158 Коледарчета в Америка пишат късмети и сурвакат за здраве

• 133 366
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Корал, честита годишнина и ученик!

Кукуруку, с каква виза и в кой щат? За самоусигуряване ли питаш или от работодарел? можеш да си купиш и здравна и живот. Ако е от работодател зависи каво предлага пакета с бенефити.Дай повече инфо за да сме полезни.  Peace

# 571
  • Калифорния, САЩ
   Корал, честита годишнина и от мен, да ги умножите по десет поне!  smile3525

За изписването на темата - ами всеки път като се включа и ... скача срещу мнението ми, как да пиша  Crazy.
   Лека и успешна нова учебна година на дечицата, нас това ни чака догодина  Crazy.

# 572
  • The QC to be!!!
А какъв е статута, след като няма зелена карта? Застраховка за хора с временен статут - турист, срочен договор като контрактор, нелегален?  newsm78

# 573
Щат Джорджия,Зелена карта,самоосигуряване,статут преди да пристигне зелената карта.

# 574
  • Down south
Няма такова нещо, като статут преди зелените карти или поне не и във вашият случай.
Дори и да не са пристигнали картите, вие с влизането в страната сте със статут permanent legal residents. Печатите в паспортите ще бъдат временните ви зелени карти. Важат 1 година.

# 575
Какви здравни застраховки са необходими-да покриват спешна помощ,болничен престой,прегледи?Може ли да се направи комбинирана застраховка живот със здравна? Щат Джорджия,със Зелена карта 2 възрастни +1 дете на 11 години-за самоосигуряване става въпрос поне първите 2-3 месеца.

# 576
  • Down south
 Без работа опциите не са много, ето я така наречената Obamacare  Crazy

Health Insurance Marketplace
https://www.healthcare.gov/get-coverage/

# 577
Обама не е ли безплатна?Аз се интересувам от пакет здравни месечни осигуровки.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 16:23 от kukuruku1

# 578
  • Down south
Безплатна ли  Joy разсмя ме рано сутринта.
 Разгледай линка, за да добиеш повече представа.

# 579
Безплатна застраховка I wish!  400 долара на месец за мен и мъжът ми. За децата е безплатна, но там е според дохода. И пак си плащаш много неща, ако ползваш някакви услуги.

Благодаря момичета за пожеланията!

# 580
Обама не е ли безплатна?Аз се интересувам от пакет здравни месечни осигуровки.

Ако нямаш идея за какви цени става дума, ще бъдеш силно шокирана. През Обамакеър може да се получи подпомагане/по-ниски цени според дохода. Bашият ще е нулев в началото, предполагам, но не съм сигурна, че би било напълно безплатно за възрастните, дори в този случай. За информация, относително не лош план, без подпомагане, мисля, че би бил нещо от сорта на $200-$250 на човек на месец (грубо казано). И отделно може да има т.нар. co-pay - при всяко ходене на преглед да се плаща такса, примерно $20 - $30. А някои застраховки имат т.нар. deductible - сума, която трябва да похарчите от джоба си, преди да влезе в сила застраховката. Deductible може да варира много - от $500 до $15 000. Marketplace  означава, че това е "пазар", на който различни компании предлагат различни конфигурации и цени и ти си избираш каквото те устройва. Сложно е и като непознаващи системата е добре да се консултирате с някого след попълването и да разберете какви са разликите между различните опции, които ще ви предложат. Принципно се попълват документи година за година и застраховката влиза в сила на 01 януари, но ситуацията ви вероятно минава за Qualifying Life Event и бихте били изключение от това правило. Трябва да попълните формите с пристигането си. Това е начинът за вас. Ако нямате някакви хронични заболявания или сериозни проблеми, можете при нужда да ходите на преглед в клиниките към някои големи вериги магазини докато ви обработят документите и влезе в сила застраховката. Преглед там би бил от порядъка на $80. Също така имайте предвид, че лекарствата са скъпи. Обикновен антибиотик без застраховка би могъл да струва $150.  И застраховките живот не вървят в комплект със здравните. Поне аз такъв пакет не съм виждала.

Допълвам: Сега намерих това инфо What Options Does ObamaCare Give to Someone With No Income? - ще е полезно да прочетете. Цитат: "If you have no income then getting covered is free in all states that expanded Medicaid. In state's that didn't you could be in "the Medicaid Gap". You have to make at least $11,670 to qualify for ObamaCare's Marketplace subsidies." Ето и карта със "states that expanded Medicaid". Джорджия не е сред тях. С други думи, за да получите субсидии трябва да изкарвате поне $11,670, иначе ще плащате пълна цена (за възрастните става дума, детето най-вероятно ще е безплатно, то е в друга графа, но не съм 100% сигурна как е уредено това конкретно в Джорджия). В линкът по-горе има пример за план за $215 на месец с $6000 deductible - това, както споменах, означава, че трябва да платите за лечение и сметки $6000 от джоба си, преди да влезе в сила застраховката. Очевидно, това е лош план и ако не сте много болни е по-добре да се плаща от джоба за прегледи и лекарства в началото. Друг вариант е да се насочите към щат, който е експандвал Медикайд... 

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 19:56 от Zоie

# 581
Благодаря за отговорите и съветите!!!Наистина ще е трудно май в началото.Застраховки мисля да направим колкото и да ни струват,с дете сме и не мисля да рискуваме.Дано успеем да намерим оптимален вариант.
Може ли според вас да се изпалзва някой от тези пакети застраховки и валидни ли са за притежатели на Зелена карта?
http://www.insubuy.com/visitor-insurance/

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 20:25 от kukuruku1

# 582
Може ли според вас да се изпалзва някой от тези пакети застраховки и валидни ли са за притежатели на Зелена карта?
http://www.insubuy.com/visitor-insurance/

В този сайт има опция New Immigrants Medical Insurance. Четете условията на предлаганите опции много внимателно, защото е вероятно да не покриват кой знае какво.

# 583
kukuruku1, ние пристигнахме с т.н. в България "туристическа застраховка". Покриваше ни пътуването + срок, който бяхме посочили. Включва спешни случаи в болница до 50 000$, както и застраховка живот.
Аз нямам застраховка от работодател все още, мисля я предлагат като работиш по-дълго при тях. Мъжът ми се само осигурява. В момента и аз задълбавам сериозно темата за здравните, та може с лични съобщения да обменим опит след известно време като приключа проучването Simple Smile. Ние не ползваме лекарства( на хомеопатия сме цялото семейство) и поне за сега сме добре със здравето. Два пъти водих щерката на педиатър, заради ваксините за училище. Първият преглед беше 100, следващият 75, защото сме вече пациенти на кабинета. Бяхме в съвсем нормален педиатричен център. Ваксините и бяха включени в цената.

Я да питам аз от рано- кога купувате коледните подаръци, кога пращате за България коледните подаръци и картичките? (ПОне да съм в тон със заглавието на темата Grinning)

И още нещо: някой посещавал ли е Големия Каньон и от коя страна? Имам колебания по въпроса и ще съм благодарна на споделен опит!

# 584
  • У дома
Това лято ходих до северната страна на каньона. Много хора ходят на южната, но аз нямах време и не съжалявам. Обиколих 5 каньона за 3 дни, голяма красота!

Общи условия

Активация на акаунт