Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 269
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ясна работата, значи да не се притеснявам  bouquet

# 106
Момичета, някъде четох, че не било правилно да се къпят всеки ден бебета. Ние си правим баня всяка вечер в коритото и то със слушалката на душа. Никъде не съм чувала така да се къпят, но ние с баща му установихме колко удобно е, а и малкият няма нищо против. Вие как правите? И още нещо - за пишките какво ви казаха? Нашата категорично каза да НЕ я забелваме, а тя ще ни каже кога какво се прави и така и не знаем какво има предвид. Мислим си, че направо ще го пратят да го цепнат, което май е доста по-болезнено?!? Вие как мислите?

# 107
Ние си правим баня всяка вечер. В коритото, не със слушалка, но всяка вечер, не пропускаме. След това масажче и тя се чувства много добре. За пишоната не мога да кажа нищо, защото ние сме дами. А за захранването питах днес на консултацията, лекарката ми каза щом наддава така добре детето да продължавам само на кърма и така ако може до 6-ти месец и след това вече ще говорим за захранване.

# 108
Жулиета, ние не се къпем всяка вечер- четох дебели книги , тънки книги- пише 3 пъти в седмицата. И да ти кажа от известно време и аз се замислям за душа. Много изтормозена работата с корито на масата и поливане с канче.Обаче май ще изчакам да започне да посядва , че нашето корито ще трябва да отиде във ваната ... Запишката не знам Simple Smile
Искам да започна да и давам храна другия месец, но ще говоря първо с педито  ooooh!

# 109
  • Пловдив
И ние не се къпем всеки ден.
А когато го прави, използваме коритото - в него се събира водата от слушалката на душа. Поливаме с нея. Не заливаме с канче. Къпем я като голям човек Simple Smile) Като започне да сяда, ще й напълвам коритото да си играе с патенца Simple Smile

# 110
Всяка вечер го къпем, пропускаме много рядко ако например нещо сме заети, тогава мия само дупето. Не е проблем да се къпят всяка вечер, не е проблем и 3-4 пъти седмично.

Аз бях много против забелването, с идеята, че ще се случи като сам започне да се изучава, обаче го предпочитам пред това да се наложи доктор да го прави и затова съвсем лекичко го правя, постепенно ще стане.

# 111
И ние не къпем всяка вечер. В началото започнахме през вечер, но от както стана студено, през 2 или през 3. Ползваме корито и от известно време си мисля да пробваме с душа. Дупето го мия на течаща вода с душ-гел на всяка смяна на памперс.
Пишлето на баткото започнахме да го забелваме, но док. каза да го правим леко и в едим момент застана по средата и тогава четохме една обширна статия как това си е естествен процес и ще си се забели сама. Тогава спряхме и наистина постепенно сама се отваря по малко.

# 112
  • София
Здравейте момичета.

И ние го къпем всеки ден. Чудя се дали има смисъл или да започнем през ден и само да промиваме нослето и очичките. Някой може ли да ми каже защо не е хубаво да се къпе всеки ден, понеже и аз много се двоумя кое е правилно и се чудя какво да правя. Иначе дупето го мия по 283547 пъти на ден,но понеже вече имам фобия от подсичания и затова.
За пишчицата - забелваме още от началото по препоръка на педиатърката и по-късно на уролога, когато го водехме заради хидроцелето. Даже доста сериозно го забелвам, че уролога каза, че от 6 до 12 месеца трябва да се покаже цялата главичка. Казаха да слагам риванол ако се зачерви и можело и дефламол. Нямам представа дали е правилно - има толкова противоречива информация и по тази тема.

Иначе и ние нещо сме хремави - по-точно аз и каката. Мъжете още държат фронта и дано не прихванат. Засега на каката й промивам нослето само с физиологичен разтвор и много разреден прополис й давам. Дано не стане сериозно. Ехх излезнахме от тази ужасна мъгла в София, отидохме на чист планински въздух и веднага се разболяхме. Къде е логиката?  newsm78

# 113
  • София
Ние Кирил го къпем всяка вечер и то преди последното хранене, т.е. около 21:30-22 ч. Тъй като и ние си вземаме душ всеки ден, не виждам причина това да не важи за детето - топлата водичка го отпуска преди сън, а и той много се кефи на къпането. Къпем примитивно - с коритото в спалнята и с канче, там е по-широко и доста по-удобно за момента. Не мисля за момента да правя промяна в този ритуал  Peace

Относно пишката - на Кико му е забелена напълно, показва се цялата главичка. Начетох се и се наслушах и на двете мнения - за и против "насилственото" забелване. Намирам логика и в двете тези. Избрах по-остарелия метод, защото около мен, за съжаление, има много примери на дечица, които са стигали до хирург поради ненавременна намеса в тази област. Аз действах по малко всеки ден и сама за около два месеца отворих цялата главичка от едната страна. От другата страна го направи доктор, когато Кико беше на около 3 месеца. Не съжалявам. Заболя го моментно, но не е плакал повече от 30 секунди непосредствено след манипулацията и след това първия път вкъщи, когато аз я дръпнах надолу, за да почистя. Нямаше кръв, само зачервяване. Три дни мазах мястото с Гентамицин по веднъж дневно и това беше. В момента е перфектен - няма сраствания, няма зачервявания, мия всяка вечер и оглеждам внимателно. Смея да твърдя, че това не ми е грижа вече и се радвам, че така решихме с баща му  Peace

# 114
  • Драгоман
 Аз с каката, когато четох няколко книги, навсякъде  пишеше да се къпе всеки ден до годинката и така правя и сега. Става си ритуал за бебето, което е добре за вечерното заспиване.

# 115
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Здравейте,мамитаа Hug
При нас има вече промяна при храненията - вечер яде около 20.30-21 ч. и после чак към 2-3 ч. ,т.е. прескочихме едното нощно хранене .Но за съжаление не спи през цялата тази пауза,заспива след 22.30 ч. Вече не спи в ръцете ни,а в кошарката си,защото му харесва да го люляме на нея и така заспива.Също така от скоро стана адски ревлив през деня.Когато му се спи се дере все едно го колят   #Crazy Това става по 5-6 пъти на ден и направо ме подлудява.

Ние го къпем през ден в корито и поливаме с канче.Той много обича банята,само тогава няма никакви мрънкания.
Забелваме пишленцето по малко,надяваме се да не се стига до хирург,но времето ще покаже.
Охх,много съм стресирана,дали скоро ще намалее този рев,не се ли израства???

# 116
Тедичка, защо го мъчихте детето доктор да го забелва, а не продължихте постепенно? Направо гадно ми стана от разказа ти как доктора го направил.

Като къпете в банята преди това отоплявате ли? И ние къпем с канче в стаята.

# 117
Къпем в банята като преди да започнем, затопляме с духалка. Става много топло за 5-10 мин. Аз се събличам по потник. Simple Smile

# 118
  • София
Тедичка, защо го мъчихте детето доктор да го забелва, а не продължихте постепенно? Направо гадно ми стана от разказа ти как доктора го направил.

Първоначално и аз нямах това намерение. Всъщност всичко тръгна оттам, че забелязах леко зачервяване по кожата, която беше вече отлепена. Шашкам се аз, звъня на педиатърката и тя ме праща при един доктор от старата школа, защото "той е по тези работи". Отидохме, той го погледна и каза, че това зачервяване се получава от механичното триене при отлепянето на кожата и няма как да му въздействам. На място ми предложи, ако искам, че може да отлепи и останалата част от кожичката. Съгласих се, не знам защо. Заболя го, спор няма, но се надявам да е било за добро. Вече почти месец след това няма и помен от зачервяване, срастване или някакъв проблем в тази област. Може и да не съм била права, но наистина се надявам с това да сме приключили въпроса и да нямаме грижи с него в това отношение.

# 119
  • Пловдив
Ние не затопляме. То не е студено, а и беба не мрънка, тъй че явно й е добре Simple Smile
Има тенденция на запад да не се къпят бебетата всеки ден, защото им се изсушавала прекалено кожата и това водело до засилената й чувствителност. Аз не я къпя на 3 дена веднъж заради това, просто не се цапа все още ... като започне да лази и ходи вече ... а и няма промяна в състоянието й като е имало баня или е нямало, не е по-спокойна или нервна ... няма правилно и грешно според мен. Кой както намира за добре. Все ще пораснат бебоците - и по единия, и по другия начин Wink

Общи условия

Активация на акаунт