Скандалният филм "България, моята земя"

• 12 663
  • 132
  •   1
Отговори
# 120
Филма е абсолютен пропаганден боклук.След като в интернет пространството българите се възмутиха,някои медии решиха да обърнат внимание и да поканят историк или политик.
Бойкот на турски продукти не правя умишлено,а от самосебе си.Не обичам сиропираните им сладкиши,локуми,дюнери,турско кафе,чай и т.н.Такъв ми е вкуса,харесвам италиянска и мексиканска кухни.Не ме интересуват ''евтините'' им дрехи,прах за пране и не знам още какво.Има и др.производители и нямам дилема да избирам между турско и друго.За филми същото.При положение,че не харесвам манталитета им,няма начин да седна да се наслаждавам на свекърви батко и кака.С музиката им...на такива като мен може да се докарат психоатаки.Не съм ходила в страната им и нямам такова желание и намерение!

# 121
Някой спомена за външния вид на турците в България. Ами по моя край - Североизточна България аз ги различавам кои са. Имат си особен вид - както някой вече казаха къси крака най-отличителния белег  Grinning а и във физиономиите им има нещо, което незнам как да обясня, но е много очевидно. Преди 5,6 години им се носеше мода ' леш-компоти' , ходеха със специфични прически с гелчето и пресата за изправяне. Чувала съм за версия, че били потомци на куманите, дали е така или не - няма как да разберем поне засега  Grinning

Друг типаж турци където имам наблюдения са точно този светлокож, светлоок русоляв вид за който някой в предните коментари беше споменал. Дали са българи е трудно да се каже, защото българите имаме най-различен вид...Относно коментара,че българите били основно ниски и тъмни... хем съм съгласна, хем не. В чужбина ни определят като кестеняви с кафеви очи. Аз обаче не мисля,че мнозинството сме така. Мога да си заложа главата,че огромна част от българското население е със светли очи- сини, сиви, зелени, пъстри, та било то и жълтеникави. За косите не мисля,че имаме много натурални черни коси, по-скоро натурално кестеневи и тъмно руси и то различни нюанси. Нямам наблюдения мнозинството от българите да е с мургава кожа, напротив - бяла като сняг на доста хора, включително моята. Мисля,че доста често сме слагани под общ знаменател, а не трябва, защото имаме много разнообразен фенотип, та дори и представители от типа ' скандинавия', било то и по-рядко.

Това са моите наблюдения.

# 122
  • България
Някой спомена за външния вид на турците в България. Ами по моя край - Североизточна България аз ги различавам кои са. Имат си особен вид - както някой вече казаха къси крака най-отличителния белег  Grinning а и във физиономиите им има нещо, което незнам как да обясня, но е много очевидно. Преди 5,6 години им се носеше мода ' леш-компоти' , ходеха със специфични прически с гелчето и пресата за изправяне. Чувала съм за версия, че били потомци на куманите, дали е така или не - няма как да разберем поне засега  Grinning

Друг типаж турци където имам наблюдения са точно този светлокож, светлоок русоляв вид за който някой в предните коментари беше споменал. Дали са българи е трудно да се каже, защото българите имаме най-различен вид...Относно коментара,че българите били основно ниски и тъмни... хем съм съгласна, хем не. В чужбина ни определят като кестеняви с кафеви очи. Аз обаче не мисля,че мнозинството сме така. Мога да си заложа главата,че огромна част от българското население е със светли очи- сини, сиви, зелени, пъстри, та било то и жълтеникави. За косите не мисля,че имаме много натурални черни коси, по-скоро натурално кестеневи и тъмно руси и то различни нюанси. Нямам наблюдения мнозинството от българите да е с мургава кожа, напротив - бяла като сняг на доста хора, включително моята. Мисля,че доста често сме слагани под общ знаменател, а не трябва, защото имаме много разнообразен фенотип, та дори и представители от типа ' скандинавия', било то и по-рядко.

Това някъде около Разград ли е? Там са с по-къси крака, но и капанците са такива в повечето случаи  Wink.
 Шумен например не са късокраки, както не са и повечето шуменлии.  Grinning.
А прическата е въпрос на вкус.
  За нас, българите съм на твоето мнение. В нашия род сме със светли очи и кожа и светли коси. И от страна на баща ми, и от страна на майка ми. И от приятелките си имам само една с черна коса, но пък е с бяла кожа. Къде са тези тъмни, ниски българи? newsm78

# 123
Някой спомена за външния вид на турците в България. Ами по моя край - Североизточна България аз ги различавам кои са. Имат си особен вид - както някой вече казаха къси крака най-отличителния белег  Grinning а и във физиономиите им има нещо, което незнам как да обясня, но е много очевидно. Преди 5,6 години им се носеше мода ' леш-компоти' , ходеха със специфични прически с гелчето и пресата за изправяне. Чувала съм за версия, че били потомци на куманите, дали е така или не - няма как да разберем поне засега  Grinning

Това някъде около Разград ли е? Там са с по-къси крака, но и капанците са такива в повечето случаи  Wink.
 Шумен например не са късокраки, както не са и повечето шуменлии.  Grinning.
  За нас, българите съм на твоето мнение. В нашия род сме със светли очи и кожа и светли коси. И от страна на баща ми, и от страна на майка ми. И от приятелките си имам само една с черна коса, но пък е с бяла кожа. Къде са тези тъмни, ниски българи? newsm78

Само да попитам какво е капанец,че не съм наясно? Иначе около Разград и Шумен и Добричко и Силистренско... са ми наблюденията. Особено в Шуменско пък аз турчелята от селата дето идват да учат все с къси крака ми се виждат. Българите в Шумен не са късокраки ама за турците мисля,че са. Ама явно има разлика... много от турците родени в Шумен са с красиви черти, не приличат на тези смазаните от Делиормана. Може би са по-българи от късокраките знам ли...  Laughing

Иначе мита за тъмните, ниски българи май идва от простотията,че сме някво номадско тюркско племе, та някои дето се изцепват едва ли не монголци  Laughing

Дори един комедиен музикален клип дето Нина Добрев беше направила и казваше там ' Имам тен,защото съм българка'... много се издразних. Що за малоумно твърдение? Че ние да не сме по екватора? newsm78 ooooh!

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 00:16 от mishet0

# 124
  • България
Скрит текст:
Някой спомена за външния вид на турците в България. Ами по моя край - Североизточна България аз ги различавам кои са. Имат си особен вид - както някой вече казаха къси крака най-отличителния белег  Grinning а и във физиономиите им има нещо, което незнам как да обясня, но е много очевидно. Преди 5,6 години им се носеше мода ' леш-компоти' , ходеха със специфични прически с гелчето и пресата за изправяне. Чувала съм за версия, че били потомци на куманите, дали е така или не - няма как да разберем поне засега  Grinning

Това някъде около Разград ли е? Там са с по-къси крака, но и капанците са такива в повечето случаи  Wink.
Само да попитам какво е капанец,че не съм наясно? Иначе около Разград и Шумен и Добричко и Силистренско... са ми наблюденията. Особено в Шуменско пък аз турчелята от селата дето идват да учат все с къси крака ми се виждат. Българите в Шумен не са късокраки ама за турците мисля,че са. Ама явно има разлика... много от турците родени в Шумен са с красиви черти, не приличат на тези смазаните от Делиормана. Може би са по-българи от късокраките знам ли...  Laughing

Иначе мита за тъмните, ниски българи май идва от простотията,че сме някво номадско тюркско племе, та някои дето се изцепват едва ли не монголци  Laughing

Дори един комедиен музикален клип дето Нина Добрев беше направила и казваше там ' Имам тен,защото съм българка'... много се издразних. Що за малоумно твърдение? Че ние да не сме по екватора? newsm78 ooooh!
  "Капанците са етнографска група българи, живеещи в Североизточна България - Разградска и Търговищка област. Капанци са жителите на селата Дряновец, Осенец, Садина, Паламарца, Гецово, Топчии, Кривня, Каменово, Ушинци, Желязковец, Люблен, Доброшката махала на Разград и на градовете Сеново, Цар Калоян, Опака , части от Попово и др. "
  И аз мисля, че от тъпотията, че сме тюрки е идеята за черните, ниски и т.н. българи.
Като учехме тия простотии, все питах майка ми какви сме тогава ние, от нашия род  Shocked.

# 125
Скрит текст:

"Капанците са етнографска група българи, живеещи в Североизточна България - Разградска и Търговищка област. Капанци са жителите на селата Дряновец, Осенец, Садина, Паламарца, Гецово, Топчии, Кривня, Каменово, Ушинци, Желязковец, Люблен, Доброшката махала на Разград и на градовете Сеново, Цар Калоян, Опака , части от Попово и др. "
  И аз мисля, че от тъпотията, че сме тюрки е идеята за черните, ниски и т.н. българи.
Като учехме тия простотии, все питах майка ми какви сме тогава ние, от нашия род  Shocked.

Аз написах един коментар на публикация във фейсбук профила и тази нагла шаврантия ме блокирала после.  #2gunfire И да, искала да съди българските медии и даже беше написала,че сме и пращали снимки на горящ коран ама нямало да сме я били заглушили, щото пресата била свободна.  Laughing Ех, дано атентата в Истанбул не е карма за долните им действия,че ако беше истина не ми се мисли от тук нататък кво ще става с тях тогава.

# 126
  • София - Рим и обратно
четох че филма е върнат обратно и че наглата журналистка щяла някого да съди.
И аз четох, че тая нагла мангалка щяла някого да съди Shocked Close.

# 127
  • България
четох че филма е върнат обратно и че наглата журналистка щяла някого да съди.
И аз четох, че тая нагла мангалка щяла някого да съди Shocked Close.
Намерих статията (линкът не работи, но ако заглавието се пусне в гугъл, ще се види източника.):
Авторката на скандалния турски филм съди български медии

"Йелда Янат Багджи, авторка на скандалния турски филм "България, моя земя", излъчен по телевизия "Al Jazeera World", ще съди българските медии, научи ексклузивно .

Турската документалистка ще се обърне към европейските съдилища, а обвинението й е в насаждане на омраза срещу журналист. За целта Багджи ще потърси съдействието на съпруга си, който е партньор в една от най-големите правни фирми в Лондон.

Все още не е ясно към кой съд ще се обърне Багджи, както и кои са медиите, срещу които ще предяви иск.

Новината за съдебните искове на Багджи идва в деня, в който СЕМ обяви, че е подал жалба в офиса на британските ѝ колеги срещу скандалния турски филм.

Европейската практика дава възможност в момента, в който има съдържание, разпространявано на територията на нашата страна, срещу което ние имаме възражения, да се обърнем към страната, която е регистрирала съответната медия, излъчила съдържанието. В случая става дума за катарската телевизия „Ал Джазира”. Тя е регистрирана за разпространение във Великобритания и затова се свързахме с колегите в британския медиен регулатор. Те вече изискаха от „Ал Джазира” съдържанието, срещу което възразихме.”, обясни Мария Стоянова от СЕМ.

Припомняме, че филмът, излъчен по Al Jazeera World, за който първо Nbox съобщи, предизвика вълна от негативни реакции в общественото и политическото пространство. По случая се изказаха дори лидери на политически партии и говорителят на българското външно министерство, които осъдиха историческите неточности.

Самата Йелда Янат Багджи проговори за лентата си единствено пред Nbox. В коментар за нас тя сподели, че след излъчването е получила над 200 смъртни заплахи, а самата лента е създадена през 2012 г. За нея остава мистерия защо чак сега почва да се шуми около филма. Колкото до историческите неточности и обвинения в пропаганда, Йелда заяви, че "щом данните са оповестени от учен, значи са точни"."
 Последното изречение е страшен довод.
Сега трябва да броим колко учени са "за" и колко "против" и да стигнем до истината. Майната му на Батак. Дядо Х какво е казал е по-важно. smile3520 smile3523 Гледаме тавана и пишем.  nnnuu

# 128
  • София
Багджи има всички шансове да осъди българските медии. Като знам какви ги творят наш'те пишман-патриоти във виртуалното пространство, представям си каква агресивна помия се е изляла върху нея. А пък ако някой се захване да ни съди за нашите фалшификации и манипулации на историята, нагнетяващи етническо напрежение и омраза (за "Време разделно", примерно), ще стане мазало. Обаче едва ли някой ще се впусне в такова безсмислено начинание. Всяка държавна пропаганда манипулира историята както й изнася и защитава собствената си национална кауза, която е в противоречие с каузата на "врага". Багджи може да ни съди заради личните нападки и заплахи, които е получила, не за това, кой е крив и кой прав в исторически план.

# 129
Багджи има всички шансове да осъди българските медии. Като знам какви ги творят наш'те пишман-патриоти във виртуалното пространство, представям си каква агресивна помия се е изляла върху нея. А пък ако някой се захване да ни съди за нашите фалшификации и манипулации на историята, нагнетяващи етническо напрежение и омраза (за "Време разделно", примерно), ще стане мазало. Обаче едва ли някой ще се впусне в такова безсмислено начинание. Всяка държавна пропаганда манипулира историята както й изнася и защитава собствената си национална кауза, която е в противоречие с каузата на "врага". Багджи може да ни съди заради личните нападки и заплахи, които е получила, не за това, кой е крив и кой прав в исторически план.

Тъй, тъй.

И от позицията на каква го пишеш това?
Юрист ли си?

# 130
Филмът е абсолютен пропаганден боклук.След като в интернет пространството българите се възмутиха,някои медии решиха да обърнат внимание и да поканят историк или политик.
Бойкот на турски продукти не правя умишлено,а от самосебе си.Не обичам сиропираните им сладкиши,локуми,дюнери,турско кафе,чай и т.н...Не ме интересуват ''евтините'' им дрехи,прах за пране и не знам още какво.Има и др.производители и нямам дилема да избирам между турско и друго.За филми същото.При положение,че не харесвам манталитета им,няма начин да седна да се наслаждавам на свекърви, батко и кака.С музиката им...на такива като мен може да се докарат психоатаки.Не съм ходила в страната им и нямам такова желание и намерение!

+ 1

Това, на което много ме е яд е, че няма ясна и категорична реакция на политици/управляващи към такива долнопробни недомислия/провокации или, ако има, реакцията не е широко отразена в медиите, така че да стане пределно ясно, че България не приема подобни твърдения! Някак все чакат нещата да отшумят - на принципа на 'всяко чудо за три дни'...

# 131
  • София
Александрия, кои сме тези "ни", които госпожата може да съди? Мен и теб може ли да осъди? Примерно.

# 132
  • Най-красивата страна
Досега би трябвало да я осъдят тази нагла ханъма.Но явно са преценили,че не заслужава чак такова внимание...

Общи условия

Активация на акаунт