158 Коледарчета в Америка пишат късмети и сурвакат за здраве

• 134 846
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Джейн, два пъти от мен и два пъти от ММ. При различни пътувания в рамките на последните две години. Интернетът е жалък, но става за аудио фейстайм от софийските улици.

# 466
  • Чикаго / София
Да и ние ползвахме интернета на  Т-мобил в Бг. Супер удобно е. И СМСи пращахме, дори и да звъниш излиза по изгодно отколкото да използваш Бг оператор. Ние всичко през интернет минавахме и звъняхме по вайбър или скайп на всички.

Няма проблем да се кара с американска книжка в Бг за определен период. И аз и мъжът ми сме карали и са ни спирали полицаи, не са правили проблем, че сме с американските книжки.

# 467
  • У дома
Супер! Благодаря! Трябва ли да договорим нещо предварително с тмобил?  Остава въпросът със служебния телефон,  който е към атт.

# 468
Дъщеря ми е отишла, за да се яви на изпит, с който да й издадат американска книжка въз основа на българската, но са й казали, че й искат бг книжката преведена на англ.
Защо на основа на българската? Не може ли просто да си изкара листовките и кормуването и да си й дадат книжка както на всички останали?
Не е толкова просто, когато си студент там и нямаш автомобил, на който да се учиш и с който да се явиш на изпит. Не можеш да си наемеш автомобил, не ти разрешават . Дори на изпит трябва да се явиш с кола с ръчна спирачка по средата, с придружител с шоф книжка от дълго време, изисквания, които за нея не са прости.Живееш в градче, което предимно се състои от твоя университет.Тя има взета теория в САЩ, останалото не е толкова лесно, когато си сам. А и все пак ученето й там си и беше приоритет. Учиш в един щат, стажът ти е в друг щат, но имаш право да си вземеш кормуването само в щата, в който учи- където й е постоянния адрес към визата.Прецени , че ще  е по-добре да изкара книжката докато  е в бг през май и там да си я преиздаде.
Въпросът е дали познавате български преводач около Индианаполис, който да преведе документ, по официалните си тарифи ( не търся отстъпка, търся просто преводач). Ако не, здраве да е и ще действа макар и с по-бавен превод през фирмите, които превеждат от 50 езика

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 09:12 от rosss

# 469
  • Варна
Rosss, успокой се, мамче. Студентите са с неподозирани възможности, минала съм по този път с моята щерка.

Чети тук: http://www.in.gov/bmv/  и ще видиш, че не са толкова страшни изискванията, за да се явиш на изпит за шофьорска книжка в Индиана. Впрочем може да се вземе и кола под наем.
За придружителят изискването е само да има вече издадена книжка. Предполагам разбираш, че все един трябва да има право да кара кола, за да се отиде до мястото на изпита. Бъди сигурна, че всичко е направено максимално опростено.
Ох, върна ме 15 години назад, когато и аз си мислех, че моето малко момиченце няма да може да се оправи без майчината помощ. Хубаво е, че се опитваш да помогнеш, но е време да оставиш пиленцето ти да полети само.
Успешно вземане на книжката и безаварийно каране.

# 470
Намерила е преводач. Благодаря!
 bouquet

FloridaM,
тя трябва да държи кормуване по постоянен адрес, което е Масачузец и каза, че там са й искали тези правила. Беше намерила кола по изискванията им, но не я допуснали до изпит, защото шоф книжка на придружителя е от скоро.( и тогава реши да се явява в бг)
Но благодаря за разбирането и желанието да съдействаш. bouquet

усмихнат ден!

# 471
Беше намерила кола по изискванията им, но не я допуснали до изпит, защото шоф книжка на придружителя е от скоро.( и тогава реши да се явява в бг)
На изпита никой не гледа шофьорската книжка на придружителя.....

# 472
Гледат я и то задължително. За Масачузец:

"Be accompanied by a sponsor who:
• Is at least 21 years of age.
• Has had a valid U.S. license, issued by his/her home state, for at least one year.  The license  must be presented to the examiner."

От тук:
http://www.massrmv.com/LicenseandID/RoadTestScheduling.aspx

# 473
Гледат я и то задължително. За Масачузец:

"Be accompanied by a sponsor who:
• Is at least 21 years of age.
• Has had a valid U.S. license, issued by his/her home state, for at least one year.  The license  must be presented to the examiner."

От тук:
http://www.massrmv.com/LicenseandID/RoadTestScheduling.aspx

Това е за различните класове ли? Има класове, които не изискват спонсор.

# 474
За изпита за шофьорска книжка е, не съм наясно за класове. Първо се ходи на листовки на място в РМВ, после се ходи на изпит по кормуване с придружител, който има книжка поне от една година.

# 475
майчета,
Мислите ли, че някой би си платил 700 лева шоф курс в България, ако можеше да не го прави? Половината от сумата си е платила сама със заработените й по 10 щд/ на час работа в колежа. ( да не говорим за всички останали съпътстващи трудности, когато си за кратък престой в бг)

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 08:24 от rosss

# 476
Россс, малко са ми странни постъпките на дъщеря ти. Тя сега ще се явява пак на изпит (теоретичен или практически?), така ли? Какъв е смисълът тогава от изкарването на Бг книжка?
С някоя приятелка от университета не можа ли да отиде на изпит?
Може аз да не разбирам нещата, ама нещо твърде усложнени ми се виждат.
Така или иначе в нашия щат признаеат шоф книжки дамо от Бритиш Колумбия и от Германия!, така че всички сме били от нулата.

# 477
Россс, малко са ми странни постъпките на дъщеря ти. Тя сега ще се явява пак на изпит (теоретичен или практически?), така ли? Какъв е смисълът тогава от изкарването на Бг книжка?
С някоя приятелка от университета не можа ли да отиде на изпит?
Може аз да не разбирам нещата, ама нещо твърде усложнени ми се виждат.
Така или иначе в нашия щат признаеат шоф книжки дамо от Бритиш Колумбия и от Германия!, така че всички сме били от нулата.

И аз не живея в България, но не си и представях, че някой може да ни пита знаем ли къде да намери български преводач и четири дни да го караме да пише обяснения защо този документ не си го е извадил в Холандия и сега му трябва преводач.

Кратко: без бг книжката не може в момента да вземе книжка извън Масачузец, а тя има стаж в Индиана и книжката й трябва тези два месеца. И на база българската, ще си издава ам. кн.Не знам какъв е изпита. Не съм питала, защото какъвто и да е знам, че ще го изкара. И вече я има физически българската книжка, не се търси съвет дали да си я вади или не. И идея нямам къде е ходила, но са й казали да си преведе книжката, а не че няма да стане така да получи книжка ( а и тя за да вади книжка в бг, явно си е проучила нещата)

Няма никога да я попитам ти не можа ли да намериш друга приятелка в Масачузец, защото не е само приятелката, а е свързано и с намирането на кола, свободен час за изпит, приятелката да е свободна, както и самата тя ( не е очаквала, че ще ги върнат). И определено тя има други приоритети, свързани с времето й ,пред книжката. И за да не ме нападнете отново)- учи две тежки специалности, като биохимия и комп инженерство, работи 10 ч седмично и е на състезания с отбора на колежа всеки уикенд. И петте А-та й бяха по важни от още един шоф.изпит в Масачузец, защото й трябва и успех за предстоящата магистратура. Веднага след последния й изпит имаше билет за бг, и после за Индиана.

Моля за извинение от четящите темата, но се чувствам разпната, все едно детето ми е извършило престъпление  като си е изкарало шоф книжка в бг. А просто питах за преводач

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 18:52 от rosss

# 478
В някой щати изискват предишна книжка заради застраховката- затрахователната премия, която се плаща респективно.
Българска книжка не се признава тук и няма как на базата на българска да издадат американска.

# 479
Росс, съжалявам, че си се почувствала така. Сигурна съм, че никой не е искал да бъде груб, просто сме много кокошки събрани на едно място, а емоции трудно се изразяват в такъв форум. Не ни се връзвай, а ни тегли по една майна, да ти мине Simple Smile

Въпрос. Баба с 10-годишна виза. Може ли да стои тук по-дълго от 6 месеца наведнъж ако престоят се раздели в две календарни години? Или трябва да излезе и влезе след първите 6 месеца? Или след излизането трябва да е извън страната поне 6 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт