Зъболекари в Бургас - тема № 2

• 178 341
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Лечението е едно,  но при спешност поне да се отвори да изтече гнойта, защото най-вероятно е имало гранулом. Тогава боли ужасно. В случая е непрофесионално да оставят детето с болка и да му чистят камък.

# 676
Стигнах до "не е нужно да се чисти зъбен самък" и ми стана по-ясно положението при вас. Хубав ден.

Ами не зная какво е положениено при потребителката, но когато човек отиде с болка в зъба заради вероятен кариес, последното което очаква е да му чистят зъбен камък.
И аз се чудя каква е тази защита на зъболекаря при положение, че детето отива и си тръгва с болка, но с почистен зъбен камък. Каквото и да ми обяснявате това е непрофесионално и нехуманно отношение към пациента.
Много от зъбите ми са унищожени от подобни некадърници и търгаши още в детска възраст. В Бургас се лекувам при д-р Светлин Караджов, трудно се взима час, доста се чака и не работи евтино, но е перфектен в работата си.

# 677
Коментирам точно две неща, които правят силно впечатление в поста на майката - това за снимката, защото не намирам за правилно да се прави зъб без снимка, лекарскалото око не е скенер. И второ - че не било важно да се маха зъбния камък. Важно е. Не виждам нищо странно в това, че му е махнат зъбния камък и след това е изпратен за снимка. Изобщо не знам кой е въпросния зъболекар, не го защитавам, но няма как да е оплют само защото си е свършил работата не според вижданията на майката.

# 678
  • Бургас
Потребител поиска мнение, изказах моя опит
Да , не мисля ,че при реален проблем е нужно да се чисти зъбен камък . И не мисля, че това е водещото човек да посещава зъболекар.
Нека ви дам още една история за същата клиника. За зъбен камък.
Отивам там за това - чистене на зъбен камък, казват ми, че цената е 100лв ( беше преди години) . Сядам, един час, не успели да свършат, да отида втори път. Отивам - пак чистене. И ми вземат 2 пъти по 100лв
Редно ли е?
Никъде не беше обявено, че чистене на замък камък се таксува на час. Не бях уведомена, че ще бъда таксувана във всяко от посещенията си по 100лв, а не че процедурата е 100лв, а колко време ще отнеме на зъболекаря е негова организация?
Всички тези опити, които съм имала с тази клиника водят към моята оценка. И съм приключила с тази клиника.
Има и доволни хора, познавам ги.
Не съм аз.

# 679
Е, това за двойното таксуване е върхът. За това си заслужават не само да са тук, но и да се свържете с КЗП. Абсурдно е просто.

# 680
За мен тези са някакви зъбомошеници, ако и да има доволни от тях. За половин час зъболекарят може да почисти чудовищен зъбен камък, ама брутален - буквално колкото още един ред зъби, да не показвам клипове... 2 пъти по час да чистиш някакви стандартни натрупвания дори и за дентален студент е абсурдно. А на човек с болка по спешност да му чистиш първо и само зъбен камък, това вече ми говори за някакъв техен фетиш към пустия камък, не е нормално никак.

# 681
Аз не казвам, че не е важно да се чисти зъбен камък или да не се правят зъбни снимки. Но при болка в зъба очаквам да бъда обезболена, едва тогава изпратена на снимка и след това да ми почистят зъбния камък. Абсурдно е е да чистят зъбен камък с инфекция на даден зъб.

# 682
  • Бургас
Коментирам точно две неща, които правят силно впечатление в поста на майката - това за снимката, защото не намирам за правилно да се прави зъб без снимка, лекарскалото око не е скенер. И второ - че не било важно да се маха зъбния камък. Важно е. Не виждам нищо странно в това, че му е махнат зъбния камък и след това е изпратен за снимка. Изобщо не знам кой е въпросния зъболекар, не го защитавам, но няма как да е оплют само защото си е свършил работата не според вижданията на майката.

Почистването на зъбен камък е важно, когато към момента са ти що годе ОК зъбите. Когато изпратиш детето си с болка и си му дал някакви пари (не се знае дали към момента не си финансово притеснен) е малко тъпо да го одрусат 100лв за процедура, която може да извършат след като му излекуват зъба.
В случая са видяли притеснен и наивен младеж (не зная колко е голямо въпросното дете) и са решили що пък да не го издоят за някой лев. Щото ти почистването на зъбния камък може да го отложиш във времето, но болен зъб не. Та ще не ще младежа ще си лекува зъба, но за зъбния камък може и да не могат да го убедят след това.
Аман от тарикати.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 12:59 от Irene Adler

# 683
Някой можели да ми каже къде мога да изкарам мъдрец с пълна упойка и цена.

# 684
А защо с пълна  анестезия? И с локална  ще ви обезболят  перфектно.

# 685
Онзи ден умря дете след пълна упойка. Айде стига глупости вече.

# 686
  • Бургас
Здравейте! Имам счупен зъб на половина, бях на преглед при д-р Буланов и той ми каза, че има шанс да се спаси, след като видя снимката и няма да го извади. Прати ме на лечение при някой от зъболекарите,  които работят с микроскоп . Кой бихте препоръчали? Д-р Сирачева, д-р Бойко Жечев, д-р Караджов, д-р Калоянов?

# 687
Онзи ден умря дете след пълна упойка. Айде стига глупости вече.
Ще ви поясня ... на голям човек за да се изкара долен мъдрец се бие упойка във ъгъла/свивката на челюста сиреч в нервите... след проба от друг доктор да постави такава упойка изтръпна езика и неможеш да дишам .... имам 3операций по друг повод такаче нямам проблем със пълноте упойки  ... затова предпочетох да е така

# 688
  • Бургас
Аз съм си вадила мъдрец при д-р Радев. С местна упойка. Явно е улучил дозата, защото езика ми не беше толкова изтръпнал. Може при вас местната упойка да ви е била предозирана или да не е поставена правилно. Все пак той ме предупреди да не ям и да не пия дори вода докато не се възвърне чувствителността на езика ми, за да не се случи нещо, например да го прехапя.
При пълната упойка също може да има последици. Все пак ви вкарват тръба в гърлото, с която да дишате и тази тръба малко пречи на стоматолога.

# 689
Аз съм си вадила мъдрец при д-р Радев. С местна упойка. Явно е улучил дозата, защото езика ми не беше толкова изтръпнал. Може при вас местната упойка да ви е била предозирана или да не е поставена правилно. Все пак той ме предупреди да не ям и да не пия дори вода докато не се възвърне чувствителността на езика ми, за да не се случи нещо, например да го прехапя.
При пълната упойка също може да има последици. Все пак ви вкарват тръба в гърлото, с която да дишате и тази тръба малко пречи на стоматолога.
Интубират пациент при пълна упойка в стоматологията? Или упойката е венозна?

Общи условия

Активация на акаунт