С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 678
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Не знам каква свекърва ще съм, щом сега моята свекърва се оплаква от мен на приятелките си Mr. Green

# 436
Трещи, младите сега са (сме) много уверени в себе си. Отстояваме позициите си. Преди не знам до колко е било така, когато едната ми баба беше жива, всички и козируваха, никой не смееше копче да й каже, а зад гърба й недоволстваха. Майка ми, ми е разказвала, че от млади години си е била такава. Всички много ги е обичала, просто е обичала и да командва и да се налага. И номера й е минавал.  Laughing Сигурна съм, че ако това се случваше на днешно време, никой нямаше да обърне внимание на бабичката.
Обаче майка ми, която е на 59г., наборите й, и тези +- 10г. е факт, че са възпитавани по различен начин.
А ние младите...  Stop Бегай, мързеливи, невъзпитани, нахални и устати сме. И това не знам дали го казвам с ирония. Ще помисля.  Joy
Edit: Не всички отстояваме позициите си, на някои ни разместиха тенджерите и тиганите, други са бременни масажистки, трети не знам си какво. Joy

# 437
А ние младите...  Stop Бегай, мързеливи, невъзпитани, нахални и устати сме. И това не знам дали го казвам с ирония. Ще помисля.  Joy

Младите винаги са били такива.  Знаеш ли кое е най-лошото на младото поколение - че не принадлежим към него.  Laughing Въпросът е в елементарното възпитание.  А то не е приоритет на възрастта.

# 438
Трещи, разреши ми тогава следния казус.
Свекърва ми се обажда за Нова Година на мъжа ми, честити на него, пита за бебето, подава телефона на свекъра. Той честити на него, пита за бебето, иска да говори и с мен, честити ми. Свекървата е чула.
На мен, колкото и да съм снаха-лекенце (ако го приемем това за истина   Mr. Green ) ми става мъчно. Обаждам й се все пак на следващия ден, не се правя на две и половина казвам и "Чнг, дрън дрън", а тя ми вика "Ааа, ама ние не сме ли се чули?" Викам "Ти си забравила сигурно". Joy
От друга страна, един от моите братя не живее в България, другия в момента временно е в Швейцария. Значи втория не ми се обади за бебето, не ми се обади на Коледа, когато и аз, и ММ имахме имен ден и за НГ пак не ми звънна. Вчера му пратих среден пръст на вайбър. Sunglasses
Възпитанието, съм съгласна, не е обвързано с възрастта, но младите сме по-прецакани, щото по презумция сме си келеши.
А когато има дърти кукуригалници за тях има "ааа тея ги пере критическата" и толкова.

# 439
Не знам каква свекърва ще съм, щом сега моята свекърва се оплаква от мен на приятелките си Mr. Green

Как каква? Прекрасна!
А една снаха ще ти се падне... Мани, мани...  Stop

Свекърва ми се обажда за Нова Година на мъжа ми, честити на него, пита за бебето, подава телефона на свекъра. Той честити на него, пита за бебето, иска да говори и с мен, честити ми. Свекървата е чула.
На мен, колкото и да съм снаха-лекенце (ако го приемем това за истина   Mr. Green ) ми става мъчно.

Не съм Трещи, но ще си кажа.
Майка ми празнува НГ с брат ми. Звъня на нея, честитя им Новата година, с него не се чуваме изобщо. Той не се сърди, надали изобщо е отразил обаждането ми. Ако беше снаха обаче... Майкоуу, ето как хората влизат в криминалните новини.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 21:08 от Как` Сийка

# 440

А когато има дърти кукуригалници за тях има "ааа тея ги пере критическата" и толкова.

Не го взимай навътре, кукуригалници сме си. Забравила, пропуснала, не е отношение.  А може и да си го пишеш в книжката и оттук нататък да трупаш.

# 441
  • Варна

Как каква? Прекрасна!
А една снаха ще ти се падне... Мани, мани...  Stop
Нали  Mr. Green
 Ужасна личност съм.

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 21:23 от Приятно ми е - Богиня!

# 442
  • при късмета

Младите винаги са били такива.  Знаеш ли кое е най-лошото на младото поколение - че не принадлежим към него.  Laughing Въпросът е в елементарното възпитание.  А то не е приоритет на възрастта.
Само, че това, което ти имаш предвид под "възпитание", отдавна е умряло. И няма да има същите критерии никога. Не се отнася до възпитание да оставяш да те командват и да ти нареждат живота в рамки от преди 100 години. Това е безхарактерност. Всъщност и сега има "възпитание" в смисъла, който ти влагаш, просто приеми, че е различно.
Едно е да се държиш възпитано с някого, съвсем друго да го уважаваш. Знам, че за теб е едно и също, но то не е в действителност.
Вече никой не уважава друг само защото е доктор, кмет, полицай или фигуриращ в чиято и да е държавна ведомост, само защото е такъв по професия. По същата причина не се уважава някого само защото ти се пада някакъв по роднинска линия.

# 443
  • Winterfell

Е,Богиньо ,вЕрвай ми, от мене по- лоша снаха нЕма! Не си ме пожелавай,чееее...
Оплакване е меко казано.
И аз си мислех,че човек като е минал по даден житейски път,вижда нещата по- иначе,но уви- свекърва ми е чист пример, как ако си нямаш капка ум, ще издевателстваш по същия начин, който на свой гръб си изпитала,че и отгоре.
Например,мъжът ми много пъти ми е споделял,че като дете са му казвали " ко*еле".Техните са се развели,когато е бил на 6г.,баща му е абдикирал изцяло.Много му е тежало. А сега тая скочубра нарича големия ми син така  .Разказвала съм тук за тормоза да кръстим малкия на нея, а тя не е искала да кръсти своето дете нито на свекър,нито на свекърва( и не е) .Кълне,заплашва,че щяла да ме пребие, кълне нероденото ми дете..
Сега поне се спря с гнусните съобщения.
Ако това чудо се свлече със запенена уста пред краката ми,с ръка на сърцето казвам,че ще я плювна и прескоча.Колко гадости ни е причинила....
Ама да ви кажа,кармата си знае работата  Laughing Скоро една тръба в училището дето работи се спукала,докато тя била в тоалетната.Говоря за отходна тръба отгоре   Mr. Green  Представете си литри ла*на върху свекърва ви  Mr. Green  Представете си и публиката,от която е и мат' риала- цяло даскало дечица- келешчета от краен квартал  Joy
Карма....ко да праиш.

# 444
  • Варна
Marceline, явно не си чак толкова лоша, щом позволяваш да наричат детето ти копеле.

# 445
Скрит текст:

Е,Богиньо ,вЕрвай ми, от мене по- лоша снаха нЕма! Не си ме пожелавай,чееее...
Оплакване е меко казано.
И аз си мислех,че човек като е минал по даден житейски път,вижда нещата по- иначе,но уви- свекърва ми е чист пример, как ако си нямаш капка ум, ще издевателстваш по същия начин, който на свой гръб си изпитала,че и отгоре.
Например,мъжът ми много пъти ми е споделял,че като дете са му казвали " ко*еле".Техните са се развели,когато е бил на 6г.,баща му е абдикирал изцяло.Много му е тежало. А сега тая скочубра нарича големия ми син така  .Разказвала съм тук за тормоза да кръстим малкия на нея, а тя не е искала да кръсти своето дете нито на свекър,нито на свекърва( и не е) .Кълне,заплашва,че щяла да ме пребие, кълне нероденото ми дете..
Сега поне се спря с гнусните съобщения.
Ако това чудо се свлече със запенена уста пред краката ми,с ръка на сърцето казвам,че ще я плювна и прескоча.Колко гадости ни е причинила....
Ама да ви кажа,кармата си знае работата  Laughing Скоро една тръба в училището дето работи се спукала,докато тя била в тоалетната.Говоря за отходна тръба отгоре   Mr. Green  Представете си литри ла*на върху свекърва ви  Mr. Green  Представете си и публиката,от която е и мат' риала- цяло даскало дечица- келешчета от краен квартал  Joy
Карма....ко да праиш.
Лелееее. Само не ми казвай, че е учителка.

# 446
  • Winterfell
Marceline, явно не си чак толкова лоша, щом позволяваш да наричат детето ти копеле.
Какво да направя? Бременна съм,не мога да замета пода с нея. Тотално я избих от живота ни- няма да стъпва в нас,нито аз в тях.Няма да присъства на празници като РД на внук и,именния му ден, за момента няма да го вижда, не и докато не се извини за обидата към големия. Колата ли да и издраскам? Кабарчета под гумите? Стъклата на спалнята долу?...нещо се отплеснах  Mr. Green
kati_v , да учителка е. Изкушавам се да ви покажа колко е" грамотна"

# 447
О, Марсел, твоята свекърва е почти като моята, само дето ти си по-добра снаха от мен.
Но така хубаво пишеш, ще се пошегувам, само да не се обидиш  - така хубаво пишеш и се формулираш, личи си, че още си с  всичкия си,.. не те побъркала свекървата Laughing

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 22:33 от Анонимен

# 448
  • при късмета
Тъкмо си помисли човек, че са се кротнали свекървите и някоя възроди "традициите и възпитанието" им  ooooh!
Marceline, правилно си решила.
Аз ако бях и след извинение нямаше нищо да променя. Такава баба не е нужна на внуците си. Не ми казвай, че е учителка на малки деца. Дано поне са по-големи те не се дават лесно

# 449

Не съм съгласна. На никого няма да разреша да нарича детето ми копеле. Но тук стоеше един въпрос за съпруга.  

Общи условия

Активация на акаунт