Агресивно куче

• 9 509
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
Не случайно методите на Милан са в двете крайности - или много харесвани, или тотално отричани Peace Може да се пробва няколко пъти и ако нещата не се подобрят да се опита друг метод.

При подстригването, например, може да се пробва майката на авторката да гали и успокоява кучето, да го залъгва с награди и т.н. Ако тогава се държи спокойно нещата са ясни - харесало я е за своя стопанка и ще е хубаво главно тя да работи с него.

# 16
Не случайно методите на Милан са в двете крайности - или много харесвани, или тотално отричани Peace Може да се пробва няколко пъти и ако нещата не се подобрят да се опита друг метод.

При подстригването, например, може да се пробва майката на авторката да гали и успокоява кучето, да го залъгва с награди и т.н. Ако тогава се държи спокойно нещата са ясни - харесало я е за своя стопанка и ще е хубаво главно тя да работи с него.

Майка това и прави, за да не стане тотално на топки козината му.Залъгва го или го извеждаме на пейката пред вкъщи и така се стрижем.За съжаление, доколкото познавам кучето, това да го гътнем на земята едва ли ще се приеме добре от него.За слугата сте прави-определено я приема, като такава.Но и тя прекалява, сутрин става половин час по рано, за да го храни, давайки му гранули в устата.Сега съм и забранила, все пак не е малко пале, няма да умре от глад, ако се нахрани сам.Просто, ако не го хран тя той се ослушва, тя и дожалява да не остане гладен и почва да го храни в устата.Имам чувството, че го е приела като бебе, а не куче и той усеща това.Така че тази вечер прибрахме играчките и я помолих да го остави сутрин да закусва сам.
П.С. Идеята за кучешкия форум е добра, ще потърся информация и там  bouquet

Последна редакция: сб, 26 дек 2015, 22:51 от shalqlqq

# 17
Една от най-сериозните грешки е допуснала майка ти. Храненето от ръка и то при възрастно куче е категорично забранен. Да му даде едно лакомство и то ако е заслужил - да, но не и да го храни основно така.
Отделно нека спре да му дава и допълнително храна. Куче на 6 години се храни 1 до 2 пъти на ден и то самостоятелно.
Нека не му обръща чак такова внимание, да не го глези постоянно, да го игнорира дори на моменти за да види животното, че нещата вече не стават по неговата.

# 18
Явно трябва да "дресирате" и майка си Simple Smile У дома аз съм тази, която глези, мъжът ми е този, който дресира. Методът с повалянето на земята при нас действа безотказно.
 Кучето ни беше тежко болно, парализира се и се налагаше да го храним в устата и да го носим и изпикаваме...когато почна да се възстановява, започна да очаква същото отношение, колкото и да ми се късаше сърцето като се мъчи да направи две крачки до купата с храна, го оставях, за да заякне и за да е пълноценно куче. Те имат нужда от внимание, от глезене и от "сериозна ръка", защото бързо забравят понякога кой е Алфата, това им е инстинкта. Ако беше лесно всеки щеше да е перфектния стопанин и да няма харекторопатии при домашните любимци. Дресирането и възпитанието е за цял живот и изисква постоянство и повторения, особено при някои по-своенравни породи. Когато кучето, чуе не-трябва да знае, че е не...дори ако се наложи да се повтори 20 пъти, защото който отстъпи първи -Губи. След 6 години затвърдяване на "вредни навици и грешни правила" ще е по-трудно, освен ако не сте категорични с кучето. И трябва да решите кой точно ще е "главатаря" от семейството. Има само един водач ако ще се грижете вие за кучето, това трябва да сте вие, не баща ви.....Йерархията трябва да е ясна!

# 19
Баща ми не се грижи за кучето, главно майка ми.Той понякога го разхожда, при разходките с него е по-спокоен, с майка ми се дърпа.Забелязвам обаче като че ли защитава майка ми, понякога ако си говорят на висок глас застава между двамата и лае баща ми.

# 20
Забелязвам обаче като че ли защитава майка ми, понякога ако си говорят на висок глас застава между двамата и лае баща ми.
Типично поведение на алфа-куче, което защитава подчинените в глутницата.

Кастрирано ли е животното? Ако не е, това със сигурност утежнява ситуацията.

Според мен най-добрият подход е комбинация от методите на С. Милан (изключително уважаван от мен) и обучение с кликър в домашни условия.

Методите на Сизър ще научат хората да общуват с кучето си на "кучешки език", а обучението с кликър ще развие привързаност, основана на инстинктивния кучешки стремеж да угажда на алфата.

Препоръчвам обучението с кликър да става в домашни условия (с водещ човека, който полага основни грижи за животното), за да няма объркване. Веднъж заучени, командите се пренасят извън дома и се предават и към останалите членове на семейството.

# 21
  • София
Започнете с нещо много просто - не позволявайте кучето да преминава прага на вратата преди вас, когато излизате на разходка или се връщате. Карате го да изчака този, който ще го разхожда, да прекрачи. Чак тогава разрешавате на кучето да прекрачи. Когато започне само да изчаква, сте постигнали голям напредък с възпитанието и можете да добавите нови методи, които опитен кучешки възпитател ви препоръча.

# 22
  • София
Лошото е че утре заминавам и майка пак остава с него, много искам да го взема при мен, да потърся помощ, все пак Пловдив не е малък град, но едва ли ще успея да намеря квартира за куче по-голямо от пинчер.

Ако решите да се обърнете към специалист, за Пловдив мога с две ръце да препоръчам Галина Конзова.

# 23
  • София
Кокерите са много своенравни кучета. Агресивни са! Дори към стопаните си. Sad Ако досега не вие е ухапал, то този момент наближава. Ето,че вече е ухапал баща ви....Той определено е доминанта в семейството..... Нови начини на общуване с кучето.... Последвай съветите на  Фея Кръстница. Успех!

# 24
В Пловдив има място, където ги обучават - казва се "Дея"  центърът за обучение.
Може да говориш с хората, да им обясниш какъв е проблемът. Не се отказвай от любимеца си, сигурна съм, че с търпение ще се справите с проблема.

# 25
  • София
В темата за кучетата има много и полезни съвети и там наистина ще ти помогнат. Но разбира се всичко е и доста индивидуално, особено при възрастно куче и стопанин, който не иска да проумее основни правила (майка то).
Нашия мъник го възпитаваме по наказателно-поощрителния метод от една по-стара книга. Надявам се да не линчуват за това, но когато се налага той си получава пошляпването - особено, когато прояви агресия към нас независимо по какъв повод. Разбира се ударът не трябва да е такъв, от който кучето да пищи и да се свива, а кратко и рязко потупване съпроводено с твърдо и силно "Не". В момента, в който кучето разбере и отстъпи, получава похвала "Браво" и погалване. И аз съм го захапвала за ушите и вратлето. Естествено няма как да го нахапя истински, но е достатъчно да усети силата и надмощието. Също така, когато се е опитвал да ни хапе сме скимтяли като наранени кучета и сме се свивали на топка пред него - има невероятен ефект. Веднага почва да се извинява и да ближе там, където е ухапал.

# 26
Мисля,че Зизу и Фея са прави.Методът,който предлага Зизу на С.Милън ,мисля,че ще помогне.лично е изпробвано от мен ,приложен към 4 месечен ротвайлер,който си мислеше,че е "Господари не ефира " Grinning.Пречупи се от раз.
В това клипче е показано точно :https://www.youtube.com/watch?v=8cmQa6IpIyM

# 27
Четиримесечното куче е като дете на две години и половина, а 6-годишното куче е мъж на 42.
Правете разлика все пак и давайте дори и съветите на С.Милан, но за възрастни кучета, не за палета, на които един "бой" през муцуната или по дупарата с вестник ги вкарва в правия път.

# 28
Гледала съм подобрен лигав кокер. Съчувствам, но термина не е агресивен, а лигав.  Peace

# 29
Е как така бой, моля ви се?! Не си бийте кучетата! Научете се да "говорите" техния език, за да започнат да разбират какво очаквате от тях. В природата на кучето е да иска да угоди на алфата си. Възползвайте се от това!

Общи условия

Активация на акаунт