158 Коледарчета в Америка пишат късмети и сурвакат за здраве

• 133 305
  • 742
  •   1
Отговори
# 615

Обадих се на АТ&Т International Cаре по повод роуминг. Човекът, с когото говорих ми зададе следния въпрос: "So where is Brussels - is it a city in London?"

Joy

А аз си мислех, че едно време мацката, дето ни питаше все къде в South America е България, е заблудена.
често бъркат България с Боливия.
не искам да обидя никой, но повечето хора които са в кол центровете я имат средно образование, я не. Това са места с голямо текучество на работници.

# 616
  • The QC to be!!!
...
Обадих се на АТ&Т International Cаре по повод роуминг. Човекът, с когото говорих ми зададе следния въпрос: "So where is Brussels - is it a city in London?"...
A образова ли го човека, че това е квартал на Париж но от към Лондон?!  hahaha

Смях, но доста в ЕС си нямат на идея кой щат къде е баш и често бъркат НЙС с щата, Уошингтон ДС с щата, питали са ме къде е щата Ню Орлеанс… чули го по време на Катрина и т.н. И да, хора с образование са поне 4 год. университет. Та и тук ги има от тези скараните с географията на другите континенти. Да не говорим, че като кажа, че съм от Бг. и все се бъркат и кажат, а да, ти от Румъния или ти от Унгария.  ooooh! Добре, че са много рядко тези екземпляри.  Crazy

# 617
На мен пък ми се е случвало и обратното - съвсем неочаквани хора, не само знаят къде е Бг, ами и познават добре региона без да са ходили никога. Щатовете и аз не ги знам много много да си призная.
Но все пак, ако работиш в международен отдел би следвало малко от малко да я отбираш географията. Ние бяхме на ат&т преди време. Обадих се да питам как да имам гласова поща, защото незнайно защо нямах. Някаква азиатка ме накара да и се обадя от друг телефон и после от моя ме кара да набирам някакъв номер. И аз и казвам че няма никакъв сигнал, а тя ме пита сигурна ли съм, че съм набрала. И така 10 минути. Почувствах се като пълен малоумник. Затворих и и сменихме фирмата. После пак ги сменихме и сега на Спринт сме доволни.

# 618
Да не връзваме кусури на хората, ние не сме ли изпадали в неловки положения със всичките ни претенции и дипломи Wink Поне на мен ми се е случвало и то когато темата е била баш България, а не някоя свветовно неизвестна Африканска държавица.

... питали са ме дали се е потвърдила хипотезата за произход на Българите от Иранските плата (тук позапецнах)
... слушала съм безкрайно интересна "лекция" от непознат на бара за състоянието на съвременната БГ политика и "трансформациите" на бившите ни лидери. След което същият човек случайно се изпусна, че е живял на бул. Ленин, а аз директно го попитах дали продължава да работи за същите служби, защото ме сложи в малкия си джоб Wink
... американци са ми пели БГ народни песни и са ми играли БГ хора, за които аз не подозирах, че съществуват... та така, целият спектър го има  Crazy

# 619
Нашия бг хор в Сиатъл се води от американка Мери Шерхард, обикновено хората ни ги свири също американец Simple Smile
Не смея да се изкажа за Бг пред тях защото ходят там по-често от мен и са по в час със страната отколко аз.  Joy
Иначе с Боливия съм свикнала и да ме мислят за рускиня също.  Laughing

# 620

Обадих се на АТ&Т International Cаре по повод роуминг. Човекът, с когото говорих ми зададе следния въпрос: "So where is Brussels - is it a city in London?"

Joy

А аз си мислех, че едно време мацката, дето ни питаше все къде в South America е България, е заблудена.
често бъркат България с Боливия.
не искам да обидя никой, но повечето хора които са в кол центровете я имат средно образование, я не. Това са места с голямо текучество на работници.

Това беше HR-ката която ни оправяше документите за работните визи преди 4 години.
При това ако не се лъжа два пъти го пита мъжа ми  Laughing

В нашия бг клуб тук едно прекрасно момиче от Ямайка преподава народни танци и говори български със слаб акцент. Така че хора има всякакви.

# 621
О, и аз съм срещала хора, които знаят за България далеч повече, отколкото бих очаквала. Даже са ми казвали български думи ("салатка и ракийка" със супер сладко американско произношение!), имена на затънтени села или квартали...

Всеки има още нещо, което да научи. Нали затова живеем - да трупаме знания.

# 622
Здравейте търся човек живееш в САЩ ако има такъв ако може да драсне едно лс Simple Smile
 Няма значение дали има гражданство или е нелегален емигрант и т.н. Simple Smile

# 623
Здравейте търся човек живееш в САЩ ако има такъв ако може да драсне едно лс Simple Smile

шегуваш ли се?

# 624
  • Чикаго / София
Дано се шегува, че иначе не говори добре за него/нея

Laughing Laughing  Laughing

# 625

шегуваш ли се?
Grinning Аз затова си замълчах.

# 626
  • The QC to be!!!

шегуваш ли се?
Grinning Аз затова си замълчах.
a aз се  Joy

# 627
Аз само цъках възмУтено с език.  ooooh!

# 628
Ей цяла тема американки и една да не прати лс, човек да не ви пита нещо  Joy

# 629
  • Down south
Човекът има нужда от нещо, далеч от направените предположения Simple Smile
Статута не е фактор.

Общи условия