С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 554
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Калито след молбата да не се коментира свека вчера пак я осмиваше за телефона.
Голям смях, че възрастна жена си счупила апарата.
Няма как да и съчувствам - още от регистрирането си във форума е започнала да пише против жената.
Като толкова не я харесва -не  да се е махнала, а просто да не е отивала в дома и.  Независимо дали с мъж или без.
То пък един златен мъж - за мене всички проблеми идват от него.
Хем да си има женичка, хем и до мама да е наблизо.
Аз ако съм на мястото на свекървата бих продала  панелката. Давам на сина полагаемата се част от наследството и да се оправят.
Но май на младите не им стиска така.

# 721
down under, можеше да не възкресяваш темата за Кали. Нека я оставим да роди спокойно, без да й се вдига кръвното, пък после да си чете, колкото си иска.  Peace

# 722
Всичките тези изводи си си ги направила от писанията на Кали. Аз мога да направя други - жена, която иска на децата да им е лесно. Отива на село, където не и е супер удобно, но разчита, че поне ден-два може да си спи в апартамента, за да си свърши някоя и друга работа и да си види приятелките. Докато го прави обаче, дразни ужасно снахата, не може да си покани никой, "мърля" и не може да се справя с тъчскрийн.

Нейната позиция може да е коренно различна - направих компромис, но те ми се качиха на главата.

А и с невъзможността да си поддържа апартамента е просто тъпо. Няма какво да му поддържаш на един апартамент. Не е по-скъпо от живота в неуредена селска къща, а може и под наем да се даде. Те не и поддържат нейния имот, а си плащат собствените сметки. Надали тя се възползва от огромната инвестиция в ремонт.

# 723
  • при късмета
Ма Ко, настройваш се само от едната версия, а и няма гаранция, че казаното днес, няма да е отметнато утре, още повече по линия на свекърва!
 Мен пък ми хареса, че бабето продава цветя за 8- ми март, значи не е легнала изцяло на някой!
Никой не твърди, че е легнала тя на тях. Имота на който е горд собственик е легнал.
И измятането от уговорки не го приемам, за теб допускам, че и това приемаш. Това е лъжа, лицемерие и подвеждане за мен, няма как да го подмина радушно. За всеки, не за свекърви само.
Едно е да се променят с друга уговорка от двете страни, друго е само единия да не спазва, вече направените. Различни неща са

# 724
down under, можеше да не възкресяваш темата за Кали. Нека я оставим да роди спокойно, без да й се вдига кръвното, пък после да си чете, колкото си иска.  Peace

Тя, ако не искаше да се коментира щеше да спре да пише. Спира само като няма агитка иначе е супер активна. Много ме дразни подобно лицемерие.

# 725
Мен пък ми хареса, че бабето продава цветя за 8- ми март, значи не е легнала изцяло на някой!

Да, ама ползва къщата на Кали. Те искали пари да й дават, само да не им се вре, ама тя - не, та не.

# 726
Историята със свекървата на Кали стана историческа.  Аз доколкото знам младите са искали още в началото да се изнесат. Свекървата е направила и невъзможното да ги убеди да останат докато се пенсионира с уговорката, че после ще си иде на село. Когато дошъл момента за отиване на село, тя започнала да се дърпа и да отлага и младите пак започнали да мислят за изнасяне. Тогава тя се изнесла.
Факт е, че Кали е попаднала в много кофти капан в случая. Нормално е свекърва и да я дразни, също толкова нормално е свекървата на Кали да се дразни на Кали - различни поколения, различни виждания за живота.
На Кали не и остава нищо друго, освен да се опита да запази спокойствие и да не и обръща внимание, за да не се ядосва, като ясно сложи границите, които не е склонна да бъдат прекрачвани. Да се роди живо и здраво бебето, пък после ще му мисля и ще си наредят нещата, пък защо не и да се изнесат

# 727
Тук набързо мина една история - на Гугъл. Не им харесало да живеят при майка й, решиха да се изнесат, сигурно вече са се изнесли.

# 728
Кое е това невъзможно, което свекървата е направила? Казала е, че ще ги остави в апартамента и те са приели. Мъжът и на Кали не му се е изнасяло. И аз съм се женила, но не си представям някой на сила да ме застави да живея в неговото жилище и е супер тъпо обяснението, че жената не може да го поддържа. Тя се поддържа сама на село, а там не е по-лесно или евтино. Не е ли ясно, че тя е направила услуга на синът си и жена му, а в замяна я разнасят по форума, колко е мърлява, не работи със съвременна техника и си позволява да се вижда с приятелки.

При цялият ми негативизъм, смятам, че за раждането и първите дни Кали е права. Аз не бих понесла народ около мен в първите дни. От помощ няма никаква нужда, освен при много тежки случаи. Проблемът може лесно да се реши като поканят бабите в деня, оставят ги да сготвят и да се посуетят около бебето и майката и ги изпратят по живо по здраво и след това, след 10 дни пак.

# 729
  • където ми харесва

the wishmaster, ако живеем в отделни жилища със старите, помощта може да се изрази в наемане на човек, който да обгрижва възрастния родител. Ако същия, обаче ти живее в къщата е малко по-сложно, нали? Никой не говори да си зарежеш родителите като са стари все пак.
Кой в чия къща живее не разбрах? Иначе, варианти за взаимна помощ- много, само добро желание и от двете страни да има.
Ще ползвам този пост само за основа, да не каже някоя от двете дами, че персонално се обръщам към нея.
Винаги съм се чудела, как палачинката се обръща. Ако младите живеят в дома на родителите си, то те са мързеливи, използвачи, не желаят да поемат отговорност и да се изнесат на квартира.
Но, когато някой от родителите, отиде да живее в дома на младите, тогава става нормално-младите са длъжни да се погрижат за родителя си, не могат да го изхвърлят на улицата и тем подобни.
Не ме разбирайте погрешно, но щом здрав и прав човек е решил да даде жилището си на младото семейство, то той трябва да го направи с всички придружаващи го отговорности, които включват и съобразяване със същите тези млади. Дали на тях им е удобно ти в конкретен ден да отидеш във въпросното жилище, защото имаш среща с приятелки, дали на тях им е удобно, при наличието на новородено, да напълниш цялата къща с цветя, дали на тях им е удобно да ти купят телефон, защото си счупила своя, и да го играят секретариат.
Да, лягам на драмата на Кали, защото се изписаха не един или два поста, съдържащи обиди спрямо Кали и мъжа й.
Независимо дали младите, живеят в дом, даден от родителите, или родителите живеят при младите, то е хубаво всички да се съобразяват един с друг.
В моя дом, известно време живееше дядо ми. Беше болен и аз се грижех за него. Максимално исках да се чувства добре. За това не съм си канила гости, не съм излизала и не съм се прибирала по нощите, не съм правила нищо, което може да му попречи по някакъв начин на комфорта. Въпреки, че той е бил в моя дом, не аз в неговия.
И смятам, че е в реда на нещата, свекървата на Кали да се съобрази с младите. Не, защото ще пречи, а защото казуса "жилището е мое, вие само живеете в него" е безумен, при наличието на бебе. Малко съобразителност трябва, за да се сетиш, че този момент е важен и за собствения ти син, че той, колкото снаха ти, иска да се порадва на малкото човече САМО в компанията на съпругата си. И че ти ще можеш след това да си там, когато пожелаеш, защото-съгласете се сами, тази конкретна свекърва, никога не е ограничавана в посещенията си на апартамента.

# 730
Да, в друга тема се похвали - намерили квартира. Говорили с майката - и тя била доволна,  че се отделят.
Така е най-добре - да се виждат от време на време и да се уважават.
Но Гугъл и Гугълин са на едно мнение и действат.
А при Кали Калинчо не иска да си усложнява живота с наеми или ипотеки.
За мене инвитрото е повод, причината е неговия мързел.

# 731
Гугъл има подкрепата на мъжа си, при Кали е различно.
Но наистина е добре да спре да подхранва чуждата злонамереност тук. Защото определено в темата има хора, които живеят, за да злобеят Laughing Иначе поради каква причина човек ще замеря някоя съвсем непозната с "идиотка" и пр. мили епитети!

# 732
Птица, не видях никой да обижда Кали. Не знам защо различното мнение се третира като злоба.

# 733
Идиотка?! Това пък къде го прочете?
 Ма Ко, не знам защо си останала с мнението, че приемам всичко. Когато на мен ми опря до темата живот със свекървата и живот на етажа на свекървата, а те да се преместят казах не мерси и сега си плащаме 300 евро наем и 200 евро сметки. Дали не ме боли за тези пари и не можех ли да ги харча за друго? Спокойствието ми на мен и моето семейство ми е по-важно, на голи и горещи обещания не вярвам!

# 734
Тук набързо мина една история - на Гугъл. Не им харесало да живеят при майка й, решиха да се изнесат, сигурно вече са се изнесли.

Там и двамата са били на едно мнение. В описаният случай не е точно така.
А по въпроса дали има някой умрял, затова, че младите са се изнесли - чак умрял не знам, но на една приятелка бившата свекърва прави сцени с реване, припадане пред вратата и виене, заключване на вратата и изпадане в нервна криза. И това след наета квартира и събран багаж. В крайна сметка младите не се изнесоха, като в последствие се разведоха. Та не е като да няма артистки от това поколение

Общи условия

Активация на акаунт