Лято на Арапя

• 63 376
  • 244
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте
Може ли да споделите оринтировъчни цени на храната по заведенията. С две деца сме и се притеснявам много за храната качество и цени. Препоръчаха ми Пънчетата , но нямаме информация за цените. Търсих в нета , но уви нищо не намерих.

Супите са по 2 - 3 лв., най скъпото ядене е 5.50 - 5.60 лв. това от обедното меню. За другите не съм много сигурна, но цените са ОК.
Ние сме с 1 дете. И на обяд - 2 супи, ядене, 2 сока + 1 бира, хляб плащахме не повече от 16 - 17 лв.

# 91
Да споделя и аз моите впечатления за Арапя. Бяхме там от 2ри до 7ми август за първи и последен път.
Заблудих се по коментарите в интернет и по форуми, където пишат колко е тихо, спокойно, чисто и евтино. Нощувката ни беше 68 лв. Бяхме в бунгала Рино. Доволна съм, но в действителност не беше това, което очаквах. Плажът е изключително мръсен..като започнем от фасове, хартии и кочани от царевица и стигнем до торбички и пласмасови чашки във водата. Няма да коментирам водораслите...нямаме деца, но там със сигурност не бих си пуснала детето. В резултат сме и аз,и съпругът ми целите обринати.
Цените - изобщо не е евтино - ризото на едно заведение на плажа (не запомних името, има люлки отпред) - 8лв.
Всеки ден пътувахме, за да отидем на плаж, където да е приемливо чисто. Плаж Велека и Силистар са подходящи, но са на 30 км. от Арапя, което направи почивката ни изключително скъпа, а на среща - нищо.

Миналата година почивахме на Халкидики и през цялата почивка си мислих за кристално сините води. Чудя се как хора от София, тръгват за Арапя, при положение, че Гърция им е толкова близо.
Не си починах,не ми хареса и затова септември сме си запазили 5 нощувки за Тасос. Като държа да отбележа, че нощувката е по-евтина от бунгалата в Арапя - 30 евро.

Съжалявам, че ще го кажа, но вече в България плажове няма..и всичко е заради нас хората, защото не знаем как да опазим красотата на собствената си държава.

Съжалявам за дългия пост, но просто съм изключително разочарована.. Пожелавам хубаво лято на всички  Hug

# 92
Странно, ние бяхме с изглед към морето на първа линия, за 70лв на нощ, всеки ден ни чистиха. Водата на Арапя е кристална! Явно не знаете в коя част на залива да се къпете. Цените в хранителния магазин (един е и очаквах да е скъпо) са същите като в Пловдив - пр.кисело мляко е левче.
Бяхме с дете на 1,3г, догодина ще сме там за пореден път.

# 93
На мен лично Arapya Sun Resort ми е неуредено и неуютно, но на на някой друг със сигурност ще му хареса.
Самата Арапя я замених вече с друго място. При отбиванията ми за кратко, просто се чудя как може така да унищожат всичко. Мястото ми изглежда малко жалко вече.

За мен Арапя от преди 3 години не става за почивка - мръсна вода, много хора, високи цени на бунгалата.... Две лета вече ходим в Гърция, по-наблизо е и за по-малко пари и сме много доволни - няма база са сравнение.
А къде в Гърция почивате?

Миналата година ходихме тук и бяхме много доволни:

http://www.reyma.bg/katalog-hoteli/greece/hoteli-na-kasandra/2260-jey-siviri-3

И аз благодаря за споделеното , макар , че очаквам всеки момент "бунт" , че темата не е Гърция.. Wink
Исках само да уточня какво означава под описанието на този хотел "на 100 метра от приятен пясъчен плаж" ...100 метра по български "аршин" или реални и какво значи "приятен пясъчен" ???
Иначе наистина изглежда много добре !!!  Peace bouquet

# 94
Да споделя и аз моите впечатления за Арапя. Бяхме там от 2ри до 7ми август за първи и последен път.
Заблудих се по коментарите в интернет и по форуми, където пишат колко е тихо, спокойно, чисто и евтино. Нощувката ни беше 68 лв. Бяхме в бунгала Рино. Доволна съм, но в действителност не беше това, което очаквах. Плажът е изключително мръсен..като започнем от фасове, хартии и кочани от царевица и стигнем до торбички и пласмасови чашки във водата. Няма да коментирам водораслите...нямаме деца, но там със сигурност не бих си пуснала детето. В резултат сме и аз,и съпругът ми целите обринати.
Цените - изобщо не е евтино - ризото на едно заведение на плажа (не запомних името, има люлки отпред) - 8лв.
Всеки ден пътувахме, за да отидем на плаж, където да е приемливо чисто. Плаж Велека и Силистар са подходящи, но са на 30 км. от Арапя, което направи почивката ни изключително скъпа, а на среща - нищо.

Миналата година почивахме на Халкидики и през цялата почивка си мислих за кристално сините води. Чудя се как хора от София, тръгват за Арапя, при положение, че Гърция им е толкова близо.
Не си починах,не ми хареса и затова септември сме си запазили 5 нощувки за Тасос. Като държа да отбележа, че нощувката е по-евтина от бунгалата в Арапя - 30 евро.

Съжалявам, че ще го кажа, но вече в България плажове няма..и всичко е заради нас хората, защото не знаем как да опазим красотата на собствената си държава.

Съжалявам за дългия пост, но просто съм изключително разочарована.. Пожелавам хубаво лято на всички  Hug

Ние бяхме в средата на юли ....Арапя беше най-добре от всички "обиколени" ...Силистар с вълни , кучета и боклуци, Нестинарка с камъни като речно корито в балканска местност и мръсна ..., Перла пред резиденцията е истинска локва ...северния плаж преди Перла беше с доста вълни ....ММЦ беше дори 2 дни с червен флаг при положение , че беше иначе 30 градуса .....Всичко отива към тотална разруха ...и ние май приключихме завинаги морето в БГ .... Приемам всякакви предложения за нещо близко в Гърция / от София/ ...бюджетен хотел или  бунгало , къщичка в близост до пясъчен плаж ...???

# 95
STUDIOS KIRA VETA Потос - 30 евро на вечер.
Миналата година бяхме на Полихроно, Касандра, но там е значително по-скъпо. В букинг може да разгледате. За съжаление в България вече не е за море. 😣😣😣

# 96
Незнам какво е било тази година, но преди 2 години почивахме в Арапя и смея да твърдя, че по-тюркоазено синя вода както там, не съм виждала другаде по нашето южно черноморие. Нощем беше абсолютна тишина, денем плажа беше чист и не претъпкан (това в началото на август). Посещавахме големия плаж.

# 97
повярвайте, тази година няма и спомен от това синьо море  Crossing Arms

# 98
  • София
Бях на Арапя от 30.07. до 05.08. и бих казала, че положението беше добро. Водата беше чиста първите 2 дни, след това се появиха вълни и докараха водорасли, но въпреки това беше добре.
Ние бяхме на малкия плаж. Бих казала, че беше мазало. Нямаше място от къде да се мине. А на свободната зона на няколко пъти някои си сложиха чадърите плътно до нашия и щях да откача  #2gunfire #2gunfire #2gunfire то бива наглост бива, но все пак трябва малко съобразяване.
Иначе наистина беше спокойно и нямаше никакви боклуци по плажа.

# 99
повярвайте, тази година няма и спомен от това синьо море  Crossing Arms

Със съжаление ...., но подкрепям поста ......Нищо общо с чистота , спокойствие и т.н ....и при положение , че беше един от малкото плажове на Юг , които си заслужаваха ....е ужасно да се констатира , че вече и от него няма помен .,,..,.......Май Гърция ...ни зове Sad

# 100
Може би е имало разлика на малкия и големия плаж. Ние бяхме на големия и всеки ден от 2ри до 7ми август беше ужасно.  Sick

# 101
Може би е имало разлика на малкия и големия плаж. Ние бяхме на големия и всеки ден от 2ри до 7ми август беше ужасно.  Sick

И ние на големия  Peace

# 102

Ние бяхме на 3 пъти между 12 и 20 юли на малкия и не беше зле ...., а в сравнение с всичко друго, което обиколихме на юг от Перла до Силистар   беше направо "превъзходно"...., което за мен лично "затваря картината" като цяло нашето южно море в една дума ...като крайно незадоволително  ooooh!

# 103
  • Русе
Вчера се завърнахме от Арапя. Бахме на бунгала Евтимови и направо съм очарована от базата, всичко отговаря на описанието на сайта им и качените снимки на 100%, стопаните много любезни. Там намерихме нашето спокойствие вечер далеч от хотели, дискотеки, децата играха в градината на воля.
Обядвахме на бирания Арапя, заведението до къмпинга - цените бяха като тези на обедните менюта в Русе, напълно нормални (от 3.80 до 4.50 за порция вече зависи каква е) ние вземахме 3 порции като едната разделях на децата, 2 бири и плащахме по 17 - 18 лв. Първият път седнахме на заведението Бай Джи и не повторихме повече тази грешка - 2 цигари време докато ни донесат меню, 40 минути чакане да ни донесат 4 супи и накрая ги донесаха студени, поискахме и сметката веднага за да не чакаме пак но уви трябваше да чакаме още 2 цигари време, и крайно нелюбезен персонал.
Плажа беше наистина претъпкан тази година и имаше крайно нагли хора. Да има как ще си сложат кърпата върху моята. Накрая се принудих да разпръсквам играчките на децата около нас за малко пространство.

# 104
Ето това със слагането на хавлийте на новодошли буквално върху посланите вече ...е просто ужасяващо...Дори и всичко друго да е О.К ...претъпкания плаж ...става неприятен меко казано ...

Общи условия

Активация на акаунт