На море в Турция - тема 41

• 90 449
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Това,че можем до ползваме всички пързалки,басейни и ресторанти-барове на всички хотели от веригата Ефталия не го знаех. Разбрах само,че аквапарка е един и за 6-те хотела /ако ми е точна бройката де/ това автоматично се превръща в огромен плюс Flutter Това е добре за мен,защото аз избирах хотела и щеше да е кофти ако нещо примерно с хранта не е много ОК.

За една почивка е важна копанията и настроението,после идва материалната база. Поне за мен е така,ние сме отишли на почивка и ще сме с 3 деца,познайте колко ще се заглеждаме в детайла и ще търсим негативи.
Не че не искам да почивам в Роял Драгон /влюбена съм в този хотел Heart Eyes/ но тази година не ми издържа  джоба за там.

# 106
  • Paradise
2014 година бяхме в Papillon Belvil в Белек.
Само суперлативи мога да напиша за комплекса и нито един негатив.
След дълго мислене и умуване тази година вероятно пак там ще отидем.
Туристическата фирма си е омотала офертите на сайта, чакам ги да си ги оправят, за да вземем крайното решение.
Обаче ме притеснява политическата обстановка Confused

# 107
  • София
Tatjana и Galactic Voyager, моля ви за мнение момичета - смятате ли, че има тенденция за този спад на цените напред във времето, или да не "изпускаме" незначителното намаление сега в ранните записвания?
Благодаря предварително! bouquet

# 108
  • Paradise
У нас спад в цените не виждам; напротив, вървят стремглаво нагоре.

# 109
Аз също не видях спад на цените, първата оферта която излезе  от ранните записвания но хотела в който бяхме беше със 70 лв горница.

# 110
Tatjana и Galactic Voyager, моля ви за мнение момичета - смятате ли, че има тенденция за този спад на цените напред във времето, или да не "изпускаме" незначителното намаление сега в ранните записвания?
Благодаря предварително! bouquet

Труден въпрос, честно. Според мен би било логично да има спад, ако отношенията между Турция и Русия не се оправят и съответно отпадат туристите от Русия. Тези свободни контигенти трябва да се запълват някак. Но, знае ли човек? Ако записванията при българските ТО са на миналогодишното ниво, или по-високи, за какво йм е да намалят цените, особено за много търсени хотели. Може-би ще предлагат повече стаи, но на същите цени, щом клиентите плащат....  Thinking Не знам, наистина.

Снощи говорихме с нашите приятели, с които имаме резервацията за Гърция, за драстичното намаление и нямаме обяснение. Ако бяха само турските хотели, ок, но и други дестинации са така. Интересното е, че цените за децата са свалени доста. В турския ни хотел, цената за детето ни сега е 360евро  Crazy докато миналото лято платихме за нея 1.548евро  Crazy Crazy Crazy Цените за нас възрастните са с 60 евро по-ниски.

# 111
  • Beyond the Frontiers
Радвам се, че Татяна го обясни  Peace

П.П. промяната при децата може да е от промяна на ценовата политика за тях - примерно да се дава по-голяма отстъпка. Като се добавят и като цяло по-ниските цени, нещата си идват на мястото.

Обаче Германия е много, много сериозен пазар. Ако там има спад на записванията в сравнение с минали години, това си е катастрофа за съответната дестинация, курорт, хотел.

И ще нещо в европейският съюз задължиха хотелите и туроператорите да имат една цена за всички пазари, т.е. независимо от народност на туриста. За Турция обаче не е така.

# 112
И ще нещо в европейският съюз задължиха хотелите и туроператорите да имат една цена за всички пазари, т.е. независимо от народност на туриста. За Турция обаче не е така.

в кръга на шегата /и не само  Wink/ мога да кажа, че на турските хотелиери им е направо вътрешно от консумацията на Бг турииста. В интерес на истината преди години в Мармарис се свързвахме с един български изселник, който направо се свързваше с хотела и от там ни правеха много добри оферти, но вече не искат само като ни чуят от къде сме- отговорът бил: Много пият!!!

# 113
Здравейте на всички ! За много години - с пожелания за здраве, късмет и успех през Новата 2016 Година, и с разбира се незабравими почивки за всички ! bouquet

Включвам се да следя темата. Попрочетох доста неща и от старите теми.Имам интерес към почивка в Кушадасъ в средата на месец юни за Pine Bay - собствен транспорт.Ще се радвам на споделени мнения , ако има някой посетил комплекса през изминалата 2015 Година.  Peace bouquet

# 114
  • София
Благодаря ви за коментарите! Hug

Galactic Voyager, може и да са го вписали някъде из нормативни документи това, но на практика не важи не само за Турция. От личен опит зная - има един добър хотел в Златни пясъци - Берлин Грийн Парк, на който част от собствеността била германска (мажоритарна, или не - не помня), та цените за Бг поданици бяха различни от офертата за германци. Синът ни(живее в Германия) се свърза с тамошния офис на TUI, за да се опита да разбере дали няма начин да оправи проблема, но не успя - политика на компанията да уважат условията на собствениците.

# 115

П.П. промяната при децата може да е от промяна на ценовата политика за тях - примерно да се дава по-голяма отстъпка. Като се добавят и като цяло по-ниските цени, нещата си идват на мястото.

Имаше промяна в ценовата политика за деца преди 2 години - тогава от фиксираните суми за децата отидоха на % отстъпка. И за сегашния сезон е уж така, поне според каталозите, които излязоха от печат ноември месец. Тази промяна сега е само за определени техни хотели.  Thinking

# 116
Отношенията между Русия и Турция ще вървят все по-зле и в никакъв случай не може да се очаква "подобрени" . Как ще се отрази всичко това на цените на почивките едва ли някой може да каже , но , че ще има сериозоен отлив от руски туристи за мен лично е повече от сигурно !

# 117
  • Русе
Турците казват:Ние имаме посещаемост от 35 мил.туристи годишно,а руснаците са само 4 мил.от тях.Насочили сме оферти към Италия.Испания Израел и още други страни."Така,че намаления според мен за Бг няма да има.В България обичат да качват цени,ама да смъкват не обичат и не го правят-както с горивата.

# 118
  • Бургас
Турците казват:Ние имаме посещаемост от 35 мил.туристи годишно,а руснаците са само 4 мил.от тях.Насочили сме оферти към Италия.Испания Израел и още други страни."Така,че намаления според мен за Бг няма да има.В България обичат да качват цени,ама да смъкват не обичат и не го правят-както с горивата.
И аз смятам, че за нас няма да има намаления, най-малкото защото сме нежелана таргет група /няма да изброявам очевидните причини/. По-скоро ще се ориентират с добри оферти към другите западно европейски държави и ще привлекат туристи от там.  

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 14:17 от miss july

# 119
Те са майстори да се правят, че не им пука, но ... истината не е съвсем такава!
Ако руснаците пропуснат годината, турските хотелиери и търговци ще го усетят.

Въпреки това и аз мисля, че засега няма да има намаления за нас.

Общи условия

Активация на акаунт