Нашите кухни - 62

• 112 270
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря на всички  Blush Вратичките са правени по поръчка от варненска фирма - Арко, МДФ са  Peace Лед лампите на усвоения балкон светят доста силно,луничките по арките ми също са лед и даже май ми е твърде светло,все още свиквам  Laughing

Благодаря за отговора! А имат ли сайт /излизат ми разни други Арко в нета, а не производители на мебели/, защото ме интересуват цените - дали са по-скъпи или по-евтини от тези на Икеа?!

Аз само искам да вмъкна, че според мен ЛЕД лампите светят доста по-силно и по-добре от т.нар. енергоспестяващи. Казвам го от личен опит, защото в къщи сменихме всички крушки с ЛЕД и съм изключително доволна. Разлика с нормалните крушки няма, а сравнена с енергоспестяващите ..... защо съм се мъчила направо с такава крушка се питам!  Сега остана и от сметката за ток да съм доволна  Mr. Green
Но все пак това е мое мнение и усещане.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 14:22 от harry10

# 76
Здравейте и Честита Нова Година на всички! Simple Smile Бъдете здрави и сбъдвайте мечтите си! Simple Smile

Тъй като в предните страници видях някой да споменава мивките BLANCO, бих искала да попитам с какви препарати ги поддържате ? Как се почиства най-ефективно? Забравих да попитам в магазина, от където я купихме  Blush   Confused
Има ли някакви специални препарати?

Благодаря предварително Simple Smile))

# 77
  • ВАРНА
http://www.arcobg.com/

Понеже минахме и през Икеа - на мен долу-горе еднакво ми излизаше като сума,но имам доста чупки,острова беше сложен с икейските модули,доста загубено място се очертаваше и затова по поръчка беше перфектния за нас вариант (а и икейските плотове са малък избор,естествено дърво не исках,заради малките хуни вкъщи) Peace

# 78
  • Варна
Благодаря на всички  Blush Вратичките са правени по поръчка от варненска фирма - Арко, МДФ са  Peace Лед лампите на усвоения балкон светят доста силно,луничките по арките ми също са лед и даже май ми е твърде светло,все още свиквам  Laughing
Благодаря за отзивчивостта и мненията bouquet Аз също мисля, че няма нищо общо между лед и енерго осветление. Обичам да ми е много, много светло и на този етап в банята е ОК. Тъй като става въпрос за огромно количество - за цяла къща, та ми стана любопитно личното впечатление. На този етап сме купили около 30 такива тела по 15W, но вероятно ще трябват още толкова и цифрата е сериозна....

Благодаря на всички за отговорите!

# 79
Наложи ми се да излизам и вече забравих какво исках да кажа  Blush Благодаря на всички ви за споделеното мнение, и  Hug към тези които дори отделиха време да ми направят проект!
Ходихме в Икеа, там обсъдихме с консултанта, проектирахме и сега като прочетох темата, погледнах, абсолютно същото като чертежа на 4efits. Само печката е по-вдясно, до хладилника е изтеглящо се тясно шкафче и горните са до тавана.

# 80
ЗДРАВЕЙТЕ!
ЩЕ ПОРЪЧВАМ НОВА КУХНЯ! ЗАБАТАЧИХ СЕ В НЕПОЗНАТА МАТЕРИЯ! МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ И ОТГОВОРИ ОТ ВЕЩИ ХОРА НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:

1.  Доколко качествен е и струва ли си  обкова,(като чекмеждета; панти; водачи с плавно прибиране; дръжки и пр.) предлаган от фирма Балкан-юг

2.Какво чекмедже да избера метабокс или тандем бокс? Каква е разликата между тях?;

3. МДФ вратички с фолио; с естествен фурнир,  с избран от мен байц- кое е за предпочитане и е по-доброто като качество?;

4. Чудя се няма ли риск фурнира да се разлепи?;

5. МДФ вратичките, както и фурнира по тях със стандартна дебелина ли са или тя варира?;

6. МДФ-а предлаган в България на кои производители е качествен? newsm78

Дано внесете яснота в главата ми!

# 81
  • Раковски
1. Обкова в балкан-юг е компромисно решение, когато ви дават оферта поискайте и оферта с по-марков обков.
2. Метабокса е дълбоко чекмедже на принципа на ролковите водачи (обикновените мех. за чекмеджета с колелца), тандембокса е механизъм с метални страници и плавно прибиране. Второто е по-добро, но и по-скъпо. Също така има и друг тип механизми за чекмеджета на които кутията на чекмеджето се прави от пдч, а метабокса и тандембокса са с метални страници.

метабокс

тандембокс

3.МДФ с фурнир, може да се направи да изглежда като истинско дърво.,
4. До ся не съм видял да има разлепен фурнир.
5. Има различни дебелини, но за вратички се използва 17 или 18мм.
6. МДФ-а е основа на повечето материали вече (както пдч-то на ламината), до ся не съм видял калпам МДФ.

# 82
  • На брега
Благодаря за новата тема!

# 83
ЧНГ на всички!
Страхотна е станала кухнята честито!

Относно естествен фурнир лепен на МДФ много зависи от изработката, трябва да се внимава с фирмата, защото си има риск от разлепване. Бях снимала даже за темата, че някой пита преди време...
Имам антре и спалня. Гардеробът и скрина имат на доста места разлепен фурнир по ръбовете на вратите и чекмеджетата. Леглото и антрето са без забележки. Не бих рискувала с кухненски шкафове обаче никога ако вратичките ще са с рамки. Там са проблемите при нас. Антрето е с изчистени врати и няма забележки никъде!

# 84

Shadowman Благодаря за разясненията!Както и споделеното от drago_2008! Всичко ми бе изключително полезно!

1. Обкова в балкан-юг е компромисно решение...

Shadowman  
как да разбира"компромисен"!? Този обков издръжлив ли е? Какви са неговите плюсове и минуси!?

Имам нужда от още споделен опит и съвет!

Чуденките ми от днес са:
На какво да заложа?:
1 на ПДЧ с марков обков; панти с плавно прибиране на Блум?
ИЛИ
2.
на МДФ с естествен фурнир-9 мм,(който ще се фризова; байца и лакира с байц и лак от VERNILAC), с панти с плавно прибиране, но от Балкан Юг?;

3. Този байц и лак от VERNILAC ЧИНИ ЛИ!?;

4 Добро решение ли е „ЛЕД осветление-лента, в градена в НУТ, който се запушва с матов профил, който правил по-мека светлината и изравнява въпросния НУТ с дъното на шкафовете...“
Предварително Ви Благодаря за отговорите!

# 85
  • Раковски
Най-лесно ще решиш като разбереш и кажеш колко панти и мех. за чекмеджета имаш, ще ти кажа каква е разликата между самет и блум (да кажем).

МДФ с дебелина 9 мм няма как да стане за врати най-малкото заради отворите за пантите които 12-13 мм, вероятно става дума за рамка + пълнеж 9 мм (може и да бъркам).

Вернилака е една от многото марки на пазара и предполагам, че ще е добър, но тук зависи и от работата на бояджията.

Леда по този начин е добро и по-евтино решение, почти незабележим е, аз го правя това нещо вече 4 години (горе-долу тогава започна масово да се монтира лед лента).

# 86
http://www.arcobg.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B … 1%85%D0%BD%D0%B8/

Първата кухня е с гръб, който ми харесва. Виждала съм и мебели с фронтални такива  вратички. Някой знае ли, от къде може да се разгледат повече такива фурнири?

# 87
Микровълновата разваля линията на колоната, защото е по-малка. Котлоните наистина ли ще са ти удобни така? Иначе изглежда хубав проекта.

Би трябвало всички уреди да са вградени в колоната, както и миялната отделно да е вградена. Или поне това ми е в главата. Забравих да го кажа. Просто проектът ми е доста лаишки направен Embarassed. Не можах да намеря в програмата, с която го правих, опция за вградена микровълнова и сложих тази, колкото да се вижда какво ще има там.
Ето проекта малко по добре
http://prikachi.com/images.php?images/126/8561126T.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/127/8561127V.jpg

# 88
  • Бургас
4efits, каква програма използваш?

# 89
Микровълновата разваля линията на колоната, защото е по-малка. Котлоните наистина ли ще са ти удобни така? Иначе изглежда хубав проекта.

Би трябвало всички уреди да са вградени в колоната, както и миялната отделно да е вградена. Или поне това ми е в главата. Забравих да го кажа. Просто проектът ми е доста лаишки направен Embarassed. Не можах да намеря в програмата, с която го правих, опция за вградена микровълнова и сложих тази, колкото да се вижда какво ще има там.

Ето проекта малко по добре
http://prikachi.com/images.php?images/126/8561126T.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/127/8561127V.jpg

4efits, огромни благодарности, че си поигра, за да ми визуализираш идеята. Така вече изглежда изключително подредено и професионално. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт