158 Коледарчета в Америка пишат късмети и сурвакат за здраве

• 133 365
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Ние две години бяхме без застраховки, докато стана задължително всъщност. Само за детето направихме още отначало. При нас хората са много дарителни и ако нямаш застраховка пък ти се наложи нещо лечение и само докато си отвориш устата в болницата, че не можеш да платиш и веднага отварят кесията. Хем съм със заболявания и пак бих избрала този вариант, ако имах избор и не бях толкова по спазването на правилата.
План с 6000 дедъктибъл, ако не си мноого болен си е все едно нямаш план, т.е едни пари ма вятъра. Ние купуваме от маркетплейса и гледам да е с нисък дедъктибъл (500 долара на човек), да покрива емърджанси и да плащам малко за лекарства (1 долар на лекарство генерик, 20 на оригинал)

Фиона, август месец пращах колет за Бг и пристигна за рекордните 10 дни, от Сиатъл до Варна. По празниците бих оставила поне месец.

# 586
Благодаря,мами!!!Аз и друго да попитам-какъв е срока за записване на детето в училище след пристигане в САЩ?Може ли ако остава месец до края на учебната година да не ходи а направо следващата учебна година да започне?

# 587
kukuruku1, в нашето (в Невада) не може да се записват нови ученици, ако остава по-малко от 1 месец до края на учебната година. Дъщеря ми я записахме 1 месец и 1 седмица преди края. Беше и много интересно и полезно това време. Сега се познава с част от децата, защото са ги разместили по класовете. Знае как протича учебния процес и разни типични за училището неща. Първо говорих с тях по телефона, казаха ми документите: 2 писма/ сметки с името на родител на тях за доказване на адреса, паспорти- мои и на детето, официален документ с ваксини от местен педиатър, попълнено онлайн заявление за записване в училище и документ от българското училище кой клас е била и т.н(някакъв стандартен е, имахме превод). Тя е на 10 и имаше 4 ваксини в повече от листа на клиника Грийнберг от преди интервюто. Имах копие и педиатърът тук го призна. В училището с директорката обсъждахме в кой клас да я запшат.  При нас е спрямо датата на раждане, поне за тази възраст. Всичко свършихме за няколко часа и от следващия ден беше на училище. Не знам как ще се случат нещата ви около заминаването, но може да пишеш мейл на потенциално училище и предварително за инфо. Предполагам знаете къде отивате- избери си някое училище и им пиши за подробности.

# 588
Предполагам знаете къде отивате- избери си някое училище и им пиши за подробности.

Само да уточня, че поне при нас училище не може да се избира, а е по местоживеене. Ако сте харесали конкретно училище трябва да видите карта на района, който е зачислен към него, и да търсите квартира там. Може да се случи така, че децата от една улица ходят в едно училище, а тези от съседната - в друго.

# 589
Zоie, имах предвид да хване някое училище от района в който ще живеят и да им пише за инфо, за да се ориентира.
И при нас е по райони. Но ние си избрахме училището и по него търсихме жилище. В сайта за имоти Зилоу много добре е показано зонирането на училищата, може да го ползвате за ориентир.

# 590
Zоie, имах предвид да хване някое училище от района в който ще живеят и да им пише за инфо, за да се ориентира.
И при нас е по райони. Но ние си избрахме училището и по него търсихме жилище. В сайта за имоти Зилоу много добре е показано зонирането на училищата, може да го ползвате за ориентир.

Без да усложнявам ситуацията, но нашата къща зилоу я изкатва с грешен скул дистрикт.

Освен това поне при нас има специални паралелки за деца, на които английският не им е роден език и те не са във всяко училище. Т.е. дори да си изберат едно училище, скул дистрикта може да ги прати в друго, където имат тази паралелка.

Та така де, наистина е най - добре да се пише на скул дистрикта за подробности.

# 591
Jane Jones, всичко е възможно. Затова винаги трябва да се проверяват нещата от източника.

Atalanta, аз също клоня към северната страна. Южната е с с този "скай бридж" и ще ми се пръсне сърчицето от страх там  Laughing  Имаш ли някаква препоръка, нещо което да не пропуснем да видим там?

# 592
  • Чикаго / София
Ние това лято ходихме на Южната страна на Каньона. Прекрасно е. Сигурна съм, че и от северната страна е чудесно. От където и да се гледа, все си заслужава да се види. Според мен, а и не само според мен, това е мнението на повечето хора, от Южната част гледката е по-хубава. За какъв скай бридж пишеш? Той не е в Каньона, а е преди него -направен само да взима парите на хората. Въобще не си заслужава. истинския каньон се вижда прекрасно и без скай бриджа като се отиде в Парка на Гранд Каньона - независимо от коя страна - северната или южната.

# 593
irka,  намирах инфо, че от южната страна достъп до гледка има само от този скай бридж. Иначе било недостъпно, пък от северната страна от парка имало  достъп. Благодаря, че сподели, ще потърся по-конкретно, защото южната страна ни е много по-удобна дестинация!

# 594
  • Чикаго / София
Fiona потърси Grand Canyon National Park - това е, което ви трябва. Прекрасен парк е. Мисля, че целият трейл по южната страна беше около18 -20 мили. Ходене и спиращи дъха гледки. Има безплатни автобуси, които вървят по това трасе - може да се качва и слиза от тях човек, когато пожелае. Има си спирки.  Потърсите си място за спане предварително. Точно преди входа на парка има 4-5 мотела. Вътре в самия парк също има 3-4 хотелчета, но трябва предварително човек да си е направил резервация.

# 595
irka, благодаря ти! Ние сме в Лас Вегас и ще ходим без преспиване.

# 596
  • У дома
Фиона, мен ме грабнаха приятели с кола и ме разкарваха като чувал с картофи Simple Smile Нямахме много време и те направиха маршрут така, че да видим колкото се може повече. Преди да тръгна поразгледах 6-7 книги от библиотеката за националните паркове в района, плюс ровене из интернет и набелязаното от мен съвпадна с тяхната програма, но те шофираха, тъй че времето беше оползотворено напълно.
Ирка е права, каквото и да успееш да видиш, няма да съжаляваш! Аз направо се разплаках вечерта в хотела, сърцето ми преливаше от всичката тази красота и ми беше чак overwhelming. Приятно изкарване!

# 597
Мами,моля препоръчайте ми фирма за превод и легализации на дипломи за САЩ в София!

# 598
  • Down south
Преводи ще тябват, но легализации на дипломи и академични справки, само ако имате намерение да учите/доучвате тук.

# 599
Ако е само превод на дипломата ще свърши ли работа за записване в курсове за квалификация-фризьор,козметик/?За записване на детето в училище превод на кои документи се изисква и трябва ли апостил?

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 14:46 от kukuruku1

Общи условия

Активация на акаунт