Финалът се задава, коя ли ще е следващата ЯНУАРСКА мама - Тема 12

• 46 971
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Olive,сега пак ли получаваш паник атаки? И аз имах преди време,много е неприятно. Спрях магнезия,смятам да почвам арника по 5гранулки на ден,запознатите бихте ли ме светнали наведнъж ли си ги смуча и 5те? newsm78

# 106
  • София
   При мен също не са искали, но е хубаво да се избере педиатър с оглед, че са толкова препълнени, че и да си намериш е цяло чудо. Нашата ще приеме бебето само защото и Габи и е пациент. Сега няма да идва вкъщи, но първият път държеше да дойде. А и съветите и бяха много полезни - поне за мен, защото в родилния дом не ми бяха обяснили нищо за тоалета и грижите за новороденото.
  Ели, бързо възстановяване. И мен много ме е страх от операцията. Особено като знам какво е. Изглежда съм кекла и не издържам на болка, но какво да се прави. Даже се бях замислила за пълна упойка, но хич не я препоръчват

# 107
Момичета операцията не е страшна,вече съм с второ раждане с операция и мога да споделя само тази гледна точка,и ще споделя само приятните неща,отиваш приемат те за 15 мин,подготвят те,слагат катетър-не боли,питат за имена,доктора видя бебето на видеозон, правят проверка за алергии-не боли,и влизаш в операцията,шегуват се там с теб,слагат абукат-не боли,и те упояват, в 9:30 влезнах в операцията,в 9:35 е родена,в 10:10 моя мъж е видял лекаря,събуждат те веднага и ти казват честито,и после малко боли хихихи,еми това е,така че спокойно момичета.За нормалното някой др да сподели.

# 108
Нормалното си зависи от много неща как ще протече. Дали родилката ще слуша акушерката и докторите, дали бебето е застанало правилно, да имаш сили да напъваш. За моето мога да кажа, че мина лесно, но не и чакането за разкритие. Направиха ми епизиотомия, че много се беше измъчило детето и минах с три шева от нея и никакви вътрешни разкъсвания. Сега пак нормално ще раждам живот и здраве, имаше вероятност от секцио, поради увита около врата пъпна връв и ме ужасяваше идеята дори. Слава Богу се разви преди седмица.

Честити бебчета на всички вече родили! Леко раждане на останалите. Не съм писала много тук и не ме познават повечето, но стискам палци на всички!  bouquet

# 109
Ами така ми казаха, че според тях повръщането е от паник атаките. Но пък лекарката по жк ми каза, че е нормално да повръщам, имало и такива случаи. Аз затова не знаех, че са атаки. но снощи беше много гадно, бях изтощена след повръщането цял ден

# 110
  • София
С каква потенция ти е арниката?
Спрях магнезия,смятам да почвам арника по 5гранулки на ден,запознатите бихте ли ме светнали наведнъж ли си ги смуча и 5те? newsm78

# 111
  • София
Момичета аз за упойката си мисля, че няма да искам поне до като мога да търпя без нея - после ако съм с малко разкритие ще си поискам за да мога да си запазя силите или да почина, ако няма време, значи всичко е минало.

Днес идва една приятелка с бебе на 9 месеца, не се бяхме виждали от преди да роди - еми каза, че докато реши, че не издържа и иска упойка, лекарката й е казала, че до десет минути е е родила и няма смисъл от такава, но и тя така си е пазила страха от болката, че винаги може да си поиска упойка  Laughing

Сестра ми сравнява болките от разкритието като болезнена менструация, аз си мисля, че и повечко да е ще издържа. Май повече ме е страх от епизиотомията и разкъсванията, после шиенето, но и за това ме успокоява, че обикновено вече жената е толкова изтръпнала от долу, че не било страшно.

Донесоха ни и на нас сега три торби с багаж, къде по-големи, къде за новородени неща, но пък повечето не са със закопчаването, което исках - тип прегърни ме, а с нахлузване през главата, та мисля, да си до напазарувам. Отделно мислех, да ползвам повече цели гащеризончета, а ми донесоха една камара ританки и много блузки - те практични ли са за новородено?

Момичета, арниката как и за какво ще я пиете?

Мислех си, че съм си по изгорила кожата с топлите душове, ама май съм направила някаква алергия или дерматит, дали е опасно за бебето и да търся лекари сега по празниците, или да си търся причинителя в ежедневието - храна, козметика, перилен препарат, сапун и да оставя да си отшуми реакцията сама?

# 112
  • София

Донесоха ни и на нас сега три торби с багаж, къде по-големи, къде за новородени неща, но пък повечето не са със закопчаването, което исках - тип прегърни ме, а с нахлузване през главата, та мисля, да си до напазарувам. Отделно мислех, да ползвам повече цели гащеризончета, а ми донесоха една камара ританки и много блузки - те практични ли са за новородено?

Според някои приятелки са по-удобни, защото като му сменяш памперса, махаш само панталоните, а нагоре си остава с блуза. Според други много се разгащвали, макар че това според мен е за по-големи - те в началото е мърдат много. Явно ще трябва да пробваме и да видим кое ще ни е най-удобно на нас.  Peace

И аз да питам тази арника за какво я пиете?

# 113
Аз и да искам упойка няма да ми дадат, че в Окръжна вървяла само с избор на екип  ooooh! ще си търпя болката и това е! И аз все си мисля, че ако е като менструална ще я изтърпя.
Арниката, доколкото разбрах я пийват за по- малко кръвозагуба при раждането и по- леко такова. Дано не греша  Peace

# 114
Въпреки, че от както се помня съм с ужасно болезнен цикъл упойката смятам да си я искам още с постъпването в болницата. Моя док казва, че я слагат като имаш около 3 см разкритие.

И на нас са ни подарили много бодита с късо ръкавче и ританки и блузки. Мислила съм си, че ще е по-удобно с гащеризонче с копчета отпред. Предстои да разбера. Ако ме изнервят или видя зор ще пращам мм да купува други дрехи.

Искам да ви питам вие ще миете ли дупетата на бебетата при всяка смяна на памперса? На лекциите за бременни така препоръчват. Мокрите кърпички били само когато сме на вън и няма условия да мием бебчовците. Ако това реша да го спазвам определено ще ми е по-удобно с ританките. 

# 115
  • Пловдив
От чистата водичка при смяната на памперса по добро няма, особенно при по чуствителна кожа или вече подсечено дупе е задължително.

# 116
  • София
Да, аз мисля да ползвам мокри кърпички само в краен случай - и за себе си им нямам доверие - друго си е да мине дупето през течаща вода... Но ще видим де, при първо дете добрите намерения са много, пък никой не знае какво ще стане реално.  Crazy

# 117
Абсолютно, от чиста вода няма по- добро. От опит знам  и сега мисля така.

# 118
  • София
Аз мислех да мия дупе само, когато е акал, но сигурно ще имам по - точна преценка за нуждите му, когато му дойде времето Simple Smile
Ох, момичета, ако ви кажа, че не знам какво са менструални болки, едва ли ще ми повярвате. Никога не ме е боляло нищо. Преди цикъл само гърдите ме боляха ужасно и те бяха първият симптом на бременност при мен. Те са ми слабото място. Затова така ме е страх от това раждане, защото идея си нямам какво да очаквам.

# 119
Арниката действа облекчаващо на родилния процес и възстановяването след това. Раните зарастват бързо,затова и я препоръчват при секцио. Но и за нормално раждане мисля,че също била от полза. Аз съм в 38г.с. и я почнах от днес Арника 9Ch по 5гранули на ден. Това е мое мнение,не съм лекар и не ангажирам никого с него. Преценила съм,че след всичките хапове,които изгълтах през Б,едва ли точно арниката би ми навредила. За дупето и аз смятам да мия когато имам възможност,но през нощта например няма ли да се разсънва бебчо newsm78

Общи условия

Активация на акаунт