серизоно. Ще ви бъда благодарна за споделеното мнение и/или препоръка на друг добър ортодонт в София. Simple Smile

# 674
Ако за това става дума, на мен ми се вижда абсурдно, без да знам нищо за въпросната клиника. На сайта им не пише докторката да има специалност "Ортодонтия".

Общи условия

Активация на акаунт