Отговори
# 660
  • Варненска клюкарка
Цитат
Аз не съм много съгласна, че само външния вид на главния актьор води до успех на сериала, като пример е дори самото ПЕ и ПО, лично за мен историята е най-важна, и добрата игра на актьорите Peace

Ами аз затова дадох пример че освен красотата на мъжкия каст значение има и историята- писах че лековатите, под по хм...изисканото определение "леки" трудно оцеляват! Wink И че някои играеха на всички фронтонве за да се задържат пък макар и с много скромна цифра- красив актьор с тълпи от фенове пък макар и временно позагрОзен и лавина от слухове, които да държат келешите  и вдетинените лелки в тръпнещо очакване на ашк-машк и нЕкакви такива неща при главните, от които освен служебното возене от сет до сет нищо друго не видяха hahaha
Елементарен пример- всички тук в тази тема, които очаквахме втория Чачов сериал го загледахме и после бързо окапахме! А бяхме доста хора! В по-голям мащаб се случи същото и с много от очакващите го в Турция- огромна част от феновете му ентусиазирано му вдигнаха рейтинга в началото, а после отлив защото вижданията им не се оправдаха! Та от първоначалния ентусиазъм стигащ до 10% , накрая останаха към 3,5% гледащи.... Аз личнно можеше и да продължа да понасям мрънкането на Сера, ако поне историята си заслужаваше......
И при Къванч беше същото- тълпи фенове, които последните му два проекта се юрват като бесни на първите серии и после надолу.... КСШ започна с почти 7% рейтинг на първата серия! Wink  И писах и за виновника- Едже Й. която със сценариите си за двата проекта съсипа Къванч и почти повлече и Ча #Cussing out
Разбира се че е много важна историята! Затова писах че инфантилната детска приказка, обида за интелекта, няма как да задържи драгия зрител, а само такива на ниво  V "Б" клас Peace

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 22:46 от Беллора

# 661
Цитат
Аз не съм много съгласна, че само външния вид на главния актьор води до успех на сериала, като пример е дори самото ПЕ и ПО, лично за мен историята е най-важна, и добрата игра на актьорите Peace

Ами аз затова дадох пример че освен красотата на мъжкия каст значение има и историята- писах че лековатите, под по хм...изисканото определение "леки" трудно оцеляват! Wink И че някои играеха на всички фронтонве за да се задържат пък макар и с много скромна цифра- красив актьор с тълпи от фенове пък макар и временно позагрОзен и лавина от слухове, които да държат келешите  и вдетинените лелки в тръпнещо очакване на ашк-нашк и нЕкакви такива неща при главните, от които освен служебното возене от сет до сет нищо друго не видяха hahaha
Елементарен пример- всички които очаквахме втория Чачов сериал го загледахме и после бързо окапахме! В по-голям мащаб се случи същото и в Турция- огромна част от феновете му ентусиазирано му вдигнаха рейтинга в началото, а после отлив защото вижданията им не се оправдаха! Та от първоначалния ентусиазъм накрая останаха към 3,5% гледащи.... И при Къванч беше същото- тълпи фенове, които последните му два проекта се юрват като бесни на първите серии и после надолу.... КСШ започна с почти 7% рейтинг на първата серия! И писах и за виновника- Едже Й. която със сценариите си за двата проекта съсипа Къванч и почти повлече и Ча #Cussing out
Разбира се че е много важна историята! Затова писах че инфантилната детска приказка, обида за интелекта, няма как да задържи драгия зрител, а само такива на ниво  V "Б" клас Peace
Вече трябва да са в по-горен клас, Mr. Green освен ако са калпазани и не повтарят годината за енти път. Joy
Пу, пу, пу да не ни е уроки, Praynig от НГ насам все се усмихвам като влизам тук, а колко заспало беше по едно време. Confused

# 662
 Чайте ся   Mr. Green

Изникват въпросите  представете си следното  Mr. Green

Чаатай оризилен  нещо като визията му в Прилива може и по - лошо    Mr. Green и на партньорката също   а историята и сюжета на дизито е  хубава има рейтинг  на пример  Mr. Green  Ша гледате ли оризилената му визия на патрона  ако сюжета е добър ?   Аз не знам може би бих го гледала  но с мъки

И си представете другото  секси  Чачко мачо  , красив    пич  Crazy Flutter smile3544 а дизито и сюжета куцат    ша гледате ли ? Mr. Green  Тук  ша го гледам Flutter  макар и с бозав сюжет 

# 663
  • Варненска клюкарка
Да ти кажа аз от бозаджийницата на биг бос последните години нищо хубаво не съм видяла да е излязло....Нещо ги няма предишните силни истории- той има навика да работи с несменяеми сценаристи и режисьори и май нещата се израждат, някои лежат на старите лаври...
Не съм гледала Кара-севдата, че нещо Неслихан не ме кефи, та за него нямам мнение....Дръпнала съм 2 серии преди месеци, ама така си стоят- неуважени Crazy
Макар че има една приказка че винаги може да стане и по-зле, сякаш не ми се вярва  за Ча да важи, някак си не мога да си представя да изглежда още по-зле от това което видяхме в Меджезира Thinking  Заради Ча ще загледам, пък в движение ще преценявам.....Следваща овчогледаща манекенка ще преглътна, ако историята си заслужава!

# 664
Да ти кажа аз от бозаджийницата на биг бос последните години нищо хубаво не съм видяла да е излязло....Нещо ги няма предишните силни истории- той има навика да работи с несменяеми сценаристи и режисьори и май нещата се израждат, някои лежат на старите лаври...
Не съм гледала Кара-севдата, че нещо Неслихан не ме кефи, та за него нямам мнение....Дръпнала съм 2 серии преди месеци, ама така си стоят- неуважени Crazy
Макар че има една приказка че винаги може да стане и по-зле, сякаш не ми се вярва  за Ча да важи, някак си не мога да си представя да изглежда още по-зле от това което видяхме в Меджезира Thinking  Заради Ча ще загледам, пък в движение ще преценявам.....Следваща овчогледаща манекенка ще преглътна, ако историята си заслужава!
Точно така, изчерпаха се откъм идеи, не останаха почти човешки съдби, които да не бъдат пресъздадени, но, има едно но за мен и то е(Феми отговарям ти), че бих гледала Чаги макар и не в най-най-секси вид, и в Дизи с не кой знае какъв сюжет ако с екранната му партньорка ми харесват като двойка.
Ако пък е с готина визия, но партньорката му ми е неприятна визуално и като медийно поведение, и не ми допадат като екранна двойка няма да гледам Ча, както не го и гледах.
Това важи не само за него, а и за всички други, на които симпатизирам.
Аз може да симпатизирам на Чаатай като актьор, може да ми е симпатичен на външен вид, но искам красота за очите и наслада за душата, а и сериалите им ми предоставят право на избор за разлика от реала.
В момента следя с удоволствие две дизита-Кара Севда и Гордиев Възел.
Карата я следя заради екранната двойка, на която симпатизирам(харесвам обаче и половинките им в реала, и тях самите като двойки с тях), а и сюжета не е лош въпреки, че е типичен за турско Дизи.
Възелът пък го следя при все, че е драма заради историята на малкия, и заради отношенията между него, и баща му с който се откриха в последствие, и докторката Наз, та с две думи за първи път гледам Дизи заради сюжета при все, че досега ни Ибрахим, ни Белчим съм ги гледала, но пак стигам до моето но и то е, че двамата ми харесват като екранна двойка.
С две думи мога да направя компромис със сюжета, но не и с подбора на актьори.
Аз не гледам на всяка цена, а само сериали, които ми носят комплексна наслада.

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 00:04 от Neidjal

# 665
 Така е изчерпаха се от към идей сценаристите и за това не гледам и много от сериалите . В момента следа Парчетата и други не гледам . Сюжета на Парчетата е интересен и актьорите са добри каста на сериала  е добър  Peace

Бе дори и да  не ми харесва партньорката   тъпа ако Чаатай  е с готина визия  ша мижам на партньорката Sick и ша си гледам Ча  Mr. Green Flutter

и това е от Ерковата тема цитирам го  Peace

Арас Булут Йенемли, познат у нас с ролите си в сериалите "Времето лети" и "Великолепният век", се завръща на екрана с новия сериал "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aşkı), която продуцентите от Сюреч Филм подготвят за Kanal D. Продукцията ще е вдъхновена от популярният през 80-те години американски сериал "Charles in Charge". Сценарист и режисьор на "Любовта на ангелите" ще е Ерсой Гюлер.

Да видим и този сериал дали ще се задържи с Арас  

Цитат
Макар че има една приказка че винаги може да стане и по-зле, сякаш не ми се вярва  за Ча да важи, някак си не мога да си представя да изглежда още по-зле от това което видяхме в Меджезира Thinking

може  Mr. Green ако е с педалска визия  да не дава Господ  ooooh!  с такава визия и роля на педи не знам  изобщо ще можем ли да го гледаме  Mr. Green Ча с роля на педи  напудрен ,лакиросан  с гривнички и герданчета  говорещ меко  Mr. Green hahaha  Joy майтапа са  ма дано не играе такава роля    чи  не знам  ooooh! no

С такава тематика   май няма много истории  не съм попадала на такъв  сериал  и не съм гледала турски актьор превъплатен в педи  newsm78

Чакам и сериала   на Киво Heart Eyes  да видим какво са ни подготвили с Керем Чатай

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 01:37 от femmi2

# 666
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Феми  Hug, не знам как е с филмите им, но недей да чакаш дизи с педи тематика. Такова нещо не биха пуснали по никоя тяхна телевизия. Да ти припомня, че Едже Йоренч заличи тотално точно тези моменти от оригиналния Ориндж Каунти, правейки сценария на Меджезир, с което опоска иначе колоритния образ на Мариса Купър, докарвайки го мрънкавата безлична Мира. Такива са им вижданията на комшиите, доста псевдоморалистки, щото не е като да нямат обратни, ама ... и не биха пуснали нищо гейско в прайм-тайма си. Бабато даже ги поокастри откъм целувките между разнополовите главни! Naughty На никоя телевизия не й се плащат глобите от СЕМ Тюрк.

Джейни  Hug, радвам се че намина и малко завиждам, че сте могли и сте си спретнали почерпка за Фемирската годишнина. А Хазал явно действа здраво по План Б щом тия дни пусна нова снимка от поредния семестър в Кулинарната академия. По мои сметки и е трети. Peace

Моментът с мъркащият като коте Емир "Мразя се за това, че още я обичам" и аз много си го харесвам. Heart Eyes

Не гледам Кара Севда, но мяркам тук-там снимки и мога да кажа, че събрани на едно място Бурак Йозчивит, Мурат Боз и симпатичната Неслихан Атагюл са доста привличащ окото каст. Особено окото на дамската аудитория. Wink Laughing
В този аспект, хич не ме привлича каста на Парченцата  newsm43. Един-два пъти седмично хвърлям по някой поглед заради историята, но Еркан Петеккая не ми допада и красотата на Нюргюл Йешилчай не ми стига за да "залепна" за сериала. И химия не виждам.  33uu

# 667
  Профи  Hug Не искам и не чакам такова  педи дизи , само предполагах как Ча може се оризили повечи  Mr. Green Peace И щом и в Турция   не се говори  за гей общноста и   ще им налагат глоби значи  патрона ни  нема да играе такава роля .

А   оригинала не съм го гледала и не знам историята  но защо Едже е опоскала така образа на Мира  в оригинала Мариса да не е била лесбо  Mr. Green newsm78

Кара севдата  не го следа но съм мяркала снимки от сериала и Бурак Йозчевит кат си махна мустакЯ   и се разхубави  Grinning    Не мога търпа   чалми , потури и ятагани  Sick  и дано Ча не си пусне мустаци или брада кат на Халит Ергенч  за некое чалмосано историческо дизи  Sick

хубав  Heart Eyes

тук  чок фондьотен   Mr. Green

като Емир си е най бееееееееее
 smile3502 smile3544 smile3544 smile3544 smile3544 smile3544 smile3544

Heart Eyes

Sad как само помириса възглавницата на ферка   и после Мехмет нахлу в стаята #Cussing out и се биха  а Емир се остави да го бие   ooooh! наближават Епизодите с Халидулко и с Марги ша трябва си пием аповити   Mr. Green

и зад камерата   може па да стане и режисьорче или оператор    много таланти владее Ча  

Mr. Green

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 11:33 от femmi2

# 668
  • Пришълец
Чайте ся   Mr. Green

Изникват въпросите  представете си следното  Mr. Green

Чаатай оризилен  нещо като визията му в Прилива може и по - лошо    Mr. Green и на партньорката също   а историята и сюжета на дизито е  хубава има рейтинг  на пример  Mr. Green  Ша гледате ли оризилената му визия на патрона  ако сюжета е добър ?   Аз не знам може би бих го гледала  но с мъки

И си представете другото  секси  Чачко мачо  , красив    пич  Crazy Flutter smile3544 а дизито и сюжета куцат    ша гледате ли ? Mr. Green  Тук  ша го гледам Flutter  макар и с бозав сюжет 
Thinking,хвърли ме в размисли Laughing.
Не знам какво ми трябва,за да го гледам  33uu.При мен нещата се случват на момента-може най-безсмисленото нещо да ме трогне,а истинското и качественото да го отритна...Чаатай не знам какъв искам да го видя,дори не знам различен ли го искам или визуално приличащ на себе си...И да е хубав,и да е загрозен,даже израстване и талант да покаже не знам в кой момент и с какво ще ме грабне отново.Не съм наясно дали бих гледала нов проект с негово участие,иначе ще продължавам да следя и чета за изявите му.
В един сериал вече не търся САМО химия/привличане между главните,понеже и аз като Профи такава в Парчетата не виждам.Обаче историята ме заинтригува.Второстепенните герои ме впечатлиха(по-конкретно Кериман).Падам си по драми и бързо развиващи се действия-там това го има.Бащи не бият и убиват дъщерите си,напротив-Джихан просто обича и подкрепя...Това ме държи пред екрана,не любовната история Peace.Красотата на Нургюл никога не би ми била достатъчна,за да следя неин сериал Mr. Green.Тук ми хареса как пресъздава образа на многострадалната Гюлсерен-за пръв път й симпатизирам някъде.Сигурно и в ЛиН се е справила чудесно(съдейки по отзивите),но на мен в периода,когато гледах не ми хареса...

Неведнъж съм писала за побългареното Изкушение-не харесвах актьорите,но одобрих актрисите.Историята беше различна и го гледах.И въпреки ХаканЮ,който не понасях ако имаше заснети още епизоди и тях щях да изгледам.

Феми,даа наближават епизодите с Халил Laughing.Харесват ми единствено заради изречените истини от страна на ФЕмир преди,по време и след самото отвличане..."И раздялата е любов,защото влюбените все още се обичат" Heart Eyes.
Иначе ми е меко казано нереалистично-как аджеба човек,прототип на гарга(Халил) да успее да завлече и върже мъж като скала  newsm09.

# 669
  • Варненска клюкарка
Проф, мани я Еджето- тя тотално обърка историята, опита се да направи нещо, но стана едно гоямо нищо!А можеше да се вмъкнат някои пиперливи неща, ей така за засилване на вкуса, но нали героинята и беше бяла и добра, та нямаше как да има гей наклонности, нито да краде и лъже както в оригинала Naughty  Даже месеци преди да започнат снимките, мисля че през май 2013 в едно клюкарско предаване споменаха и бъдещия нов (по онова време)
 проект на Ча и бъдещата му партньорка и единия водещ каза че тя се справила добре с ролята си в Лалето, отивало и да играе такива неща и вероятно затова и ще играе ролята на Мариса- по думите му излиза че хал хабер си е нямал че Сера ще я мъчат да го играе кифла-гугутка hahaha
Иначе има обратни образи в турските дизита- аз съм гледала няколко, а сега на първо четене се сещам за тази райска птица в Киралик ашка- вече гледам само заради него, че ме разсмива hahaha
Представям ви безподобния образ Корай Саргън:

Скрит текст:

Никъде директно не се говори за ориентацията на героя му, но по дрехите, маниерите, походката, и въобще цялостното поведение, не остава съмнение! Ей го тука си е оградил портрета с цикламено марабу hahaha
В образа на моден фотограф е и на всичките говори на хаятъъъммм, татлатъъъмм, ашкъъъм....  Познато ли ви е Mr. Green  сигурно да hahaha - някои заради това хаятъм се вкараха в голЕм филм hahaha а в тези среди просто това са обичайните обръщения, хеле в модно фотогравските, където вирее Серка Wink

Цитат
А Хазал явно действа здраво по План Б щом тия дни пусна нова снимка от поредния семестър в Кулинарната академия. По мои сметки и е трети. Peace
Може пък да стане най-добрата актриса сред готвачите или най-добрия готвач сред актьорите- предстои да излезе игрален филм с нея, пък да видим, какво ще се случи...... До тук си е партнирала с двама от най големите любимци на драгите зрители и няма как да ги повтори, а конкуренцията за останалите също е люта....
Парченцата започнаха много силно- банална история като от латино сериал за размяната на две деца при раждането им, но представена с турските далеч по-реални похвати! Честно казано след първоначалния ми ентусиазъм, от седмици нещо не ми допада развитието на историята....Гледам го, че по принцип вечер докато се взирам в хобито предпочитам да ми говорят на български и не мога да прехвърлям каналите....А и аз не си падам по Еркан Петеккая, досега не съм изгледала нито един сериал с негово участие докрай....Иначе с Нургюл нито химия имат нито любов се усеща между героите им- честно казано нейния образ здраво куца.....
Такааа- в темата за новини пише че по Бтв след парчетата наистина започва А.Ш.К. с Хазал известен в Бг със заглавието Изкушение Shocked  Неговата премиера вече мина по Лейдито и съм изумена че ще го повтарят по основния канал и то в прайм тайма #Crazy Какъв рейтинг очакват на нещо вече излъчвано newsm09 След него започват втория сезон на Меджезира, явно от април- аз мислех че ще е от май и цяло лято, но то горе долу така ще стане- народа се разщъква напролет и ще му пуснат по тв-то бозата  hahaha

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 12:14 от Беллора

# 670
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Съгласна съм, че в Парченцата Кериман е най-колоритният образ. Актрисата се справя великолепно. Grinning Peace

Мисля, че пускат АШК-а заради това, че е кратък. Защото предстои в прайм тайма да започне излъчването на втори сезон на Мастершеф. Предполагам примерно три делнични дни в седмицата ще дават него и два дни сериал. Thinking

# 671
 Кифла - гугутка  rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

Значи имало подобни образи  обратни  в турските дизита    Корай Саргън     малко на комедиен образ  бива като му видях снимката  Joy

Аз си го харесвам Ерката и един от малкото актьори , който не се промениха във времето като визия  Peace Почти всички роли , които е играл е с неговато си визуално излъчване без примеси  Mr. Green Peace С Нургюл  им куца химията и аз съм го забелязала не ми въздействат  Naughty  Гледам го заради  Еркан и Бурак Тозкопаран  Crazy пича , който играе Озан  чок  пич е  Flutter

С  Айча Върлаер много ми харесаха с Еркан в Любов на заем  имаха химия    Heart Eyes Галип и Сабиха

Цитат
Феми,даа наближават епизодите с Халил Laughing.Харесват ми единствено заради изречените истини от страна на ФЕмир преди,по време и след самото отвличане..."И раздялата е любов,защото влюбените все още се обичат" Love.
Иначе ми е меко казано нереалистично-как аджеба човек,прототип на гарга(Халил) да успее да завлече и върже мъж като скала  newsm09

Марги   Халил без да иска сдобри влюбените    Joy а успя да завлече Емир вътре като го упои с инжекция нали кат избега от психодиспансера  зе инжекции и ги приложи върху Емко и Фера  ooooh!

# 672
Марги  Heart Eyes

Та ти си наборче на Фемирската двойка.  Hug Пожелавам ти любов по-нежна, по-вълнуваща и красива от тяхната, но с щастлив край.

Марги, като се замисля и при мен Джансуто беше причина да открия ОС. Направи ми номер  Wink.
По принцип не гледам Лейдито, но задължително отида ли в кухнята прецъквам всички канали, за да си намеря фон докато съм там. И една събота или неделя май първите след НГ сутринта попаднах на момента в който Джансу със самодоволна и злобна физиономия отвори широко вратата пред Емир, а Ферка с ръка на кръста, отегчена и нетърпелива,  стиснала с другата ръка огромна зелена кофа чака Джансуто да донесе боклука. Как само се втренчиха един в друг Емко и Ферка. И двамата красиви, фърчат искри. Пък оная червенокосата щастлива и самодоволна. Мълчание, погледи, напрежение. Ще гръмне ТВ-то. Как да не се загледаш. Нямах представа, че това е турски сериял иначе щях да прецъкам и да се размина с това преживяване - ОС. До тогава бях много предубедена към турските филми. Свързвах ги с шалвари, сини престилки, забрадки, език напомнящ циганския, бедни селца, мустакати турци и т.н. Embarassed. После когато проговориха, БГ превода заглушаваше гласовете на артистите и известно време гледах в захлас без да се осъзная че говорят на турски и по принцип аз такива филми не гледам. Стана ми нещо. От тогава не съм гледала нищо друго. Принца и Пепеляшка - Емир и Фериа. Как да им устои човек. Това беше около 6-7 серия по българската номерация. Изгледах до 11-та по Лейдито и вече не можех да чакам 24 часа за да гледам 12 серия. С Гугълчо намерихме следващите серии, догледах сезон 2 и се върнах на сезон 1.
После в едно споделено в темата клипче чух гласовете на актьорите и много ми харесаха като звучене и интонация. Красиви гласове. Момичетата ми дадоха линк към сериите със субтитри и ги подкарах отново сериите, но помежду другото гледам да не пропусна и сериите по Лейдито, че Фемир са по-хубави на голям екран.

Азра за мен не е пълнеж. Второстепенна роля с малко екранно време, но важна. Тя е вътрешния глас и на Емир, и на Фериа. Онази дълбоко скрита съвест, която задава важните въпроси - кой съм аз, какъв съм, какво причинявам на другите и защо го правя. Азра е огледален образ на първокурсничката Фериа. Бедна стипендиантка, която с гордост показа на родителите си университета. Без лъжи, без срам и страх. Фериа е обременена още от раждането си и живота й от бебешка възраст преминава между двата свята, които се преплитат непрекъснато. Не е имало точни граници и това е позволило да се появят мечтите и силата да ги следва. Сам Емир казва на Корай, че Фериа никога не е била чужда в техния свят. Азра без да влага пристрастия застава и до двамата като проводник на истината. Много харесвам идеята за нейната героиня. Тя не лъже, но и не съди Фериа. Страдайки за своята невъзможна любов се опитва да помогне на Емир и Фериа за да намерят отговорите от които се нуждаят и да тръгнат един към друг. Азра кара Емир да се усъмни, но не в любовта, а в омразата и отмъщението.
Софи-Зехра пък е историята на Зехра. Без нея част от сложния образ на майката нямаше да бъде разбран. Това което показаха чрез Софи обяснява вътрешната борба на Зехра по отношение на дъщеря й. През цялото време вижда в нея себе си, своята изгубена любов на живота, своите предадени мечти и се бори дъщеря й да има различна съдба. Но макар и жадна за свобода Зехра е окована от средата в която семейството й я е захвърлило навремето и е принудена да спазва законите на тази среда. Многопластов образ и изключително изпълнение на актрисата. Много харесвам моментите между майка и дъщеря, разговорите им, обвързаността им. Много съжалявам, че Вахиде не можа да довърши ролята си, но се радвам че вече се е преборила с болестта и се е завърнала с нов проект на екрана.
Много харесвам и Лара. Тя дори не е второстепенен герой, а изпълнява поддържаща роля на второстепенните герои, но е гласът на истината и справедливостта.

Разговорите между Корай и Емир, Фериа и Зехра, Емир и Фериа, стиховете които на моменти се вплитат в тези разговори са това което прави филма различен, специален и скъп. Сюжетната линия има поддържаща роля.

"Е-Казах и, че, ще обичам всичките й лица. После тя дойде и каза-имам само едно лице, обичай ме ако можеш?! Обичам я. Обичам я, дори когато я мразя.
К-И аз.
Е-Мразя се, защото все още я обичам.
К-И аз я обичам. Тя е толкова лоша, студена, но я обичам. Обичам дори и злото в нея, ей така, на пук."
Това казва всичко. Целият ОС в 5 реда.

Феми, аз моментите с Невбахар и Бюлент ги скролвах, нали гледах на компа, но по принцип те дават някакво допълнение към образа на Левент, чрез тях излиза информация за неговото минало и отношението на семейството към него и от там някакво обяснение защо е такъв какъвто е. А и в дългосрочен план нанасяйки се в ап.9 близките му дават причина след време да живее врата до врата с Фемир и да цъфне в подходящия момент пред ап.10 с куфар в ръка.
Стана ми интересно в един момент в който бабата - очевидно с аристократичен произход отсвири Санемката в опита й да охули Ферка.
Джансу от болна любов и ревност, Санем от страх и ревност и Сахер от алчност и злоба успяха да заслепят Емир и Айсун с лъжливия образ на Фериа. Доста по-лъжлив от образа който тя сама си създаде с лъжи.
Показаха три различни реакции на хората които вещиците се опитаха да облъчат.
Невбахар на секундата отряза Санем, стана, обърна й гръб и си излезе.
Емир завладян от любов, обида, гняв и ревност дълго се мята в заложения капан, но в един момент прогледна и се осъзна.
Айсун обаче видя в тези клевети възможност самозалъгвайки се да пречисти съвестта си и да се добере до Емир, за да се прави на майка каквато не е била, дори когато той е билмалко момче. Тя има да изкупува вина пред него и избира да го направи чрез Фериа. Не е важно али Фериа наистина е такава, важното е да убеди Емир в това, за да го утешава и напътства и възползвайки се от болката му да го придърпа в живота си.

След сериийките по Лейдито от тази седмица осъзнах колко е важна ролята на режисьора. Сега като се замислих непременно бих загледала филм/сериал режисиран от Баръш Йош. За мен е гениален режисьор.
На ТВ екрана всеки детайл от играта на актьорите се забива като пирон точно на мястото си. Велик режисьор, великолепни актьори. Минават през зрителя като мълния и го заковават пред екрана. Тази комбинация явно е липсвала в следващите проекти на Хазал и Ча. А филмите са колективна игра и дори и само един елемент от пъзела да не е на точното място картина няма, няма и магия.
Не бих гледала филм ако не го харесвам само заради любим актьор. Би ми било тъжно, че е употребен, смелен в машината за пари и някой се е възползвал от него по непочтен начин омаловажавайки труда и таланта му, за да се изкачи по тях до върха.

План "Б" на Хазал какъвто и да е може би правилното решение за нея, за сега. Не съм гледала ЗП /може би ще го направя като ми попремине лудостта от ОС/, но явно и там Хазал е направила много силна, макар и второстепенна роля. Две поредни силни роли - главна и второстепенна и летвата е вдигната много високо. От тук нататък зрителите няма да й простят нищо под нивото й. А без подходящ партньор и екип който да реализира качествено проекта тя няма как да отговори на очакванията на зрителите. Трябва да чака и да подбира, за да не тъпче на едно място.  
На 20г. Хазал и Чаатай взимат от сериялите всичко което може да се вземе и за продължат да надграждат таланта си на актьори трябва да преминат към следващия етап - киното. За всички е ясно какво могат, не им е нужно да се доказват и трупат опит в други серияли. Изпълнителката на ролята на Джансу също е много талантлива и запомняща се млада актриса. До тези тримата нареждам и Юсуф/Корай и екранния брат близнак. Млади, много талантливи. Искам да ги гледам отново и отново, но не в сериал, а в киното.  
Никога не бих загледала ПО нито доброволно, нито под натиск. На първо място защото е римейк на успешен сериал, който харесвах на времето. Дори не ми и любопитно да видя Чаатай в ролята на Раян. Дори и да приемем, че Ча е бил неотразим и не е отстъпвал на американския актьор, то не бих се примирила това простовато момиче от снимките да се опитва да играе Мариса. За ОК Мариса е това което е Фериа за ОС. Вече са избледнели спомените, но има общо между двете героини. Мариса я харесах от раз, така като харесах Фериа и заради нея загледах ОК пак от някъде  Laughing. Ако някой може да изиграе ролята на Мариса в римейк без героинята да пострада то аз бих заложила на Хазал, но без участие на Чаатай в това предизвикателство.

Химия трябва да има, за да въздейства филма/серияла, но химията не е само любовта на главната двойка, а и химия между сценарий и режисура, между всички партниращи си герои в историята. Магията на седмото изкуство не може да се предизвика с рекламни трикове и клюки. Не може да се изчисли печеливша комбинация. Магията на един филм се случва така както се случва любовта.

И на мен много ми въздейства сцената в която Емко гушна възглавницата на Ферка, сякаш прегръщаше нея. Много силна сцена. А после оператора наблегна на свития юмрук, докато Мехмед му размазваше фейса. Колко много любов в един свит юмрук. Един побойник като Емир не вдигна ръка да се защити за да защити нея. Как само я гледаше когато падна с окървавено лице докато Мехмет налагаше. Толкова много сила и слабост в един и същи момент.  

Нямаше кой друг да постави Фемир в екстремна ситуация за да преодолеят ината и манипулациите на хората около тях. Те вечно се разминаваха в опитите си да говорят и скъсят дистанцията. Обичахасе до полуда, но не им стискаше да скъсят разстоянието, докато Халилудко не ги постави в реалната ситуация да се загубят един друг завинаги и никога да не успеят да си кажат колко много се обичат. Те бяха сами и трябваше да оцелят и физически и психически. В този момент те станаха семейство - заедно в добро и лошо докато смъртта ги раздели. Това беше духовната им сватба, а онази в планината беше за нас зрителите. Много силни сцени на любов и отдаденост, вързани, упоени, със залепени усти в момент в който всяка секунда заедно можеше да е последна. В същото време разговорът им глава до глава е един от най-нежните моменти в сериала. Затова признавам си чакам с нетърпение Лейдито да излъчи тези серии, за да ги видя на ТВ-то.  

Любопитна съм какви са коментарите на критиците, другите актьори, режисьорите и зрителите за Делибел.

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 15:23 от Рори72

# 673
Здравейте  Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Момента когато Емир разбира за Фериха ми е много годен и не го обичам.

# 674
  • Пришълец
Ах,Рори...след прочетеното долових,че си изключително компетентна по ФЕмирските въпроси и се изразяваш повече от добре,но едно е сигурно-вЕрвай ми вече си У кюпа Mr. Green и за да ти стане безинтересен или най-малкото да ти дотегне да го гледаш Огледалният свят,ще минат поне няколко месеца.При мен пък тоя така дългоочакван "амортизационен" процес тече вече цели три години и...едва сега след N-броя гледания не съм чак така "Crazy" и като пропусна епизоди по ТВ-то не чувствам раздразнение Laughing.Оооо,през лятото на 2013-а когато беше премиерата на 2сезон  #Cussing out,нямаше как точно в 20:00ч все да си бъда вкъщи.Тичах по други задачи,та добре че в нета си го намирах после.

Да,разбрала си ме правилно-когато го загледах бях наборче на героинята Ферка Grinning.После бавно и неусетно остарях и вече не сме си наборки Laughing.Благодаря за прекрасно отправеното пожелание-както се казва обаче:а дано,ама надали! Mr. Green Нежна и вълнуваща любов никой няма да иска да изживее с мен ooooh! по простата причина,че тези дето се правят на инатливи и недостъпни са не само в даден сериал,а и самият реал  hahaha.Но това е друг въпрос...

Thinking,не съм разсъждавала досега по начина,по който ти го правиш!Но истината е,че си много права в преценката си за мястото,което е отредено на Азра,Софи,Лара и другите споменати.

+1 за
Цитат
език напомнящ циганския...
В моите уши преди е било така и сега е по същият начин Blush.В родният ми край една част от хората си мислят,че говорят на турски-аз от съвсем малка не разбирах за какво иде реч и това е сред причините до днес да ненавиждам звученето на този език.

Още нещо-май ти беше споменала за това,че ти харесва наименованието Огледален свят?Чакаме обосновката Wink.

Общи условия

Активация на акаунт