Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 180
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Нямаше температура и не беше сънлив много. Само плачеше от боднатото в крачето. Но след повече компреси бързо му мина. Сега я мерих в дупето, 37.8, което е 37.3. Дадох му нурофен и спи.
Да ви питам и споделя, аз на пипане с ръка или устни никога не съм можела да преценя дали имат или нямат висока Т. Да, ама ММ успява. Та, обяснете ми, моля, като за идиоти какво се усеща на пипане или при допир с устни?
Едно време щерката като е била болна и я целуна, ми пареше, но никога не съм се доверявала на това.

# 91
Mikipoli, и ние сме със стафилококи в носа и педито каза да го оставя да се справи сам с тях а лечение би било уместно ако не може да суче от запушен нос. Като му се поувеличат сополките му слагам физиологичен разтвор и добре си диша. Иначе покашля от време на време и киха мн често.

# 92
  • Северо=Западналия край
Ние изкарахме ваксините с малко температура първия ден и 3 дни след това с много рев, беше много кисел, все не можех да му угодя. Предния път пък беше много поспалив. Различно ги понасят децата, док казва че са възможни реакции до 72 часа след ваксини. Дано мине всичко и при вас бързо.
На настиналите бебоци пожелавам бързо оздравяване  Hug

# 93
  • Драгоман
 Когато детето има Т над 37 започва челото да е мн топло, при по-висока, дори горещо и пари на устните. Светят им,очите и са мн неспокойни и мрънкащи. Над 38 Т направо свещички Ефералган за сваляне.
 Вит Ц не давам чисто, защото дразни стомаха, още са малки за толкова концентрирано. И лъжичка не става, преметне течността и я изплюе през ъгълчето на устата. А като я карам насила да преглътне има голям рев.

# 94
Ние има дни, в които кихаме доста често, но нито й се запушва нослето, нито тече. Явно така си се прочиства нещо. Аз от време на време профилактично си й капвам физиологичен разтвор. Ние днес сме на консултация и на ваксини, надявам се да е като предния път, само да е поспаливичка. Стискайте палци всичко да е ок. А на болните бебочета бързо оздравяване от нас и спокойствие и търпение на мамите.

# 95
И Рая киха често особено ако светлината около нея се промени. И аз слагам физ.р-р профилактично всеки ден. Хем и да овлажнява лигавицата.
Температурата с устни и аз така я усещам - горещо е челото. И очите са плуващи в сълзички.
Ваксини още не са и слагани .. само хепатитната. Днес трябваше да ходим, но аз се събудих с дразнене в гърлото и док. каза, че отлага за след празниците.

# 96
Здравейте,
изкарахме нощта спокойно, не е вдигал температура.
Не си изяде всичко сутринта, дано прояде. Иначе е весел, хили се.
Боцнатото му е добре, съвсем леко удебелено е, не е зачервено и подуто като след Пентаксима.

# 97
Онли, радвам се, че всичко е минало спокойно при вас. Не се притеснявай ще му огладнее дупенцето и ще си хапне  Wink. Дано и ние утре сутринта се похвалим, че всичко е било ок.

# 98
Здравейте,
изкарахме нощта спокойно, не е вдигал температура.
Не си изяде всичко сутринта, дано прояде. Иначе е весел, хили се.
Боцнатото му е добре, съвсем леко удебелено е, не е зачервено и подуто като след Пентаксима.

Нашето педи каза че Пентаксима болял повече  Peace

# 99
  • София
А пък нашата каза, че Синфлорикса боли повече..  Crazy Дано всички ваксинирани дечица понесат добре ваксините и не създават проблеми на майките  Praynig

Аз също слагам физиологичен разтвор всеки ден сутрин и вечер по една капчица за промивки. Той от втория месец почти непрекъснато има сополи, но не много, и не му пречат да яде. Даже като дърпам с аспиратора, нищо не излиза, но ги чувам навътре, че има. Понякога като плаче много и изскача по някой от нослето  Laughing Не съм предприемала нищо по въпроса, дано не сглупявам  Peace Има ли при някоя от вас подобен случай?

# 100
Ей сега се мъчих да му ги вадя, защото хъркаше. Даже на номенти все едно хъркането идва от гърдите му Crazy
Уж излязоха някакви, ама пак прихърква

# 101
  • София
Ей сега се мъчих да му ги вадя, защото хъркаше. Даже на номенти все едно хъркането идва от гърдите му Crazy
Уж излязоха някакви, ама пак прихърква
Не е от гърдите. И аз така се шашках в началото, но лекарката го слуша всеки месец и всичко е чисто, сополи са  Peace Ама няма отърване явно  Crossing Arms

# 102
Минахме консултацията днес. Наддали сме 1100гр. Вече сме 6400 гр. и 61 см. Казаха, че всичко ни е ок и ни направиха пропуснатата ваксина за хепатит. Сега вече съм спокойна. Лекарката каза,че от тези ваксини не правели реакции, така че няма да очакваме Т и сега си говорим и си играем доволни  Heart Eyes

И да си похваля детенцето, плака само 10 секунди след като я боцнаха и това беше.

Последна редакция: вт, 29 дек 2015, 15:43 от PoliT

# 103
  • София
Браво, PoliT  Hug

Всъщност петвалентната и Синфлорикс-ът са тежки ваксини, доколкото знам от тези в първата годинка, така че драмата е при тях. За другите не съм и разбрала в болницата, че има нещо, дори си го къпеха всяка вечер. А в тази връзка, при вас как са ваксините на рамото - туберкулозни мисля, БЦЖ? При Кирил има едно като топченце и леко лилавенее, но педиатърката казва, че всичко е наред. Не го боли, пробвала съм  да натисна. Но пък така ли ще остане  newsm78

# 104
Браво, PoliT  Hug

Всъщност петвалентната и Синфлорикс-ът са тежки ваксини, доколкото знам от тези в първата годинка, така че драмата е при тях. За другите не съм и разбрала в болницата, че има нещо, дори си го къпеха всяка вечер. А в тази връзка, при вас как са ваксините на рамото - туберкулозни мисля, БЦЖ? При Кирил има едно като топченце и леко лилавенее, но педиатърката казва, че всичко е наред. Не го боли, пробвала съм  да натисна. Но пък така ли ще остане  newsm78

При нас тази, която е на раменцето се спука в един момент, изтече - това била нормалната реакция и сега също е като едно топченце,както ти го описваш, но смятам, че ще се оправи. На 6 месеца докторите проверяват за белег и ако има не правят нищо, ако няма правят манту.

Общи условия

Активация на акаунт