Бях писала тези дни, че четох една книга, която леко ме разколеба в някои от идеите ми за захранване и още обмислям:
1. Там е посочено, че картофът не е подходящ за захранване, защото съдържа скорбяла, която бебешкият организъм не може да разгради. Препоръчва се сладък картоф. Който е неоткриваем във вид на пюре, поне аз не успях да намеря, а дори да го намеря като зеленчук и да си играя да правя домашни пюрета, то автоматично ми отпада възможността да давам от готовите пюрета, в които под някаква форма има обикновен картоф.
2. Казва се също, че в никакъв случай не трябва да се дава оризова каша - оризът бил сложен въглехидрат, подобно на картофа, неразградим от бебешкия организъм. Като заместители са посочени непознати за мен житни култури от сорта на елда..
То има и още де - да не се дават готови пюрета, щото незнамсикакво, ако детето е на АМ, то да е единствено на био козе АМ...
Няма да издребнявам, но тези две неща ме човъркат от няколко дни и не знам как да процедирам. Айде, оризовата каша ще я пропусна на този етап, по-късно ще вкарам нещо зърнено, без глутен. Но картофа..
Сега тайничко си мисля за една стягаща операция след като спра да кърмя. Не искам силикон, само стягане.
.. ще видим
Основно в началото я предлагах с плодове и се харесваше. Стандартната попара не съм правила, замествах я с овес и сирене. Сухари и бебешки бисквити също не съм давала. Изобщо гледах храните да са максимално натурални и непреработени. Следвам и до днес този принцип. За мен соковете отдавна са отживелица - плодът трябва да са яде с фибрите му, така както е създаден.
Би ли препоръчала марка каши, които си давала, или ти си правила домашни?