158 Коледарчета в Америка пишат късмети и сурвакат за здраве

• 133 355
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Down south
Какво означава отучване?
Ако професиите еи са конвертируеми, няма да имате нужда от приравняване. Поинтересувай се в аванс, за да не давате излишни средства за легализиране, ако такова няма да ви е нужно.

# 601
За диплома от УНСС става въпрос за приравняване

# 602
  • Down south
Става дума за специалност, професия, а не за конкретно учебно заведение.
Определени професии нямат нужда от друго, освен от добро резюме. Медицинските специалности трябва да приравняват, докато, ако си във финансовата сфера, някои инжинерни специалности и т.н. няма нужда.

# 603
  • Чикаго / София
Правилно е написала Daylily.

Моята диплома е от УНСС, само я преведох във фирма, не си спомням коя, отдавна беше! Не съм я легализирала, не съм я приравнявала. Тук изкарах един сертификат със счетоводни класове и заедно с този сертификат и дипломата ми от Бг в момента работя счетооводна работа. Не ти е нужно да я легализираш, освен ако не смяташ да доучваш тук нещо.

# 604
  • WA, USA
А дори и легализацията не ти е нужна за доучване - по-често искат приравнена/оценена от тукашна организация (аз съм ползвала WES, но има много други) и с рипортите, които ти пратят си кандидатстваш да учиш/работиш. Пак много зависи каква ти е професията и специалността.

Най-лесно е да отидеш на сайта на съответната професионална организация и да видиш какво се изисква. Иначе курсовете за козметик/фризьор доколкото знам изискват само средно образование, но и това си зависи от щата в който ще се сертифицираш - ето тук малко инфо:

http://www.beautyschoolsdirectory.com/faq/req.php

# 605
Кукуруку, ако ще избираш преводач, спри се на такъв, който е оторизиран. Аз съм използвала услугите на Моника Саймън, която е оторизиран съдебен преводач и преводач към българското консулство. Ако искаш, ще ти дам координати.

Иначе всичките дипломи и свидетелства (раждане, брак) съм давала за превод в България.

# 606
Кукуруку, ако ще избираш преводач, спри се на такъв, който е оторизиран. .

Няма такава квалификация за преводач в България, "оторизиран" - упълномощяването винаги е от някого и с точно определена цел, не е обща професионална квалификация някаква, като "дипломиран", да речем, тоест с висше образование по специалността.

В България има една-едничка "квалификация" за преводач и тя е заклет преводач, защото това е единствената квалификация, за която трябва да покажеш документ за владеене на езика (на ниво езикова гимназия, между другото, не повече) и да подпишеш декларация, че ще спазваш закона за преводите и документите. Всичко друго - оторизиран, съдебен, експертен и прочие нямат отношение към квалификацията на някого да ви преведе диплома, а просто показва в момента откъде получава поръчки въпросният преводач.

Нищо против на Фея преводачката, но ако цените ѝ са много по-високи от останалите, не си струва за едната диплома просто.

Дипломи и прочие документи задължително преведете в България, не тук, защото цените са много по-ниски. Легализация в общия случай не ви трябва, но ако имате време и пари за трошене - направете, да сте покрили всички евентуалности. Тук можете да си подадете документите за приравняване, но пак ще трябва да подадете превод заедно с копие от оригиналния документ.

# 607
В ситуация на "доучване" или нова/различна магистратура различните учебни заведения могат да изискват приравняване от различни организации, та не си заслужава да се прави предварително и след това да се озовеш в ситуацията да плащаш 2-ри път за същото. На мен ми искаха приравняването да е от WES. Смътно помня, че се наложи да вадя някаква допълнителна справка за хорариум от СУ, та бившата ми курсова ръководителка "ускори" тромавата процедура на СУ на място (да почива в мир г-жа Анна Липовска, страхотен човек беше!)

# 608
  • The QC to be!!!
А дори и легализацията не ти е нужна за доучване - по-често искат приравнена/оценена от тукашна организация (аз съм ползвала WES, но има много други) и с рипортите, които ти пратят си кандидатстваш да учиш/работиш. ...
Потвърждавам написаното от Руми и Агент, и аз използвах WES - те сами си направиха справката която им трябваше.

Ето го листа тук:http://www.naces.org/members.htm  НО - конкретно трябва да проверите в учебното заведение коя от тези агенции те биха признали. Знам, че всички които запитах преди много години приемаха WES, и за това се спрях тогава на тях, а и тогава май съвсем не бяха толкова много колкото са сега.  Thinking

# 609
Кукуруку отговорили са ти.
Аз не съм приравнявала но дипломата на ММ е приравнена, не помня коя беше компанията.
Признаха му магистър за тук (IT специалност)

Мацки, за колко време ви пристигат пратките от Бг и какви варианти за изпращане използвате?
Мерси!

# 610
  • Калифорния, САЩ

Мацки, за колко време ви пристигат пратките от Бг и какви варианти за изпращане използвате?
Мерси!

Много зависи от сезона - около Коледа се бавят повече от месец, иначе за седмица-две са тук колетите. Майка ми и свекърва ми ползват Български Пощи, пращат почти всичко, но опаковат на место пред приемащото лице (пращали са и алкохол, и лекарства, и колбаси, не е имало проблеми). Цената в нашия град се повиши миналата година и за пратка до 2кг. се плаща 37 лева (беше 26 лева).

# 611
  • Чикаго / София

Мерси!

За не повече от месец 2-3-4 седмици.

# 612
irka, ir74, мерси!

Бях поръчала един албум за клиенти, и се забави повече от очакваното та се бях притеснила.
Слава Богу, дойде и всичко е наред.

# 613
Да споделя една от малкото ситуации, които са ме оставяли без думи.

Обадих се на АТ&Т International Cаре по повод роуминг. Човекът, с когото говорих ми зададе следния въпрос: "So where is Brussels - is it a city in London?"

Вече 12 години няма нещо, което да ме е накарало да съжалявам, че съм клиент на T-Mobile.

# 614

Обадих се на АТ&Т International Cаре по повод роуминг. Човекът, с когото говорих ми зададе следния въпрос: "So where is Brussels - is it a city in London?"

Joy

А аз си мислех, че едно време мацката, дето ни питаше все къде в South America е България, е заблудена.

Общи условия

Активация на акаунт