Зъболекари в Бургас - тема № 2

• 178 341
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Не зная дали е пълна или частична интубацията. Предполагам, че е частична интубация, при която пациента диша самостоятелно (без апарат), но тази тръба отваря прохада за дишане. То иначе ще се задуши от собствените си лиги и лекарствата и водата, които стоматолозите използват.
Има техника, при която тръбичката я вкарват през носа за да не пречи на работата през устата. Не зная в БГ кое прилагат.
Ето тук по-надолу в статията е описано.
https://www.megadent-bg.com/dentalno-lechenie-na-detsa-pod-palna-upoyka/

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 13:39 от Irene Adler

# 691
Интубиране се прави про коремни операций или по сложни с по дълго продължение защото се поставя мускулен релаксант за отпускане на мускули... можеби при деца само се интубира.... имам ваден горен мъдрец с локална упойка но с долен ме е страх вече... понеже възбудих коментари извън зададения ми въпрос... къжете как е преминало при д-р Радев болеше ли къде се намира и цена ....

# 692
А какъв ви е мъдрецът - нормално израстнал за стандартно вадене или ретиниран (почти изцяло скрит във венеца) за операция?

# 693
А какъв ви е мъдрецът - нормално израстнал за стандартно вадене или ретиниран (почти изцяло скрит във венеца) за операция?
Нормално и изцяло израстнал ...

# 694
  • Бургас
Интубиране се прави про коремни операций или по сложни с по дълго продължение защото се поставя мускулен релаксант за отпускане на мускули... можеби при деца само се интубира.... имам ваден горен мъдрец с локална упойка но с долен ме е страх вече... понеже възбудих коментари извън зададения ми въпрос... къжете как е преминало при д-р Радев болеше ли къде се намира и цена ....

При всички се интубира, но пациента диша сам без апарат (интубациите, както и упойките са няколко вида, не е както при коремните опарации). Докато се работи по зъбите хвърчат мното течности и материали и пациента може да вдиша течност или твърди частици.

Иначе при Радев аз ходих в кабинета му, който споделя с Гамишева (в една малка пресечка на Гурко). По време на процедурата не ме болеше, въпреки мъдреца беше изкривен навътре, чак като ме отпусна упойката след няколко часа тогава ме заболя. Но не беше много силно. Мисля, че пих нурофен тогава. Докато не си възвърнах цялата чувствителност (след няколко часа) на езика не ядох и не пих нищо. Дупката беше зашита на момента. Няколко дни имах дренаж, после го махна. Антибиотик не съм пила. Като цена беше към 300лв, но беше преди няколко години, сега не зная колко е.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 11:22 от Irene Adler

# 695

Да похваля д-р Попов от Осем ми вади два мъдреца - горни. Извади ги за секунди и без болка. Много съм доволна. Единия не беше напълно излязъл и струваше повече, а другия си беше излязъл и по-малко.
Редактирах се, че съм му объркала фамилията.😀

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 11:32 от Kiara_

# 696
При д-р Зигов нормалното вадене на мъдрец мисля че беше 85 лв, но не знам дали вади и с пълна упойка, защото се вика анестезиолог и се оскъпява доста. Според мен това е ненужно за 5-10 мин. процедура. Аз в момента съм 10 дни след операция при него, която продължи 30 мин. и ще ви кажа за упойката. Би я и ме остави половин час да хване, като през това време свободно си движех и устата и езика. Така беше и на предната ми операция преди 2 години, никакви проблеми.

# 697

Да похваля д-р Попов от Осем ми вади два мъдреца - горни. Извади ги за секунди и без болка. Много съм доволна. Единия не беше напълно излязъл и струваше повече, а другия си беше излязъл и по-малко.
Двата един след друг ли ги извади или два пъти го посетихте?
Имам същите за вадене и ми се иска да стане с едно посещение.

# 698
  • Бургас
Когато мъдреца е нормален, тогава няма проблеми и става бързо. Моя беше крив, полуизлязал и имаше голям кариес. Притесненията бяха да не се счупи докато го вади. Може би затова е било по-скъпо.

# 699

Двата един след друг ли ги извади или два пъти го посетихте?
Имам същите за вадене и ми се иска да стане с едно посещение.

На два пъти. Първо проблемния и след няколко дена реших да махна и другия. Наведнъж два не знам дали вадят. Доктора ще си прецени.

# 700
Имам изкаран горен мъдрец там нещата са друго яче с упойката затова конкретизирах с долен...

# 701
Имам изкаран горен мъдрец там нещата са друго яче с упойката затова конкретизирах с долен...
И двете ми операции са на долните мъдреци, нищо извънредно и страшно няма в упойките за тях, но вие си знаете.

# 702
Аз и с долните имах късмет. Само че ми ги вадиха в Габрово и там хирургът не ми заши раните и сега стърчат едни меса.😀

# 703
И двете ми операции са на долните мъдреци, нищо извънредно и страшно няма в упойките за тях, но вие си знаете.
не ме е страх от упойката като цяло ... така или иначе без упойка не сядам на стола.... страх ме е от това че се слага в нерва и по този начин ми изтръпна гърлото и неможех да дишам иначе не държа да е пълна нооо.... нямам проблем със заздравяването корените са ми събрани и няма да стане голяма дупка

# 704
  • Бургас
Явно не ви е поставена правилно, защото не трябва да ви изтръпва гърлото, а само половинана език, от страната на зъба и задната част на челюстта, където е зъба.

Общи условия

Активация на акаунт