С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 667
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Daviz, хич и не помисляй да ходиш при него, не за друго - на себе си не го причинявай. Децата на тази възраст също нямат място при умиращ човек (не че вашият е такъв). Това да не е като по филмите. Аз не бих причинила на дете подобно изживяване - да му се обяснява умиращ. Още повече, като виждаш какви ги плещи, ще им ги наговори същите - че ти или те са виновни, че умира. Пред мъжа си не се аргументирай със съвест - какъв бил дядото и как не заслужава, обясни му как с подобна среща може да травмирате децата за цял живот и как според теб не са готови психически да понесат гледка на умиращ човек и толкова.

# 496
  • София
Айде ся, умиращ. Дядото си е прав, ходи, говори. Може да се срещнат някъде навън, под контрола на родителите и с условието да не се говори за умиране и болести. Естествено, сами ще го решите. Давиз, не ви знам точно отношенията, но се самонавиваш, според мен. Свекър ти ми звучи като прост, селски човек, такива са му и приказките, не е злоба, простотия и глупост е. Това се очаква от мъжки татко, дето синът му е заврян зет по селата. Имаш възможност да дадеш урок по човещина на децата си и да ги извадиш от затворения кръг на злобата и отмъстителността. Ти си решаваш. Мъжът ти не знам какво иска, но май го е страх от теб Wink

# 497
Трещи, разреши ми тогава следния казус.
Свекърва ми се обажда за Нова Година на мъжа ми, честити на него, пита за бебето, подава телефона на свекъра. Той честити на него, пита за бебето, иска да говори и с мен, честити ми. Свекървата е чула.

А когато има дърти кукуригалници за тях има "ааа тея ги пере критическата" и толкова.

Не го взимай навътре, кукуригалници сме си. Забравила, пропуснала, не е отношение.  А може и да си го пишеш в книжката и оттук нататък да трупаш.
Приличам ли ти на снаха с книжка?  newsm78 Laughing
жълта?

# 498
  • Някъде там
Аз хич не се натискам  да ходя,но все гледам да не си създавам конфликт и с мъжа си.Все пак му е баща и знам ли дали синовната обич няма да надделее в даден момент. Grinning пред бащината.За сега пак То и за това си патя де,от доброта и загриженост за другите.

# 499
  • Някъде там
Daviz, хич и не помисляй да ходиш при него, не за друго - на себе си не го причинявай. Децата на тази възраст също нямат място при умиращ човек (не че вашият е такъв). Това да не е като по филмите. Аз не бих причинила на дете подобно изживяване - да му се обяснява умиращ. Още повече, като виждаш какви ги плещи, ще им ги наговори същите - че ти или те са виновни, че умира. Пред мъжа си не се аргументирай със съвест - какъв бил дядото и как не заслужава, обясни му как с подобна среща може да травмирате децата за цял живот и как според теб не са готови психически да понесат гледка на умиращ човек и толкова.
Определено ще им ги наговори.Не че ще го слушат.Те непрекъснато това повтарят,че дори да умира не искат да го виждат.Прекалено много обиди им е нанесъл като малки.

# 500
  • Бургас
Аз хич не се натискам  да ходя,но все гледам да не си създавам конфликт и с мъжа си.Все пак му е баща и знам ли дали синовната обич няма да надделее в даден момент. Grinning пред бащината.За сега пак То и за това си патя де,от доброта и загриженост за другите.

Затова го остави той да си преценява. Ти нямаш работа при свекъра. Децата очевидно не искат и няма да отидат, а и не е добра идея да ги притискате да ходят при човек, който не обичат и уважават и който ще им надрънка само глупости. Мъжа ти сам да реши за себе си дали да иска да ходи при баща си. Според мен най-добрата стратегия в случая е пасивността.

# 501
  • Оптимист по принуда
И аз в хора.
Давиз, не се оставяй на яда. Не ходи с мъжа си при дядото. Нека той отиде сам при баща си. Нека той прецени какво да му прости за себе си и за собствената си съвест. Ти достатъчно ясно си показала позицията си, няма нужда от повече.  Peace

Оставете Кали на мира.

# 502
На мен не ми е приемливо, че деца каВат, че не искат да видят дядото, дори и да умира. Аз съм за възпитание в добро. Разбра се, че дядото не е на смъртен одър и е много лош дядо, но деца не трябва да се възпитават в лошо.
 Едната ми баба хич, ама хич не ни обичаше, свекървата на майка ми. Е, нямало е големи думи, но съм била обиждана, а и супер явно ни делеше с другите братовчеди. Виждах я рядко, но никога не бях с лоши чувства! Почина когато бх на 13-14г. бях почти безразлична, но бях на погребението.
 Ща не ща, гените й нося.

# 503
  • Варна
Ох и ах! Дядо бил. Ама моля ви се.
Представете си КАК трябва да се държиш, за да не искат внуците да те виждат. А и няма нужда от подобна жертвеност - какво като имат част от неговата ДНК. Подобно манипулативно поведение не бива да се поощрява - безнаказаността развращава. Дава ти ясен сигнал, че както и да се държиш, каквито и отвратителни слова да изречеш, въобще няма значение колко голяма твар си, опрощение ти се дължи, щото уж си на смъртен одър. Християнски глупости.

# 504
Аз наричам детето на зълвата "копеле".
А, какво съм преживяла преди да започна да го наричам така, не желая да ви споделя.
Предпочитам да съм велика злобарка, отколкото жертва нищошеството.

# 505
  • София
Ох и ах! Дядо бил. Ама моля ви се.
Представете си КАК трябва да се държиш, за да не искат внуците да те виждат. А и няма нужда от подобна жертвеност - какво като имат част от неговата ДНК. Подобно манипулативно поведение не бива да се поощрява - безнаказаността развращава. Дава ти ясен сигнал, че както и да се държиш, каквито и отвратителни слова да изречеш, въобще няма значение колко голяма твар си, опрощение ти се дължи, щото уж си на смъртен одър. Християнски глупости.
Абсолютно съгласна. Да уча детето си да търпи да бъде обиждано и унижавано? Не виждам нито едно плюсче в това.

# 506
  • Бургас
А, какво съм преживяла преди да започна да го наричам така, не желая да ви споделя.
Надали детето на зълвата ти е направило нещо толкова ужасно, че заслужава да го наричаш така  Tired

Съгласна съм с Богиня.

# 507
Аз пък не мога да си представя дете да не иска да вижда или да мрази някого, ако някой умишлено не му е помогнал.
Все пак децата не са толкова злопаметни, когато са малки. Така си мисля, може и да греша.

# 508
  • Варна
Децата едва ли са възпитани така. По принцип децата са първосигнални и си казват каквото им е на сърце. И аз не бих набивала на децата си, че трябва да са мили и всеопрощаващи на всяка цена...
 Shocked Че какво толкова успя да ти направи едно дете?

# 509
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Потресе ме.
Да  наречеш  едно невинно  дете  "копеле"?! И май се  гордееш  с това?!
Каквото и  да  си преживяла, заслужила  си го, явно.

Общи условия

Активация на акаунт