Отговори
# 675
Марги, аз първо гледах сезон 2 и то от момента с кофата, в който на дневен ред е истината за Ферка и потребността на хората около нея да я разберат. Както казва Емир тя не е чужда за техния свят, но не е от него.По същия начин е от нейния свят, но е чужда там. Нещо като "Свой сред чужди, чужд сред свои". А ефекта на огледалото разбира се пренесен върху разказаната история идеално пасва на усещането на Фериа за света и живота и усещането на света за Фериа. Когато гледаш в огледалото виждаш себе си, но ако вдигнеш лявата си ръка и погледнеш в огледалото твоят образ ще е с вдигната дясна ръка. И си същата и не си. Ако сложиш страница с изписан текст пред огледалото няма да можеш да я четеш директно. Същата страница, написана на български, със същото съдържание, но изглежда различно. Ако положиш усилия ще я разбереш. Същото се случва и с живота на Фериа. Тя едновременно живее и в горния и в долния свят. Едно и също нещо в двата свята се вижда противоположно. Там на стълбището което води към портиерския апартамент е границата - огледалото на нейния живот. И чисто символично в нейната стая има огледало от горния свят. И освен при това повърхността му е увредена от времето, което още повече променя образа. Като човек започнал да гледа сериала в специфичен момент тази символика с огледалото в стаята и българското заглавие ми се наби в очите. А чак по-късно разбрах, че оригиналното заглавие е "Нарекох те Фериа". То пък много добре пасва на сезон 1. 

# 676
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори  Hug,
Абсолютно съм съгласна, че АФК е изключително успешна амалгама от каст, режисура, сценарий и т.н. Всички пластове са добре разположени и добре развити. Да, режисьорската работа на Баръш Йош, а преди него и на Мерве Гергин е много добра.
Ето инфо за проектите на Баръш Йош - http://www.sinematurk.com/kisi/7782-baris-yos/
Аз не съм много навътре с турските сериали, но и кьорав може да види, че в биографията му стоят:
- втори режисьор (помощник режисьор) на :
   - Долината на вълците
   - Забраненият плод, т.е. дясна ръка на Хилял Сърал;
- режисьор на :
   - АФК, АФКПЕ, ПЕ
   - Една любовна история - филм с голям успех в Турция; излъчен 2014 година и у нас по БТв, участват Сечкин Йоздемир, Дамла Сьонмез, Елчин Сангу
   - Марал - с Хазал Кая
и младежките хитове в момента
   - İlişki Durumu: Karışık - "Статус на връзката:объркан"
   - Kiralık Aşk - "Любов под наем"
За последните двата можеш да прочетеш повече в темата им тук.  Peace
Ето я - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=900925.0;topicrefid=19
Сериалите вървят в момента в Турция и са сред гледаните. Повечето момичета, които преди пишеха в темата ни, сега са се ориентирали към тези и пишат там.
Мога да кажа, че човекът явно владее добре занаята щом името му стои зад тези заглавия. Peace

# 677
Хай. Grinning
Нямам време да Ви изчета подробно само отгоре-отгоре и не съм сигурна дали правилно разбрах та директно към въпроса.
Ще започне излъчването на АШК с Хазал по БТВ ли, правилно ли разбрах и ако е така откога?
Оххххх бе Ивче, много си цветуща. Joy

# 678
Ей тука така пише
БТВ преустановява излъчването на сериала "Твоят мой живот".  На 18 февруари ще се излъчи последният 64 еп. (по номерацията на БТВ, иначе втората половина от 31 оригинален еп.) на първия сезон.   След това от 20ч ще се излъчва "Изкушение" (13 оригинални епизода - A.Ş.K.) и втория сезон на "Кварталът на богатите" (39 оригинални епизода - Medcezir). Едва наесен... ако са закупили втория сезон на "Paramparça" ... евентуално.. продължение

# 679
Току що Ви доизчетох и разбрах, че правилно съм схванала за АШК-а на Хазал по БТВ.
Няма лошо, тъкмо, ще обърна повече внимание на играта на Каан/играеше героя, за който геринята на Хазал/Азра се омъжи накрая, а сега е в Кара Севда.
Ще го позагледам за да видя защо аджеба в АШК не ме впечатли като актьор, а в Карата да.
Профи, Мурат Боз не играе с другите двама, които си споменала в Карата, той играе с Бурак и Аслъ в игрален филм Братя.

# 680
О! Ами, Наде, аз видях това - http://www.startv.com.tr/dizi/kara-sevda/bolumler/sayfa/1/kara-s … urat-boz-surprizi и така си реших. Нали не следя филма, и като не разбирам езика, реших, че Бозавия ще участва. И определено сигурно съм ги омешала с игралния им филм. Embarassed

# 681
О! Ами, Наде, аз видях това - http://www.startv.com.tr/dizi/kara-sevda/bolumler/sayfa/1/kara-s … urat-boz-surprizi и така си реших. Нали не следя филма, и като не разбирам езика, реших, че Бозавия ще участва. И определено сигурно съм ги омешала с игралния им филм. Embarassed
Беше гост-актьор в една серия за има-няма и минута.
Чачослав се покри, той нали и това искаше всъщност, да си почине далеч от обективите. Нека почива, полага му се.

# 682
  • Варненска клюкарка
Скрит текст:
Рори  Hug,
Абсолютно съм съгласна, че АФК е изключително успешна амалгама от каст, режисура, сценарий и т.н. Всички пластове са добре разположени и добре развити. Да, режисьорската работа на Баръш Йош, а преди него и на Мерве Гергин е много добра.
Ето инфо за проектите на Баръш Йош - http://www.sinematurk.com/kisi/7782-baris-yos/
Аз не съм много навътре с турските сериали, но и кьорав може да види, че в биографията му стоят:
- втори режисьор (помощник режисьор) на :
   - Долината на вълците
   - Забраненият плод, т.е. дясна ръка на Хилял Сърал;
- режисьор на :
   - АФК, АФКПЕ, ПЕ
   - Една любовна история - филм с голям успех в Турция; излъчен 2014 година и у нас по БТв, участват Сечкин Йоздемир, Дамла Сьонмез, Елчин Сангу
   - Марал - с Хазал Кая
и младежките хитове в момента
   - İlişki Durumu: Karışık - "Статус на връзката:объркан"
   - Kiralık Aşk - "Любов под наем"
За последните двата можеш да прочетеш повече в темата им тук.  Peace
Ето я - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=900925.0;topicrefid=19
Сериалите вървят в момента в Турция и са сред гледаните. Повечето момичета, които преди пишеха в темата ни, сега са се ориентирали към тези и пишат там.
Мога да кажа, че човекът явно владее добре занаята щом името му стои зад тези заглавия. Peace

Интересно! Wink

Ето го с главната актриса от сериала за който работи в момента:

главната двойка от сериала.

Но да не забравяме, че един режисьор не стига за да стане работата- и сценарий трябва, а в момента в Kiralık Aşk тъпчат на едно място от доста време вече....Баръш Йош е там от около 10-12 серии а мисля че в петък излъчиха 32-ра....

Аз никога не съм разсъждавала върху заглавието сложено от Бтв, защото то си е точно такова- някой от нашите телевизионери си го е изсмукал от пръстите, без в това да имат пръст създателите на сериала!Нашите никога не оставят заглавие в което се съдържа турско име! Точно преди да започне т.н. Огледален свят излъчваха т.н. Пепел от рози, на който оригиналното е Каква е вината на Фатмагюл Wink Курт Сеит и Шура беше преименуван на  За Русия с любов, но хайде това поне беше заглавието на романа по който е сниман.....Менекше и Халил стана Двама за винаги....На млечният път не му помня оригиналното newsm78 И други примери има- просто слагат нищо неозначаващи и някак много общи заглавия Wink
Добре че Езел не го купиха те че можеше да е Керпедена и брат му дългия hahaha  И от Нова обаче страдат от такива скрупули- те пък напрово променят имената на героините- Гюмюш стана Инджи, а Шехразат- Шехерезада. Кой знае още колко има за които не съм и чувала.....Политика....

ПП Наде и аз смятам да погледна Гордиевият възел- всички мнения за него са повече от положителни! В датата видях и игрален филм с Ибрахим Челиккол и Белчим(същата от възела) и за него отзивите са страхотни, бил голяма драма!Смятам от игралния да започна Peace
Имам изтеглени последните 5-6 серии на Киралика и нещо не ме влече да ги изгледам Rolling Eyes В момента ми служат само да трупам рейтинг в торента Laughing Лошото е че турските сериали започнали като комедии, рядко продължават и свършват като такива, обикновено се израждат в нещо средно, пък глупости и тъпчене на едно място да искаш..... ooooh!
Най си е сигурно при драмите- почват като драми и няма опасност да сврършат като комедии Mr. Green

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 19:05 от Беллора

# 683
 Наде  Hug Покри се патрона далеч от обективите и крясъците на истеричните му фенки  Joy #Crazy Но скоро  сигурно   ще  има инфо и фотки чакаме рекламата дългоочакваната  smile3508

Рори  Hug На много гадни моменти си загледала ОС   аз тия моменти съм ги избягвала умишлено като съм гледала повторенията . А що се отнася до това  как Емко разбра за лъжите  можеше Фера да го избегне  имаха толкова моменти, когато бяха на саме  и можеше да му каже но нямаше смелост  ooooh!  Емко разбираше че нещо я мъчи  , но винаги я прегръщаше и се отнасяше с разбиране  и не искаше да я измъчва  Peace

За Огледален свят  мога кажа че и на мен ми харесва  заглавието  , защото огледалото е емблематичен елемент в сериала  Peace  Помна как Емир беше в блока и сФера пак се дърпаха   и влязоха в ансансьора и Фера му каза каквото и да правиш в огледалото винаги ще виждаш мен  Heart Eyes

И също когато Емко беше в бара Хилс и  се опита да бъде с друга  но се видя в огледалото и си каза на себе  какво правиш  и не  можа да бъде с другата  и я отпрати  Naughty

но повечето заглавия който им слагат  телевизийте не ми харесват  само Огледален свят  улучиха  за мен .

Марги бе как ша си остаряла   аз съм по - стара от теби  Mr. Green

Баръш Йош има доста добра биография , като режисьор Браво !

много красиво изящно  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 14:15 от femmi2

# 684
Феми  Hug

Аз тогава нямах представа какво виждам. Две момичета, кофа за боклук на колела и красиво момче в дома на едната, но гледа другата и се усеща напрежение в ситуацията. Беше странно какво се случва между тях и затова ги загледах. То пък какво се оказа после .....

# 685
Феми, Simple Smile нека почива Патрона, ред му е.
Ивчееее, ти меразби,  hahahaЕзел-Керпедена и брат му дългия , е неее, rotfImao rotfImbo smile3532 но си права за безумните и безсмислени наши прекръстени имена на повечето техни сериали.
Няма да съжаляваш за Възела, на мен ми е много на сърце поради тематиката в него(знаете защо), а малкия ми лепна на сърце както никое дете досега в техните Дизита.
И мен като теб не ме влече този нашумял сериал, дори екранната двойка не ме привлича по никакъв начин, че поне заради тях да го загледам, нооо вкусове разни.

# 686
  • Варненска клюкарка
Аз още като го започнах кирилика не съм била впечатлена от главните- харесах Елчин, но Баръш не, прекалено ми е безизразен, само едно коцкарско облизване, присвиване на очи и дотам....Повече ми харесват по снимки от сетовете, че си личи че се забавляват докато работят- винаги се смеят Laughing Историята беше свежа, забавна, това ми хареса на мен, смешни ситуации, а райската птица която съм сложила на предната страница ме мори от смях- то Физиономии, лафове, чупки- същинска примадона с претенциите си hahaha Само като го чуя с неговото протяжно хаятъъъъм и тънкия му смях и аз прихвам Joy Но както казах лошото е че тези които започват като комедии бързо се израждат в манджа с грозде- има от всичко и аз започвам да губя интерес Rolling Eyes
Личи си че Баръш Йош го режисира- няколко пъти вече гледам сцени в хижата в която бяха и ФЕмир Mr. Green
Аз съм казвала че на мен за да ми хареса някой сериал не ми е нужна химия между главните, ако има такава е чудесно, но не ми е задължителна! Наде ти в Мелодията на сърцето химия видя ли? Но пък каква история, каста, декорите, музиката....Пък какъв рев му ударих накрая......Хем вече бях възневидяла маестрото....Направо в депресия изпаднах и дълго време сериал не загледах- просто ме разби историята! И похватите им са много въздействащи- имаше нещо толкова злокобно в грачещите в мрака над морето чайки Rolling Eyes
Даже и не успях да го загледам първия път- много мудно начало, неудобно време през деня..... После като го пуснаха втория път в 10 вечерта, нямах търпение да набутам моите по леглата и да го гледам без да мигам Mr. Green

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 20:12 от Беллора

# 687
Баръш започна да режисира Любов под наем 21 епизод до 20 епизод беше друг режисьор.
Но ми харесва начина му на снимане.

# 688
Скрит текст:
Аз още като го започнах кирилика не съм била впечатлена от главните- харесах Елчин, но Баръш не, прекалено ми е безизразен, само едно коцкарско облизване, присвиване на очи и дотам....Повече ми харесват по снимки от сетовете, че си личи че се забавляват докато работят- винаги се смеят Laughing Историята беше свежа, забавна, това ми хареса на мен, смешни ситуации, а райската птица която съм сложила на предната страница ме мори от смях- то Физиономии, лафове, чупки- същинска примадона с претенциите си hahaha Само като го чуя с неговото протяжно хаятъъъъм и тънкия му смях и аз прихвам Joy Но както казах лошото е че тези които започват като комедии бързо се израждат в манджа с грозде- има от всичко и аз започвам да губя интерес Rolling Eyes
Личи си че Баръш Йош го режисира- няколко пъти вече гледам сцени в хижата в която бяха и ФЕмир Mr. Green
Аз съм казвала че на мен за да ми хареса някой сериал не ми е нужна химия между главните, ако има такава е чудесно, но не ми е задължителна! Наде ти в Мелодията на сърцето химия видя ли? Но пък каква история, каста, декорите, музиката....Пък какъв рев му ударих накрая......Хем вече бях възневидяла маестрото....Направо в депресия изпаднах и дълго време сериал не загледах- просто ме разби историята! И похватите им са много въздействащи- имаше нещо толкова злокобно в грачещите в мрака над морето чайки Rolling Eyes
Даже и не успях да го загледам първия път- много мудно начало, неудобно време през деня..... После като го пуснаха втория път в 10 вечерта, нямах търпение да набутам моите по леглата и да го гледам без да мигам Mr. Green

+1.......
Не, не видях, но пък това е въобще първият турски сериал, който гледах по тв.то и ми отвинти главата, а Бурак Хакъ бе първият турски актьор, който ми прикова вниманието на екрана. Жив го оплаках Кенан ooooh! #Crazy още преди да се гътне, Mr. Green бодурствах по нощите за да го догледам в нета, не си доспивах докато не го изгледах, а денем ходех като зомби, а музиката на Тойгар в него е емблематична за мен.
Той по принцип за мен е най-добрият сред най-добрите, но в МС надмина себе си.
Няма да забравя, че вечерта заради финала му не успях да отида на детето на родителска среща, че се бях подула от рев и пратих мъжа ми.
След него зрителската лудост ме споходи отново, но този път онлайн с АФК и оттогава насетне се зарекох край и наистина това бе краят със зрителскта ми лудост по който и да е сериал, нооооо какви сериали имаше самооооо, Heart Eyes шедьоври, Peace а не произвеждани на килограм с повтаряемост на сцени до втръсване, Confused и да се чудя, и мая кой да подхвана, цяло чудо е когато някой поради някакви причини ме привлече.

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 21:28 от Neidjal

# 689
 wavey

Мелодията на сърцето  съм го гледала   не съм ревала   . Интересен ми беше и го гледах до края   как и казваше  Кенан цигуларя  Mr. Green  грозденцето ли   Mr. Green тя бедна а той известен музикант  но нещеш ли  както става в приказките   бедния се влюбил в богатия и  драма  ooooh! Joy

Наде  Hug Трудно мен може ме впечатли нещо  но едно време сериалите и сюжетите бяха ехеееееееееее  както ти казваш шедьоври  Peace  а сегашните са  бози и пълнене на тв екрана  ooooh!

За това не и ги следа само Парчетата  гледам  а за сериала с Ибрахим Челикол има  само суперлативи но   едва ли ще го загледам  тежък сериал и сюжет като чета голяма драма    а такива тежки драми не ми се гледат  ша почна да рева   и ша се вкарам у филма  ooooh!

красота  Flutter Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

и  колажче ново на Габи мернах
 Heart Eyes  и дори Хазалинда да се е ориентирала към план Б    пак  може да си изпълнява плана и да играе много нейни колеги си имат странични занимания но  играят в сериали    . С Габи и Джйен си чакаме   отново ги видим в тандем Ча и Хазал, когато и да е това  Mr. Green Wink и ще разбиват рейтингите с игра както само те си могат  Grinning Party

Heart Eyes

а така Mr. Green  нова от инста на Хазал  косата ли си е подстригала и боядисала  newsm78

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 18:49 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт