Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 216
  • 740
  •   1
Отговори
# 330

Писах днес на ТРЗ-то ни, да й понамекна за промените относно представянето на документи в НОИ. Каза, че ще ми представи всичко в срок, да не съм се била притеснявала. Което значи, че най-вероятно до петък ще свърши тая работа и най-късно до 22.01 би трябвало да ми платят декември. Права ли съм, pantera666?

Срокът е 11-и януари и от там броиш 10 работни дни, което ще рече 25-и.Естествено може и да стане по-рано.

А аз не мога да разбера защо след като съм я подала тази декларация с болничния ми от октомври все още не е подадена в НОИ. Трябва да се предаде след изтичане на последния болничен ли?

# 331
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
pregnachik, нали си подала точно Приложение 2 ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ
за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни?
По принцип колегите изчакват да изтече болничният наистина преди да се подаде.Освен това зависи във всяко предприятие как се процедира с подаването.Ние също подаваме накуп всичко за месеца, защото няма кой да тича ден през ден и да се реди по опашки за по един болничен.
Да се надяваме, че от тази година с електронното подаване всичко ще става по-бързо.

# 332
Да, 100% съм подала него. Болничният изтече на 20.12 ама нашите сиг вече са били в отпуск. Ако до петък не ми я входират ще пиша писмо. Мерси пантера666. Лека нощ от нас. Simple Smile

# 333
Благодаря, vania93  Hug

От 18 ч до сутринта?! Голямо спане ще да е Laughing Ако може да устиска без храна, дано спи. Нашият яде в 18:30, към 20:30 заспа и се събуди преди 15-ина минути. Сега в 22 ч. ще му дам и се надявам до 8 да  си спи, както обикновено. Дано не ми повтори изпълнението от тая сутрин със събуждане в 6:30  ooooh!

За Вигантола знам, че не е драма. Кирил приема по 1 капка дневно и то за профилактика. Фонтанелата се затваря много добре, нямам притеснения. Проста като пример го дадох какво елементарно нещо не се сещах да направя  ooooh!

Ооо теди тя може да спи ... сега се събуди в 22 да яде и заспа пак и съм сигурна , че утре ще ме вдигне с първите петли Joy Дано и вие да спинкате спокойно baby_neutral

# 334
  • София
pantera666, благодаря за отговора, така го смятах и аз  Hug С разликата, че се надявам да не чака 11-ти  Crossing Arms

Кирил днес пак в 6:30 се събуди.. И малко като го повозихме в количката и пак заспа, та до 8 и си яде по график в 8:30. Не мога да разбера на какво се дължи това събуждане преди 8, при положение, че не е гладен  Thinking Освен да му е топло и от жега, довечера ще го облека по-леко за сън и ще докладвам утре сутрин има ли подобрение. Тъкмо бях свикнала да поспивам, макар и на пресекулки до 8, и сега с това събуждане в 6:30 направо ме връща в първи клас  ooooh!

# 335
Добро утро. Искам първо да честитя светлия празник на всички именници да са здрави това е най-важното,всичко друго ще си дойде на мястото само. Hug

Ние снощи като заспахме в 18:30 .. в 23ч се събуди яде и пак заспа и днес в 8:30 вече бяхме ококорени и наспани.Голямо щастие и аз си починах(имах малко нужда) baby_neutral

# 336
  • София
Да.. много съм зле..  ooooh!

Честит Ивановден! Бъдете здрави и усмихнати!  bouquet

# 337
Ако сте си подали приложението при работодателя през декемви, той има срок 10 януари да го входира в НОИ и от там нататък те имат 10 работни дни да обработват и изплащат.
Който има ПИК от НОИ може да си следи кога са подадени докумените му.
benite, ако не ги вижда, значи не са подадени.Поискай входящ номер от счетито и пиши мейл на НОИ да питаш.Моите документи са подадени на 28.12 и си ги виждам в системата, така че подадени в началото на декември трябва задължително да се виждат.Да не кажа, че трябва и да са платени, ако е вярно.

мерси за отговора, ще питам пак в счетоводството Simple Smile

Ние от няколко дни хапваме по 1-2 лъжички домашно сварена тиква. Вчера обаче, на обед не си бях в къщи и и дадох вечерта малко пюренце. Цяла нощ мънка плака на сън буди се. Чудя се дали не е от тиквата ? Предните пъти като че не сме имали проблем. Как мислите , мамите с повече опит може ли да има проблем с тиквата или да и е рано???

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 11:49 от benite

# 338
Току що проверих отново в страницата на НОИ и вече излиза декларацията като подадена и входирана на 23.12. Декември казват че е било лудница в НОИ така че явно и в системите си чак сега са си актуализирали данните за София. Значи до 13.01 да очаквам излащане.   Praynig

# 339
Добро утро. Искам първо да честитя светлия празник на всички именници да са здрави това е най-важното,всичко друго ще си дойде на мястото само. Hug

Ние снощи като заспахме в 18:30 .. в 23ч се събуди яде и пак заспа и днес в 8:30 вече бяхме ококорени и наспани.Голямо щастие и аз си починах(имах малко нужда) baby_neutral
vania93 Честит имен ден на теб и всички мами и бебета, които днес имат повод да празнуват. Пожелавам ви на първо място здраве и много щастливи мигове! bouquet

# 340
Здравейте и Честит имен ден на всички с ивански имена:) Бъдете здрави, успешни и обичани Simple Smile

Преди малко се връщаме от консултация.
Бебка е 6600гр. и 62см. Биха и ваксини, поплака от боцкането и се успокои геройски. Дадох панадолче и сега се храним. Дано няма темп.

# 341
За много години и честит имен ден на именниците! Живи и здрави да сте!

От 2 дни при нас се завърна драмата с храненето. Не стига че нищо не изяжда, ама и малкото което яде е с писъци, огъва се, рита с краката. Смених му бибите с по-големи, обаче пак рев. Не иска да яде и това е, а си е весел, спи си. Последните 2 вечери реве като съдран и не разбирам защо. Crazy
Сок не ще и това е, предполагам и пюре няма да яде. Чакам да мине консултацията този месец и ще го пробвам. Tired
Ужасно отчаяна съм с това хранене, иде ми да го оставя да си яде когато иска и колкото иска. Tired

# 342
Онли , много четох за захранването .Да не пищи от сока- да му образува киселини ?

# 343
Аз май съм единствената, която не мисля да си захранвам детето скоро...На 18.01 ще стане на 4 месеца, ако имам кърма до 5 месец поне, мисля да е след това. Ако мине на АМ тогава може и по-рано.

# 344
Онли , много четох за захранването .Да не пищи от сока- да му образува киселини ?
И аз това мислех, но вчера не му давах сок. А пак пищя и не искаше да яде.
Има ли някое бебче, което се храни по 4 пъти на ден?
Като го гледам какви големи паузи прави, ми се струва, че едното хранене ще отпадне, а ми се струва много малък. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт