Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 223
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Ох, и моята девойка през деня трудно заспива. Усетих я, че като пусна абсорбатора и заспива Simple Smile и така я прилъгвам. Но пак не става всеки ден. Иначе задремва докато суче, но след 15 мин е ококорила очите или се е разревала и ако веднага пак и дам да посуче, пак заспива, но пак за 15 мин. Вчера така се вкарах в омагьосан кръг и сука 5 пъти и спа, но дойде време за следващо ядене и аз сега не знам гладна ли ще бъде, няма ли ... у повече няма да правя така. Отделно,че ме болят гърдите след това.

За Бейби вак с прахосмукачката, имаме и сме го ползвали с баткото като беше бебе. Не е толкова страшно колкото звучи. Тя системата от тръбички регулира въздушната струя и не е силна като на прахосмукачката. Много добре отпушва нослето. На моменти това е единствения начин. Преди това непременно се промива с цяло флаконче физ.р-р.

# 271
То и аз я приспивам на аспиратора Joy ама и при нас всеки път не става.Днес и взех биберона за шишето с 2 капки и е доста по-добре .

# 272
Аз с малката имам един проблем и това е съня.Вечер си заспива към 23ч и сутрин към 6-7ч става , но през деня не спи .Не мога да я приспя , спи й се затваря очи и почва да мрънка да се изпъва(някакъв ужас ooooh! ) и ако заспи спи по 15 мин и после се събужда усмихната все едно сме спали цял ден Joy

И ние сме така, през деня я спи общо 1 час, я не. Реве, изпъва се, търка очи и заспи /на гърдата или в кошарата/ ... след 15 мин се събужда с рев и няма повторно заспиване или се ококори щастлива. А като е будна поне да се заиграе с нещо ... нее, трябва да си до нея да я забавляваш или да я носиш да е изправена. Изморително е Simple Smile Поне вечер спи - засега Simple Smile

Абсолютно същата ситуация и ние искаме да сме прави да се оглеждаме сърдим се като я оставя сама да си играе иска все да се гледаме  Joy

# 273
Момичета, благодаря за отговорите. Малкият преди малко направи голямото омазване! Не знам дали на него му е олекнало, но на мен определено Simple Smile
По темата: аз също почиствам сополки с глечки за уши, като много внимавам
Клечки и аз ползвам в обикновения случай. Сега обаче има хрема, чува се по дишането, но не се виждат сополките. Някъде навътре са заседнали и клечка е абсолютно неприложима. Досега мъчих с аспиратор за уста, но малкият ми дърпа ръцете, реве, крещи и накрая без ефект.
ekumcheva, благодаря за успокоението. Ще го купим, пък дано помогне!

# 274
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Аз чистя нослето абсолютно всеки ден откакто се е родил - първо по няколко капки физ.разтвор,изчаквам 2-3 минути и после изсмуквам с уста с машинката каквото има и като се покаже го събирам с клечка за уши.
От няколко дни съм му хванала цаката как да го приспивам и разбрах,че има нещо като режим : първо се наяжда,после будува и гука 1 час и е в добро настроение ,после един час е в не толкова добро настроение и затова започвам да го люлея или на шезлонга или в кошарата му( не иска да заспи на ръце).Е,поревава малко и аз му давам бибата.След половин час се е уморил,заспива и спи така докато стане време за следващото хранене.Но като казвам спи не значи,че е непробуден.Като видя,че се пробужда пак го залюлявам и той продължава да спи.И това се повтаря цял ден.

# 275
Здравейте, моето момче вчера мн спа. Повечето от обикновеното. Иначе прави по три дремки на ден. Гледам го че тези дни е поизморен и повечко поспива. Та вчера спа 4 пъти, а като си заспи, спи по 1 час. Гледам на два часа от последното събуждане след дрямка да го приспивам. Днес обаче през един час спи. Явно са на периоди. Понякога повече им се спи друг път не толкова. Аз специални гледам да е направил поне 3 дрямки. Така четох в нета, а ако иска повече по добре за мен. Когато стане крив веднага го усещам че му се спи. Приспиваме се в шезлонга. Когато му кажа - О-о-о-о и знае че трябва да спи, обръща се надстрана и заспива. Понякога е по трудно, защото малко се разплаква, ако е мн крив и вече мн му се спи.
Ние днес бяхме на ваксини. Понесе ги доста по добре от предния път. Сложих кул пач и сега спи. Отпуска се като печен праз сякаш е изнемощял, но се надявам утре пак да е в добро настроение. Качил е 700 гр за един месец и сега е 6 кг на 3 месеца и 20 дни. На мен това ми се струва добре. Не е от най много качващите но щом спира сам да си яде на пълна гърда и колкото и да го карам не суче по дълго, значи си е сит и се чувства добре. Мързи ме да се цедя и да му додавам и с неговото мързене да суче ставаме двама мързеливци и така. Simple Smile

# 276
Ами аз спрях да я карам да яде по повече .. няма как да я накарам .Ние сме на консултация на 14-ти да видим какво е положението Thinking Иначе аз и меря температурата с електронен под мишницата ,малко е неспокойна ама се държим. Искам да попитам кога се сменят бибероните как да размера кога да взема с 2 дупки newsm78

Аз съм с Томи Типи шишета и пише , че биберон с 2 дупки е след 3ти месец, но пак е много индивидуално, аз на 4 навършени месеца го смених

За температурата в дупето и аз се изненадах, че непомръдна, някакво чудо беше, но поне я измерих и се успокоих , че няма. Четох , че в дупето е най - реална температурата.

Днес бяхме на консултация - 6600, 60см Heart Eyes ако ви покажа какви бузи има, ще си помислите , че е 10 кг Joy
След 7 дена капки за очи в очите и носа, подобрение никакво нямаме и понеже направлението за очен изтече, поисках ново, не можело, имало някакви нови правила от тази година ала - бала, за педиатър можела да ми даде направление само (жената при която я водя се води личен лекар, уж специализирала детски болести , ама явно не е педиатър) и вече педиатър да ми дава за очен, а очния ми вика предната седмица, че било хубаво УНГ да я види.... направо съм в шах, през сто лекари за едно направление....на очен ли да я водя сега, на УНГ ли , не знам , и очите са зле и носа ... имаме още 2 дни лечение назначено и после дори да я заведа , те не могат да й вземат секрети за микробиология, защото няма да са реални резултатите и затова мисля да изчакам 1 седмица и тогава да се разправям за направления.
И ние имаме такава помпичка , която е за уста, обаче нищо не излиза с нея, явно не правя правилно нещата, дори сопола да се види , че е навътре, пак не излиза напред с тази помпа, ддруга не мисля да купувам, че едната педиатърка ми каза, че били много груби за бебетата, а аз вече й разраних носа и има и малко кръв по сополките Cry
Сложиха ни ваксините иначе, нямало нищо на гърлото и гърдите, гъбите в устата били намалели урааа
Можело вече да почвам да й давам зеленчуково пюре, първите два дни по 2-3 лъжички и ако нямало обриви, повръщане и разтройство после направо цяло бурканче. Щом вече един път съм захранила нямало проблеми , като въвеждам нов продукт направо по цяло бурканче. (това ми се стори странно, понеже друго съм чела) На въпроса как да приготвям пюретата отговора беше възмутено "Ама ти мислиш да ги готвиш ли ?? Ами щом ти се занимава..." Щом е навършила 4 месеца можело да почна захранването, аз й казах, че мисля към края на месеца, нямало проблеми , когато си реша, можело и след 6тия месец , ама първото , което трябвало да яде бебето било зеленчуково пюре..

# 277
Браво на вас. Аз също говорих с педи как да ги приготвям и отговора беше абсолютно същия ooooh! Ама и да ти кажа аз я захранвам с Хипп и то вече един месец аз доста раничко почнах с това захранване baby_neutral

Искам да ви попитам след като болничния последния ми изтече на 10.12.2015 кога би следвало да ми се преведе 1-вото майчинство.Извинявам се ако въпроса ми е глупав Simple Smile

# 278
Щом вече един път съм захранила нямало проблеми , като въвеждам нов продукт направо по цяло бурканче. (това ми се стори странно, понеже друго съм чела)
Не съм чувала за бебе, което би изяло цяло бурканче пюре от незивестна храна, която опитва за първи път  Thinking И ме съмнява да има такова.
Този съвет е опасен и по друга причина. Опасността от алергии, обриви и диария не е само при първия продукт, който се въвежда, а при всеки нов, който се дава за пръв път. И всъщност реакцията най-често (ако ще има такава) се появява при втория прием на храната. При първия само се изграждат антителата и едва при втория има реакция. Затова първите два пъти се дава по малко и вече на третия може повече.
В случай, че човек се опасява от алергии, разбира се. Ако е сигурен, че няма такива, сигурно може да се яде всичко по много от самото начало.

# 279
  • София
Искам да ви попитам след като болничния последния ми изтече на 10.12.2015 кога би следвало да ми се преведе 1-вото майчинство.Извинявам се ако въпроса ми е глупав Simple Smile
Имаш предвид за работните дни от 11.12 натам, предполагам. До 15 януари следва да се представи в НОИ декларация по образец, съответно в срок от 10 работни дни би следвало да изчислят и изплатят обезщетението за остатъка от м. декември 2015 г. А след това до 5-то число на следващия месец ще ти изплатят парите за предходния, т.е. до 05.02 ще ти изплатят парите за януари  Peace

# 280
Аз да ви кажа днес много се притесних дали бебка не започеа да кашля. Но явно се задавя, защото си лапа много ръчичките и се лигави. Когато я кърмя или спи не кашля, щом започне да играе и да си смучка ръчичките, тогава от време на време. И се успокоявам, че щом не е постоянно, сигурно няма нещо сериозно. Вашите бебочета чувате ли ги така да кашлят?

# 281

....
Сега обаче има хрема, чува се по дишането, но не се виждат сополките. Някъде навътре са заседнали и клечка е абсолютно неприложима. Досега мъчих с аспиратор за уста, но малкият ми дърпа ръцете, реве, крещи и накрая без ефект.
ekumcheva, благодаря за успокоението. Ще го купим, пък дано помогне!
Предполагам за това докторката ти е казала за тази помпа, защото са отзад и няма как да се издърпат с друго.
Не пропускай да сложиш по половин тубичка физ.рр във всяка ноздричка и да изчакаш 5 мин. преди да дърпаш.

# 282
Ох, мами, мами, нямам време ни да чета, ни да пиша Sad За много години, живи и здрави да сме и ние и бебоците!!!
На мен нещо напоследък ми е много тежко. Вие как се справяте?

# 283
Аз да ви кажа днес много се притесних дали бебка не започеа да кашля. Но явно се задавя, защото си лапа много ръчичките и се лигави. Когато я кърмя или спи не кашля, щом започне да играе и да си смучка ръчичките, тогава от време на време. И се успокоявам, че щом не е постоянно, сигурно няма нещо сериозно. Вашите бебочета чувате ли ги така да кашлят?

И моят така си кашля. Док го прегледа днес и дробчетата му са здрави. Не се притеснявай, от сополките си кашлят.

# 284
Имаш предвид за работните дни от 11.12 натам, предполагам. До 15 януари следва да се представи в НОИ декларация по образец, съответно в срок от 10 работни дни би следвало да изчислят и изплатят обезщетението за остатъка от м. декември 2015 г. А след това до 5-то число на следващия месец ще ти изплатят парите за предходния, т.е. до 05.02 ще ти изплатят парите за януари  Peace

Аз съм държавен работник и не взимам с един месец назад заплата,взимам си я месец за месец.Дали това означава,че сега до 10-ти трябва да ги получа newsm78

Общи условия

Активация на акаунт